Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Ψάχνουν … «που πήγαν τα λεφτά»…στην ΕΛΒΙΖ Ξάνθης

Ψάχνουν … «που πήγαν τα λεφτά»…στην ΕΛΒΙΖ Ξάνθης

0

ΜαριάνναΞανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
«Φύλλοκαι φτερό» κάνουν τον τελευταίο καιρό τα γραφεία της ΕΛΒΙΖ Ξάνθηςαρμόδιοιελεγκτές, μετά από απόφαση της διοίκησης της εταιρίας που έχει έδρα τοΠλατύΗμαθίας. Πηγές αναφέρουν ότι ο έλεγχος διατάχθηκε αρχικά μετά απόυπόνοιες τηςδιοίκησης για υπεξαίρεση μεγάλου ποσού που όπως λέγεται δημιούργησε  «τρύπα» πολλών εκατοντάδωνχιλιάδων ευρώ σταοικονομικά του εργοστασίου της Ξάνθης αλλά και για άλλες ατασθαλίεςδιοικητικούχαρακτήρα.
 
Στον«πάγο» ο διευθυντής ΕΛΒΙΖ Ξάνθης Γιώργος Κατσάνης
Το«Ε» σε ρεπορτάζ του στις 3 – 12 – 2010 αναφερόταν στην ΕΛΒΙΖ δίνονταςτηναποκλειστική πληροφορία ότι ο διευθυντής της ΕΛΒΙΖ Ξάνθης Γιώργος Κατσάνης βρίσκεται στον «πάγο».Συγκεκριμέναγράφαμε τότε: «Στον «πάγο» είναι ο διευθυντής κ.Γιώργος Κατσάνης καιείναι αβέβαιο αν θα συνεχίσει σ’ αυτή τη θέση. Όπως ο ίδιος σημειώνειαυτόέγινε εξαιτίας της αντίδρασής του, στη θέση του προέδρου του Δ.Σ. κ.Γερούκηκαι του Διευθύνοντα συμβούλου κ. Μέρμηγκα να λειτουργεί η ΕΛΒΙΖ Ξάνθηςσαναποθήκη καθώς και η μεταφορά του θέματος στον αναπληρωτή υπουργόΑνάπτυξης κ.Σωκράτη Ξυνίδη επιζητώντας τη μεσολάβησή του. Η έντονη αντίδρασή τουτον έθεσανσε δυσμένεια και αυτή την στιγμή είναι αβέβαιο και το δικό τουμέλλον…!».
 
Ψάχνουν…που πήγαν τα λεφτά…
Έτσιαιτιολόγησε ο κ. Κατσάνης την απομάκρυνση του από την διεύθυνση τηςεταιρείαςπριν 12 μέρες χωρίς ν’ αναφερθεί στο γεγονός ότι διενεργούνται έλεγχοιστηνεταιρεία. Πληροφορίες μας συνδέουν την «απενεργοποίησή» του ως διευθυντού με τους ελέγχους πουδιενεργούνται και αναμένονται οι τελικές αποφάσεις της διοίκησης μετάτοπόρισμα των ελεγκτών.  
Πηγέςτου «Ε» επίσης  αναφέρουνότι οι ελεγκτέςερευνούν «που πήγαν τα λεφτά» καθώς υπάρχει έλλειμμα πάνω από 500.000ευρώ καιορισμένοι κύκλοι εντός του εργοστασίου συνδέουν ακόμη την απώλεια τωνχρημάτωνμε την κλοπή και την πυρκαγιά που έγιναν πρόσφατα στην ΕΛΒΙΖπροκειμένου όπωςισχυρίζονται «να χαθούν ίχνη».
Προςτο παρόν πάντως όλα είναι στο «μικροσκόπιο» των ελεγκτών καιεξετάζονται όλα ταστοιχεία που τεκμηριώνουν «απάτη», όπως και ο τρόπος που ζημιώθηκε ηεταιρίακαι παρέμενε άγνωστος μέχρι πρόσφατα αλλά και η πιθανή εμπλοκή και τοόφελοςτου υπεύθυνου για την ατασθαλία.
Σύμφωναεπίσης με πηγές μας η διοίκηση της εταιρίας πρόκειται να προχωρήσει απόμόνητης στη δημοσιοποίηση στοιχείων, όταν κρίνει ότι διαθέτει σαφή εικόναγια όσαέχουν γίνει.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στην προανακριτική ο Κοντός

Ρουσόπουλο, Βουλγαράκη, Δούκα και Κιλτίδη προβλέπει η πρόταση για σύσταση Προκαταρκτικής (…