«Στα 18 δεν είναι πολύ νωρίς»

0

Στον χώρο της ΕΠΑ.Σ. Ξάνθης πραγματοποιήθηκε από τις 09:00’ έως τις 13:30’ εθελοντική αιμοδοσία για τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους καθηγητές του σχολείου. Η αιμοδοσία έγινε από την κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Παίδων «ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ» σε συνεργασία με τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης «ΑΓΑΠΗ».
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Συλλόγου, κα Χρύσα Καζαντζοπούλου, η αιμοδοσία έγινε για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, γνωρίζοντας και πάλι μεγάλη επιτυχία λόγω της μεγάλης ανταπόκρισης αλλά και της ευαισθησίας των μαθητών της ΕΠΑ.Σ. Ξάνθης αλλά και των καθηγητών τους. Όπως μας διευκρίνισε η κα Καζατζοπούλου, η προσέλευση των μαθητών έγινε μετά από έγκριση που έδωσαν οι γονείς τους, κάτι που είναι απαραίτητο για κάθε ανήλικο αιμοδότη, τονίζοντας επίσης ότι η «μύησή» τους σ’ αυτή την πράξη αγάπης είναι δυνατή μετά την ηλικία των δεκαεπτά, χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.
Στην αιμοδοσία βρέθηκε επίσης αντιπροσωπεία της ποδοσφαιρικής ομάδας της Π.Α.Ε. «Σκόντα Ξάνθης», δείχνοντας την ευαισθησία που έχει πολλές φορές τους ίδιους αλλά και τον Σύλλογο σε κοινωνικά ζητήματα. Η παρουσία της αντιπροσωπείας, που αποτελούταν από τους ποδοσφαιριστές Λυμπερόπουλο, Ριζογιάννη, Βάλνερ, Φεριέ και τον εκπρόσωπο Τύπου της Π.Α.Ε. Μπάμπη Κυρλίδη, ξεσήκωσε τον ενθουσιασμό των παραβρισκόμενων μαθητών που έσπευσαν να φωτογραφηθούν με τα είδωλά τους.
Εκπροσωπώντας και τους συναδέλφους του, μίλησε στο «Ε» ο τερματοφύλακας της ομάδας Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος μας τόνισε ότι «η παρουσία των ποδοσφαιριστών αποτελεί έμπρακτη συμπαράσταση στην ανταπόκριση των παιδιών στην αιμοδοσία» την οποία χαρακτήρισε «πολύ σοβαρή υπόθεση που μας αφορά όλους», προτρέποντας τους νεαρούς αιμοδότες να την αντιμετωπίσουν σαν τέτοια και όχι απλά σαν μία ακόμη ανάπαυλα από τις σχολικές τους υποχρεώσεις. Μάλιστα δεν έκρυψε ότι ήταν και ο ίδιος αιμοδότης και συνεχίζει να είναι, όποτε οι αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του το επιτρέπουν.

Γιώργος Συληγαρδάκης
syligardakisg@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2008
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ταξί και κυκλοφοριακό πρόβλημα

Το απαράδεκτα συνεχιζόμενο πρόβλημα που συνεχώς επιτείνεται αντί να αμβλύνεται και αφορά τ…