Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2008 Επίσημος εορτασμός της προστάτιδας του Πυροβολικού

Επίσημος εορτασμός της προστάτιδας του Πυροβολικού

0

Την εορτή της προστάτιδάς του, Αγίας Βαρβάρας, τίμησε την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008, στις 11:00’ το πρωί, στο στρατόπεδο «Αποστολίδη», η Διοίκηση Πυροβολικού του Δ’ Σ. Σ.
Η τελετή ξεκίνησε με δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων, στην οποία παρέστησαν, από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της περιοχής μας, ο Πρόεδρος της Διευρυμένης Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Δράμας – Καβάλας- Ξάνθης, κ. Κ. Τάτσης, ο Νομάρχης Ξάνθης, κ. Γεώργιος Παυλίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μ. Στυλιανίδης, ο Διοικητής του Δ’ Σ. Σ., Στρατηγός κ. Ταμουρίδης και πλήθος αξιωματικών και άλλων επισήμων.
Με το τέλος της δοξολογίας, πραγματοποιήθηκε ανάγνωση της Ημερήσιας Διαταγής του κ. Α/ Γ.Ε.Σ., από τον Διοικητή της Διοικήσεως Πυροβολικού του Δ’ Σ. Σ., Ταξίαρχο κ. Δημήτριο Τζιούτζιο, στην οποία έγινε αναφορά στην ιστορία του Σώματος και την συνεισφορά του στους αγώνες του λαού και του έθνους, σε ηρωικές μορφές της Ελληνικής Ιστορίας που υπηρέτησαν σε αυτό, καθώς και στον σύγχρονο ρόλο που παίζει στην προάσπιση της ακεραιότητας της χώρας.
Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνου από τον Διοικητή του Δ’ Σ. Σ., με τήρηση ενός λεπτού σιγής, ενώ η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση των επισήμων σε έκθεση οπλικών συστημάτων στον χώρο του στρατοπέδου.
Σε δηλώσεις του, μετά το τέλος της τελετής, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στον επετειακό χαρακτήρα της ημέρας, κάνοντας παράλληλα και αναφορά στην προσωπική του σχέση με το Σώμα στο οποίο υπηρέτησε και ο ίδιος και μάλιστα σε μονάδα της περιοχής της Ξάνθης. Δεν παρέλειψε βέβαια να αναφερθεί και στον αποτρεπτικό ρόλο που καλείται να παίξει το Σώμα, διατηρώντας τόσο την ειρήνη όσο και το αξιόμαχο των μονάδων του ώστε να είναι έτοιμες να υπερασπιστούν την εδαφική ακεραιότητα της χώρας. Με την σειρά του, ο Διοικητής του Δ’ Σ. Σ., Στρατηγός κ. Ταμουρίδης, δήλωσε ότι «στην σημερινή εποχή το Πυροβολικό είναι σύγχρονο όσο ποτέ. Τα μέσα που διαθέτει αλλά και τα οπλικά συστήματα, του έχουν δώσει μία πρωταρχική θέση στο Στρατό, έτσι ώστε να στηριζόμαστε σε μεγάλο βαθμό στις δυνατότητές του. Το ικανότατο και άρτιο εκπαιδευμένο προσωπικό του σώματος, είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμο, όπως και οι υπόλοιπες Ένοπλες Δυνάμεις, να δηλώσει παρόν και να δώσει απάντηση στην όποια επιβουλή ή προσβολή της τιμής της Πατρίδας».

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

Στον χώρο της ΕΠΑ.&#…