Άρχισε το αλισβερίσι…

0

Μαριάννα Ξναθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
 
Το …πολυκοσκινίζουν και μάλλον δεν θέλουν να ζυμώσουν οιαιρετοί της μειονότητας! Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα μέχρι στιγμήςδεδομένα.Πραγματοποιήθηκαν δύο γενικές συνελεύσεις στη «Χρυσή Φωλιά» καιουσιαστικάαπόφαση δεν πάρθηκε για το αν η «Ισότητα για το Δήμο Ξάνθης» θα κατεβείαυτόνομα στο Δήμο Ξάνθης αλλά ούτε και για το αν θα κατεβεί αυτόνομοςσυνδυασμός στο Δήμο Αβδήρων. Όλα λοιπόν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οιαιρετοίτης μειονότητας μπαίνουν σ’ ένα παιχνίδι διαπραγμάτευσης καισυνδιαλλαγής γιακαρέκλες και οφίτσια με τους υπάρχοντες συνδυασμούς και τα κόμματα, στοοποίοθα παράσχουν τη στήριξή τους και τη συμμετοχή τους σε όποιους υποψήφιους δημάρχους…πλειοδοτήσουν σεαποδοχή των αιτημάτων τους.
 
Πάρε τώρα πουγυρίζει…
 Κι αυτόπιστοποιείταιμε την απόφαση που πάρθηκε την Κυριακή το πρωί στο Δημαρχείο Σελέρου σεσύσκεψητου βουλευτή κ. Τσετίν Μάντατζη με τον δήμαρχο κ. Μπηρόλ, τουςδημοτικούςσυμβούλους και τους νομαρχιακούς συμβούλους κ. Τζελαϊντήν Δουλγκέρ, καιΧατζηγκενέΙρφάν. Έτσι σύμφωνα μ’ αυτή θ’ αρχίσει μια περίοδος όπου ο κ. Μπηρόλέχοντας…μια λίστα αιτημάτων θα αρχίσει τη …διαπραγμάτευση προσεγγίζοντας τουςυπάρχοντες υποψηφίους κ. Τσολακίδη και Γαλανόπουλο. Να σημειώσουμε ότιαυτόάτυπα είχε γίνει με τον κ. Τσολακίδη.
«Εμείς πρέπει να κοιτάξουμε τα συμφέροντα της μειονότηταςμέσα σ’ αυτό τον μεγάλο δήμο», ήταν το σκεπτικό που επικράτησε καισυμφωνήθηκεοι αιρετοί του Σελέρου να στελεχώσουν το συνδυασμό εκείνο που θαικανοποιήσειτα αιτήματα που θα θέσουν. Αν δεν ικανοποιηθούν από κανένα τότε θαοδηγηθούν σεαυτόνομη κάθοδο στις εκλογές με ψηφοδέλτιο που θα έχει επικεφαλήςμειονοτικόαλλά θα απαρτίζεται και από χριστιανούς υποψηφίους (αυτή τουλάχιστονείναι ηεπιδίωξη).
 
Τι λέει ο ΤσετίνΜάντατζη
Ο κ. Μάντατζη κληθείς από το «Ε» να μιλήσει για τηνσυνάντηση και την απόφαση που πάρθηκε στο Σέλερο τόνισε ότι ο ίδιοςέχει τηνάποψη ότι οι μειονοτικοί υποψήφιοι πρέπει να στελεχώσουν τουςυπάρχοντεςσυνδυασμούς. Παράλληλα πρόσθεσε ότι θα προηγηθεί μια διαβούλευση με τηντοπικήκοινωνία και τους 11 οικισμούς του δήμου Σελέρου κι αν αυτή αποφασίσειδιαφορετικά «αναγκαστικά θα το στηρίξω», επεσήμανε ο κ. Μάντατζη. Σ’ότι αφοράτο δήμο Ξάνθης και εκεί ο κ. Μάντατζη εκφράζει την ίδια άποψη. Ν’αρχίσειδηλαδή ένας διάλογος με τα κόμματα και τους υπάρχοντες συνδυασμούς,επισημαίνειδε ότι τα αιτήματα είναι διαφορετικά στο δήμο Ξάνθης και στο δήμοΑβδήρων.Τέλος ο κ. Μάντατζη αναφερόμενος στο Δήμο Τοπείρου δεν παρέλειψε ναδηλώσειςτην αμέριστη στήριξη του στον νυν δήμαρχο κ. Στέλιο Χατζηευαγγέλου.
 
Υπό σκέψιν ο κ. Μπαντάκ…
Ο κ. Χουσεϊν Μπαντάκ απ’ την πλευρά του μιλώντας στο «Ε»τόνισε ότι ο ίδιος έκανε πρόταση να κατεβεί στις εκλογές η «Ισότητα γιατο ΔήμοΞάνθης» με άλλο επικεφαλής. Παράλληλα αποκάλυψε ότι του έγινε πρότασηαπό τονδήμαρχο Ξάνθης κ. Στυλιανίδη να συμμετέχει στο συνδυασμό του όμως οίδιος δεναπάντησε ακόμη. Επιφυλάχτηκε δε για οτιδήποτε νεώτερο στην επομένηγενικήσυνέλευση που θα πραγματοποιηθεί μετά το Μπαϊράμ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημοψήφισμα ΛΑΕ για τους μετανάστες

«ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΛΑΕ», ζητάει το κόμμα ΛΑ.Ο.Σ. για το νέο νομοσχέδιο περί μεταναστών που τέθηκ…