Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Κλίνατε…στον κοινωνικό φιλελευθερισμό

Κλίνατε…στον κοινωνικό φιλελευθερισμό

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Ένας – ένας γυρνούν στη βάση τους οι σύνεδροι από την Ξάνθηπου πήραν μέρος στο 8ο συνέδριο της Ν.Δ., τοοποίο ολοκληρώθηκε τοβράδυ της Κυριακής 27 Ιουνίου με την πανηγυρική έγκριση των επιλογώντης νέαςηγεσίας και την κυριαρχία των σαμαρικών στελεχών στις κάλπες για τη νέαΠολιτική Επιτροπή. Σ’ αυτή εκλέχτηκαν 200 μεταξύ των οποίων είναι και οπρώηνπεριφερειάρχης ΑΜΘ ο κ. Δημήτρης Σταμάτης . Στην Κεντρική Επιτροπή απότηνΞάνθη εκλέχτηκε με 286 σταυρούς, 12η σε σειράκαι επί συνόλω 35  γυναικώνη κα Πελαγία Βώβου. Να σημειώσουμεότι επίσης από την Ξάνθη συμμετέχουν η πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. ΣούλαΙακωβίδου, ουποψήφιος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ κ. Σπύρος Καραουλάνης και ο δήμαρχοςΞάνθης κ.Μιχάλης Στυλιανίδης.
 
«Αλλάξαμε σελίδα…»
«Ήρεμο και πολύ σημαντικό», χαρακτήρισε το συνέδριο ηπρόεδρος της ΝΟΔΕ κα Σούλα Ιακωβίδου σημειώνοντας παράλληλα ότι έγινεσαφές απότον πρόεδρο κ. Αντώνη Σαμαρά το στίγμα του κόμματος που είναι οκοινωνικόςφιλελευθερισμός ενώ επιμένοντας στην «αυτοκάθαρση» έδειξε την πόρτα στα αποκαλούμενα «βαρίδια»της Ν.Δ.: «Αλλάξαμε σελίδα…Τώρα μας περιμένει πολύ δουλειά. Ο πρόεδροςμαςέδειξε την πόρτα στα βαρίδια του κόμματός μας και παράλληλα άνοιξε τιςπόρτεςνα’ ρθουν όσοι πιστεύουν στην ιδεολογία της Ν.Δ. Ο ίδιος όπως είπε θα’κάνειπεριοδεία στην περιφέρεια για να έρθει σε επαφή μ’ όλα τα μέλη» ,δήλωσε η καΙακωβίδου άρτι αφιχθείσα από την Αθήνα.
 
Τα σημαντικά τουσυνεδρίου
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές στη Ρηγίλληςευελπιστούν ότι το Συνέδριο θα βάλει τέλος στην εσωστρέφεια και τοκόμμα θακαταφέρει να μπει σύντομα σε τροχιά πολιτικής ανάκαμψης. Προς τηνκατεύθυνσηαυτή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέλεξε από το βήμα του Συνεδρίου ναακολουθήσει ρόλοισορροπιστή, προσεγγίζοντας την πτέρυγα των καραμανλικών, προσφέρονταςνέοπεδίο δράσης στον Δημήτρη Αβραμόπουλο με την προαναγγελία του ορισμούαντιπροέδρων στο κόμμα (Αβραμόπουλος – Δήμας) και στέλνοντας το μήνυμαπρος τοεσωκομματικό ακροατήριο μιας «ελεγχόμενης αυτοκάθαρσης» που, στηνπαρούσα φάση,όπως ο ίδιος άφησε να εννοηθεί, περιορίζεται στην αποκήρυξη των Α.Παυλίδη, Γ.Βουλγαράκη και Θ. Ρουσόπουλου.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καραμανλής παρέστη αλλά δεν μίλησεστο συνέδριο ενώ ο κ. Κοντός σύμφωνα με πληροφορίες μας εθεάθη κάποιαστιγμή.
Η λήξη Συνεδρίου της Ν.Δ. σήμανε και την έναρξη του πολέμουμε την Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία είναι θέμα χρόνου πλέον ναανακοινώσει τηδημιουργία νέου κόμματος που θα απευθύνεται στους γαλάζιους ψηφοφόρουςμεκεντρώο προσανατολισμό. Με σκληρή ανακοίνωσή της, η διαγραφείσαβουλευτήςκατηγόρησε τον Α. Σαμαρά ότι «πάσχει από σύνδρομο καταδίωξης» και πωςέχει τηναποκλειστική ευθύνη «για τη σημερινή εικόνα αποσύνθεσης και παρακμήςτης Ν.Δ.».
Να σημειώσουμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα εκλεγεί από τηνΚεντρική Επιτροπή ο γραμματέας του κόμματος. Τα ονόματα που ακούγονταιείναι οκ. Μαρκόπουλος, ο κ. Λυκουρέντζος και ο Θρακιώτης τέως υπουργός κ.ΕυριπίδηςΣτυλιανίδης.
 
Ο Κυριάκος Κεσίσογλουμίλησε  στο συνέδριογια τη Θράκη
 Στο συνέδριο παρέστηκαι μίλησε ο σύνεδρος Κυριάκος Κεσίσογλου. Όπως μας πληροφόρησε ηομιλία τουείχε θέμα τη Θράκη. Μίλησε για θέματα της μειονότητας ζητώντας επιτακτικάαπότην ηγεσία του κόμματος να στρέψει το βλέμμα της στη Θράκη πριν να’ ναιαργά…Επίσης κατέθεσε κάποιες προτάσεις που αφορούν οργανωτικά θέματα  του κόμματος.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Λουκέτο» στη Σχολή Αστυφυλάκων Ξάνθης;

Μαριάννα Ξανθοπούλουmarianaxan@yahoo.gr   Το πνεύμα…της  «οικονομίαςκλ…