Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Άδειασμα» του Μάντατζη από τον Χατζηοσμάν

«Άδειασμα» του Μάντατζη από τον Χατζηοσμάν

0

Σε «αγκάθι» για το ΠΑΣΟΚ αναγάγεται η εκλογή του κ. Τσετίν Μάντατζη ως βουλευτού Ξάνθης. Ο κ. Μάντατζη που θεωρούνταν από τους πιο μετριοπαθείς της μειονότητας με τις ενέργειές του έχει αναδειχθεί σ’ έναν από τους πιο σκληροπυρηνικούς του χώρου δημιουργώντας «πονοκέφαλο» στο ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε» στο ΠΑΣΟΚ υπάρχει μέγας προβληματισμός για το αν θα πρέπει να αποβάλλει αυτό το «αγκάθι» ή με κάποιο τόπο να εξουδετερώσει τη δράση του, εξουδετερώνοντας παράλληλα τις επιδράσεις που αυτή προκαλεί στο κόμμα.
Ως συνέχεια του προηγούμενου ρεπορτάζ της εφημερίδας μας ο κ. Μάντατζη προκάλεσε εσπευσμένα συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής της Μειονότητας την Παρασκευή στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να υποβάλλει την παραίτηση του από πρόεδρος της Επιτροπής και να προκηρύξει εκλογές παρότι δεν έληξε η θητεία του η οποία λήγει τον Μάρτιο. Σ’ αυτή την ενέργεια προέβη ο κ. Μάντατζη επειδή του ασκήθηκαν πιέσεις – σύμφωνα με πληροφορίες από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, με την επισήμανση ότι ειδάλλως επίκειται η αποπομπή του. Είναι προφανές ότι η παραίτηση αυτή αποτελεί μια προσπάθεια εκτόνωσης της κατάστασης. Στη συνεδρίαση προσήλθαν 35 περίπου μέλη της Επιτροπής μεταξύ των οποίων οι δύο βουλευτές Μάντατζη – Χατζηοσμάν, ο τέως βουλευτής κ. Ιλχάν Αχμέτ, η κα Καραχασάν και άλλοι αιρετοί μέλη της Συμβουλευτικής εκτός του ψευδομουφτή που έλειπε εκτός Ελλάδος.
Σάλος στην συνεδρίαση της Συμβουλευτικής Επιτροπής
Η συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε σε κλίμα φορτισμένο εξαιτίας του θορύβου που προκλήθηκε γύρω από το θέμα αλλά και εξαιτίας της όλης διαχείρισης από τον ίδιο τον κ. Μάντατζη, ενώ το γεγονός της παραίτησης και της προκήρυξης πρόωρων εκλογών εκλήφθηκε ως μια προσπάθειά του να τα «φτιάξει» με το κόμμα του τώρα που του «τράβηξαν τ’ αυτί»!
Τον «άδειασε» και ο Χατζηοσμάν
Μέσα σ’ αυτό το κλίμα έντονης διαφωνίας και μετά την μη αποδοχή της παραίτησης και των πρόωρων εκλογών, ο κ. Μάντατζη έκανε ένας ελιγμό! Ζήτησε να συνυπογράψουν όλοι το κείμενο της συλλυπητήριας επιστολή σε μια προσπάθεια να φανεί μια ενιαία γραμμή. Αυτή η πρόταση από πολλούς εκλήφθηκε ως προσπάθεια του κ. Μάντατζη να επιμερίσει τις ευθύνες, να βρει «συνενόχους», να ισχυροποιήσει τη θέση του απέναντι στο κόμμα. Δεν βρήκε όμως τους υποστηριχτές ούτε στο πρόσωπο του έτερου βουλευτή κ. Χατζηοσμάν ο οποίος έσκισε το χαρτί και αποχώρησε όπως και πολλά άλλα μέλη, μεταξύ των οποίων και ο κ. Ιλχάν του οποίου η διαφωνία έγκειται στο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να καθορίζει τις αποφάσεις της Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας.
Η τελική απόφαση μπρος στον κίνδυνο διαγραφής του κ. Μάντατζη ήταν η σύγκλιση νέας σύσκεψης για την Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στις 5 η ώρα στην Κομοτηνή και η διενέργεια εκλογών στις οποίες δεν θα είναι υποψήφιοι ούτε ο κ. Μάντατζη ούτε ο κ. Χατζηοσμάν στον οποίο προτάθηκε και δεν δέχτηκε. Σύμφωνα με πληροφορίες μας την Κυριακή το απόγευμα υπήρξε συνάντηση του κ. Μάντατζη και άλλων μελών της Συμβουλευτικής με τον Τούρκο Πρόξενο της Κομοτηνής. Το «Ε» θα επανέλθει στο θέμα με νέο ρεπορτάζ καθώς το θέμα έχει λάβει τόσο μεγάλες διαστάσεις μέσα στο κόμμα ενώ οι εξελίξεις θα κρίνουν το αν το ΠΑΣΟΚ θα συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιο του στις εκλογές τον κ. Μάντατζη. Ήδη σύμφωνα με πληροφορίες μας αναζητούνται νέα πρόσωπα!

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […