Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Skoda Ξάνθη: Ανοιχτά τέσσερα «μέτωπα»

Skoda Ξάνθη: Ανοιχτά τέσσερα «μέτωπα»

0
souanis_poi

Λύσεις μέχρι το καλοκαίρι ψάχνουν οι διοικούντες της ΠΑΕ

Επιστροφή σήμερα στις προπονήσεις ενόψει του αγώνα με τον Ατρόμητο          

Τέσσερα ανοιχτά «μέτωπα» έχει η διοίκηση της Skoda Ξάνθη και μέχρι το τέλος της σεζόν αναμένεται να έχει ολοκληρώσει τις όποιες διαδικασίες ώστε να ολοκληρώσει τις κινήσεις της, θετικά ή αρνητικά.  
1) Να «σώσει» την παρτίδα  
Το πρώτο – χρονικά- ανοιχτό «μέτωπο» που έχει να αντιμετωπίσει η Skoda Ξάνθη αφορά το αγωνιστικό κομμάτι και το φετινό πρωτάθλημα. Η απογοητευτική πορεία των τελευταίων δύο μηνών και οι επτά συνεχόμενες ήττες έχουν φέρει την ξανθιώτικη ομάδα σε επικίνδυνη θέση στη βαθμολογία και αυτό που απομένει είναι να πάρει τους απαραίτητους βαθμούς ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία. Βλέποντας το πρόγραμμα της Ξάνθης και των υπόλοιπων ομάδων που βρίσκονται στην επικίνδυνη «ζώνη», το πιθανότερο είναι να εξασφαλίσει σύντομα την παραμονή, κάτι που σαφώς θα αλλάξει το κλίμα ενώ στη συνέχεια θα υπάρχει η ευκαιρία για να αγωνιστούν παίκτες που έχουν ελάχιστο (ή καθόλου) χρόνο συμμετοχής, έτσι ώστε να διαπιστωθεί αν θα μπορούν να υπολογίζονται ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.  
2) Συμβόλαια που λήγουν  
Τα συμβόλαια τριών ποδοσφαιριστών που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι αναμένεται να απασχολήσουν τις επόμενες ημέρες τους ιθύνοντες της ξανθιώτικης ομάδας, οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν αν θα ανανεώσουν ή θα αποδεσμεύσουν τους εν λόγω παίκτες. Πρόκειται για τους Μάουρο Πόι, Δημήτρη Σουάνη και Σωτήρη Λυμπερόπουλο, οι οποίοι θα κληθούν για συζητήσεις ωστόσο άγνωστο είναι μέχρι στιγμής το αν από πλευράς ΠΑΕ υπάρχει διάθεση ανανέωσης ή όχι. Και οι τρεις περιπτώσεις είναι αρκετά περίεργες καθώς οι δύο Έλληνες από τους τρεις παραπάνω παίκτες έχουν ήδη χαμηλό συμβόλαιο, ενώ σε ότι αφορά την περίπτωση του Σ. Λυμπερόπουλου, εκτός από το ρόλο του «αναπληρωματικού» τερματοφύλακα έχει και αυτόν του «εκπαιδευτικού» καθώς με την εμπειρία του βοηθάει στις προπονήσεις των νεότερων τερματοφυλάκων κι έτσι είναι πιθανό να παραμείνει στην ομάδα.  
3) Μεταγραφική ενίσχυση  
Όπως όλα δείχνουν, η Skoda Ξάνθη θα κινηθεί και την επόμενη χρονιά στο ίδιο «μοντέλο» με φέτος, δηλαδή την προώθηση νεαρών παικτών από τις Ακαδημίες αλλά και τη στελέχωση με νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές από άλλες ομάδες, όπως έγινε με τις περιπτώσεις Πλατέλλα, Βλαχοδήμου και παλαιότερα Βασιλακάκη κλπ.
Ωστόσο δεν θα λείψει και η ενίσχυση από το εξωτερικό καθώς ήδη γίνεται αναζήτηση στην – αγαπημένη τα τελευταία χρόνια – γαλλική «αγορά» αλλά και άλλες χώρες της Ευρώπης για έμπειρους παίκτες.  
4) Σχέσεις ΠΑΕ – φιλάθλων  
Για τελευταίο αφήσαμε το σημαντικότερο ίσως κομμάτι, αυτό που αφορά το «μέτωπο» ΠΑΕ – φιλάθλων και τη σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές, που το τελευταίο διάστημα είναι αρκετά ταραχώδης.
Οι παράμετροι και οι προεκτάσεις του ζητήματος είναι πολλές και δεν μπορούν να αναλυθούν μέσα σε λίγες γραμμές, όμως είναι εμφανές ότι εκτός από τη δραματική μείωση στην προσέλευση φιλάθλων σταδιακά τα τελευταία χρόνια, το «καμίνι» του γηπέδου των Πηγαδίων έχει σβήσει και – δυστυχώς – δεν διακρίνεται κάποια φλόγα που θα το «ανάψει» εκ νέου.
Την τρέχουσα αγωνιστική σεζόν εξάλλου παρατηρούνται τα αρνητικά ρεκόρ με προσέλευση τριψήφιου αριθμού φιλάθλων (870 με Αστέρα Τρίπολης, 898 την περασμένη Κυριακή με ΠΑΣ Γιάννινα) και, αν συνεχιστεί η «κόντρα» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ Χρ. Πανόπουλο και τους οργανωμένους φιλάθλους οι αριθμοί αναμένεται να είναι μικρότεροι στη συνέχεια.
Δεν είναι μόνο αυτό βεβαίως, καθώς εκτός από τους οργανωμένους, πολλοί είναι οι Ξανθιώτες φίλαθλοι που έχουν απομακρυνθεί σταδιακά από την ομάδα τα τελευταία χρόνια για διάφορους λόγους, που όπως προαναφέραμε είναι δύσκολο να αναλυθούν μέσα σε λίγες γραμμές.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι η τρέχουσα κατάσταση δεν βοηθάει καμία από τις δύο πλευρές και η ΠΑΕ θα πρέπει να βρει τρόπους να «αφουγκραστεί» τον φίλαθλο κόσμο ο οποίος από την πλευρά του έχει διάθεση να στηρίξει την ομάδα, εάν και εφ’ όσον ικανοποιηθούν όμως ορισμένες από τις απαιτήσεις που έχει. Εξάλλου το φίλαθλο κοινό της Ξάνθης είναι ιδιαίτερα απαιτητικό, λόγω των χαρών και συγκινήσεων που έχει ζήσει στο παρελθόν παρακολουθώντας τόσα χρόνια την ξανθιώτικη ομάδα.  
Ρεπό χθες – σήμερα ξεκινάει η προετοιμασία ενόψει Ατρόμητου  
Εν τω μεταξύ το χθεσινό ρεπό έδωσε την ευκαιρία στους ποδοσφαιριστές να πάρουν τις απαραίτητες ανάσες και να γεμίσουν τις ¨μπαταρίες¨ τους ενόψει του επόμενου αγώνα της Skoda Ξάνθη, που είναι προγραμματισμένος για το ερχόμενο Σάββατο στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο Αθ.
Το ευχάριστο για την ξανθιώτικη ομάδα είναι ότι δεν υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών ή απουσίες λόγω καρτών κι έτσι ο Μαρίνος Ουζουνίδης θα έχει στη διάθεση του όλους τους ποδοσφαιριστές (εκτός του Ντάνι που τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές και έχει εκτίσει τη μία) ώστε να επιλέξει ανάμεσα στους πιο ¨ετοιμοπόλεμους¨ για το συγκεκριμένο ματς που θεωρείται κομβικής σημασίας για τη συνέχεια.  

     
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…