Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «…Είμαι μάχιμος στρατιώτης της παράταξής μας»

«…Είμαι μάχιμος στρατιώτης της παράταξής μας»

0

Μηνύματα με αποδέκτες τόσο τους εσωκομματικούς του αντιπάλους όσο και την τοπική κοινωνία της Ξάνθης εμπεριείχε η ομιλία του τ. Υπουργού κ. Αλέξανδρου Κοντού, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Μαΐου στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο. Η σημειολογία της ομιλίας του στην Ξάνθη – δεδομένου ότι ο κ. Κοντός είναι υπεύθυνος για τις ευρωεκλογές στον νομό Έβρου – όπως εκτιμούν πολιτικοί αναλυτές, στόχευε να καταδείξει ότι παραμένει κυρίαρχος του πολιτικού σκηνικού στο νομό και παρών στο πολιτικό γίγνεσθαι της επόμενης μέρας των ευρωεκλογών. Το γεγονός δε ότι κατά κοινή ομολογία η εκδήλωση ήταν άκρως επιτυχημένη και δεν υστερούσε διόλου από πλευράς συμμετοχής κόσμου από εκείνη των εθνικών εκλογών σε συνδυασμό με την παρουσία του υφυπουργού Τύπου κ. Γκιουλέκα, του Γ. Γραμματέα της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας – Θράκης Δ. Σταμάτη, του Υπερνομάρχη Κ. Τάτση, του Γ. Γραμματέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Παπαγιαννίδη ,των υποψηφίων στο ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ. κυρίων Πουπάκη και Ριτβάν, καθώς και των δημάρχων και κοινοταρχών του νομού, αντινομαρχών και αντιδημάρχων – απουσίαζε μόνο ο Νομάρχης Ξάνθης, ο οποίος παρευρέθηκε στα εγκαίνια της Εγνατίας οδού στην Θεσπρωτία – αποτελεί ένα ακόμη στοιχείο ότι ο κ. Κοντός παραμένει ισχυρός και ότι η αποδοχή του και στους κυβερνητικούς κύκλους δεν κάμφθηκε από την εμπλοκή του στην υπόθεση Βατοπεδίου.
Υπό τους ήχους του ορχηστικού «Αλέξανδρος» του Σταμάτη Σπανουδάκη, ο Αλέξανδρος Κοντός προσήλθε στο Αμφιθέατρο συνοδευόμενος από τον κ. Σταμάτη. Χαιρέτησε τον κόσμο που είχε κατακλύσει τον περιβάλλοντα χώρο και το αμφιθέατρο και άκουσε διθυραμβικούς χαιρετισμούς για το έργο του ως υφυπουργού και υπουργού από τον δήμαρχο Ξάνθης από τον γ. γραμματέα της περιφέρειας, από τον υφυπουργό κ. Γκιουλέκα από τον κ. Πουπάκη. Παράλληλα όλοι εξέφρασαν την βεβαιότητα ότι η ΝΔ θα νικήσει στις ευρωεκλογές διότι έχει να επιδείξει έργο και ότι τα «παπαγαλάκια» του ΠΑΣΟΚ δεν είναι ικανά να το μηδενίσουν ούτε να το αποκρύψουν.
«…είμαι μάχιμος στρατιώτης της παράταξής μας»
Από το βήμα του Δημοτικού Αμφιθεάτρου Ξάνθης ο κ. Κοντός ευχαρίστησε το κοινό: « Αισθάνομαι την ανάγκη να σας ευχαριστήσω και για το ότι με στηρίζετε στα εύκολα και στα δύσκολα» δήλωσε δε : «…ένας μάχιμος «στρατιώτης» της μεγάλης παράταξής μας, όπως όλοι σας, για να δώσουμε μαζί τη "μάχη" για την κρίσιμη αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου». Εξέφρασε τη βεβαιότητά του για την νίκη της Ν.Δ. στις 7 Ιουνίου τονίζοντας το διακύβευμα αυτών των εκλογών: « Στις 7 Ιουνίου ψηφίζουμε για την Ευρώπη. Ψηφίζουμε, όμως, και για να δώσουμε απάντηση σε όλους εκείνους που θέλουν να "παίξουν" πολιτικά παιχνίδια. Πρέπει στις 7 Ιουνίου να πάρουν ένα καθαρό μήνυμα, ώστε να επανέλθει η ομαλότητα στην πολιτική ζωή του τόπου και να βρεθούν και πάλι στο προσκήνιο τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών. Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι, παρά τα όσα λένε τα πράσινα "παπαγαλάκια", εμείς δίνουμε αυτή τη "μάχη" από θέση ισχύος. Διότι, δεν φοβόμαστε τη σύγκριση μαζί τους».
«Τι κάναμε για τους αγρότες…»
Στη συνέχεια ο κ. Κοντός έκανε ένα απολογισμό του έργου τόσο σε πανελλαδικό όσο και σε τοπικό επίπεδο. «Καταβάλλαμε, για πρώτη φορά, δίκαιες αποζημιώσεις. Δώσαμε για πρώτη φορά τις επιδοτήσεις έγκαιρα και δίκαια, στηρίξαμε τους νέους αγρότες, ενθαρρύναμε και προβάλαμε τις συλλογικές δράσεις, αναδείξαμε και στηρίξαμε τις τοπικές καλλιέργειες της «άλλης γεωργίας» και αλλάξαμε την ψυχολογία των Ελλήνων κτηνοτρόφων βγάζοντας τον κλάδο από την παρακμή. Δώσαμε «μάχες» στην Ε.Ε και πετύχαμε – και πέτυχα :τον καλύτερο κανονισμό για το βαμβάκι από τότε που μπήκαμε στην ΕΟΚ. Τον καλύτερο κανονισμό για το κρασί, τη διασφάλιση των επιδοτήσεων του καπνού έως το 2013, ειδικές ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους νέους αγρότες και τις μικρές εκμεταλλεύσεις, πρόσθετες ενισχύσεις για τις ορεινές, νησιώτικες και παραμεθόριες περιοχές». Ο κ. Κοντός αναφέρθηκε στην προσπάθεια του να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και να χρηματοδοτηθεί η άρδευση της πεδιάδας της Ξάνθης, όπως επίσης έκανε αναφορά στη λύση που δόθηκε για τις υπερβολικές απαγορεύσεις στην παραλιακή ζώνη λόγω της Συνθήκης Ραμσάρ.
Για τα συνεταιριστικά εργοστάσια είπε: «καταφέραμε:Να συνταξιοδοτηθούν 132 εργαζόμενοι και να λάβουν πλήρεις αποζημιώσεις. Να διασφαλισθεί η απασχόληση στο Δημόσιο των υπολοίπων 120 εργαζομένων.Να κατοχυρωθούν έως το 2013 επιδοτήσεις για τους τοματοπαραγωγούς της περιοχής, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ συνολικά. Να δοθεί η δυνατότητα νέων επενδύσεων στα οικόπεδα των εταιρειών αυτών. Είμαστε συνεχώς και ουσιαστικά δίπλα στους εργαζόμενους της περιοχής, που λόγω της οικονομικής κρίσης κινδυνεύουν να χάσουν την δουλειά τους. Οι καπνεργάτες , οι οικοδόμοι, οι εργαζόμενοι στην GRUPAL, στο Καζίνο και σε άλλες επιχειρήσεις της περιοχής, αλλά και η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης γνωρίζουν καλά ότι όποτε με χρειάσθηκαν ήμουν στο πλευρό τους. Μαζί με όλα αυτά, σύντομα προχωρεί η προκήρυξη νέων εργατικών κατοικιών τόσο στο Δήμο Σταυρούπολης όσο και στο Δήμο Βιστονίδος, που θα δώσει τη δυνατότητα σε χαμηλόμισθους εργαζόμενους να αποκτήσουν τη δική τους στέγη».
Κοντός για Βατοπέδι: «… δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου και δεν κάνω εκπτώσεις σε θέματα ηθικής τάξης»
Τέλος αναφερόμενος στην εμπλοκή του στην υπόθεση Βατοπεδίου τόνισε με έμφαση: «Επί πέντε χρόνια Υφυπουργός και Υπουργός δεν προκάλεσα ποτέ με την ζωή μου, έκανα πράξη το σεμνά και ταπεινά και χειρίστηκα με μεγάλη εντιμότητα και υπευθυνότητα όλα τα θέματα του Υπουργείου. Γι αυτό, δεν δέχομαι μύγα στο σπαθί μου και δεν κάνω εκπτώσεις σε θέματα ηθικής τάξης. Για δε το Βατοπαίδι, γνωρίζετε καλά ότι από τη στιγμή που πληροφορήθηκα το θέμα, αντέδρασα δυναμικά, ώστε οι Βατοπεδινοί να μη γίνουν «κατακτητές» σε 25.000 στρέμματα Θρακικής γης. Να μη πάρουν την περιουσία χιλιάδων συμπολιτών μας, σε περιοχές από το Πόρτο Λάγος έως το Σέλερο. Όμως, παρά τις αντιδράσεις μας και τον κοινό αγώνα που δώσαμε, με υπογραφές των υπουργών του ΠΑΣΟΚ, το 2003, αυτή η μεγάλη έκταση των 25.000 στρεμμάτων πέρασε από τους συμπολίτες μας στα χέρια της Μονής. Οι πολιτικοί μου αντίπαλοι, οι οποίοι ποτέ δεν αναγνώρισαν τις ευθύνες τους, εκμεταλλεύτηκαν την υπόθεση για να με πλήξουν πολιτικά, εκτοξεύοντας εναντίον μου ανυπόστατες, άδικες έως και αστείες κατηγορίες. Απώτερος στόχος τους ήταν η απομάκρυνσή μου από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Βλέπετε, ήμουν γι αυτούς πολύ δύσκολος αντίπαλος, αφού με τη δράση μου στον αγροτικό τομέα, μείωνα συνεχώς την επιρροή τους στους έλληνες &#9

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Άρχισε η «μάχη» των πρυτανικών εκλογών

Ξαναθυμήθηκε το […