Σχόλια 21/03/2012

0
aomatos

Άστεγος βουλευτής αναζητά πολιτική στέγη σε κόμμα κατά προτίμηση αριστερής αντιμνημονιακής κατεύθυνσης, με πρωτοποριακή μειονοτική πολιτική. Διαθέτει «προίκα» 17.000 σταυρούς…

Οι «μαϊμούδες» να πληρώσουν  


Οι χιλιάδες «μαϊμούδες» Έλληνες που έπαιρναν παράνομα διάφορα επιδόματα και προνοιακές ενισχύσεις, θα πρέπει να πληρώσουν. Και μάλιστα αυστηρά.
Πρώτον να πληρώσουν όλο το ποσό που ουσιαστικά έκλεβαν με τις ανάλογες προσαυξήσεις και δεύτερον να δικαστούν και καταδικαστούν, τόσο αυτοί και όσοι τους βοήθησαν.
Αν δεν συμβούν αυτά, τότε το περί δικαίου αίσθημα δεν πρόκειται ν’ αποκατασταθεί στην κοινωνία και θα δικαιώσουν όλους αυτούς τους μπαγαπόντηδες νεοέλληνες που ζούσαν χρόνια τώρα εις βάρος των αφελών υπολοίπων.
«Ε»    

 

Πού θα σταματήσει η SKODA;  


Σε βαθύ προβληματισμό έχουν περιέλθει οι φίλαθλοι της SKODA Ξάνθης.
Αιτία οι απανωτές ήττες, επτά στη σειρά (!), που παρόμοια κατάσταση δεν έχουν ξαναδεί από την άνοδό της στην Α΄ Εθνική.
Και βέβαια, όλοι μεταξύ τους συζητούν και ρωτούν και κάνουν σενάρια, πού θα σταματήσει αυτή η κατρακύλα κι αν τελικά η ομάδα θα καταφέρει να σωθεί.
Γιατί, οι ήττες είναι εντός-εκτός πλέον, από θεωρητικά υποδεέστερες ομάδες.
Και όμως η SKODA χάνει!
Όταν μάλιστα έχει τους ίδιους παίκτες που στην αρχή κέρδιζαν αλλά και απέδιδαν σχετικά όμορφο ποδόσφαιρο.
Από την αποφράδα ημέρα που κέρδισε η ομάδα μας τον Ολυμπιακό, ξεκίνησε ο κατήφορος που δεν έχει σταματημό δυστυχώς.
Σημείωση: Είναι προφανές ότι δεν φταίει ο Ουζουνίδης. Με τους ίδιους παίχτες κέρδιζε, τώρα χάνει σερί σε 7 αγώνες!
«Ε»    

 

   
Χαμηλό ΦΠΑ στα νησιά; Γιατί όχι στη Θράκη;  


Ζητούν οι νησιώτες να διατηρηθεί ο χαμηλός συντελεστής ΦΠΑ στα νησιά τους, προβάλλοντας διάφορες δικαιολογίες για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους.
Ματαιοπονούν. Έχουν κερδίσει πολλά χρόνια τώρα από τον τουρισμό εις βάρος άλλων περιοχών της χώρας.
Ας αφήσουν τις δικαιολογίες. Αν πρέπει να είναι μειωμένος ο ΦΠΑ σε μια περιοχή αυτή είναι η Θράκη. Που είναι η τελευταία περιοχή της Ευρώπης σε πολλούς τομείς και βέβαια στο κατά κεφαλήν εισόδημα. Ενώ δεν είναι τα νησιά που βρίσκονται πολύ ψηλά.
Μάθαν όμως όλοι αυτοί μονίμως να φωνάζουν, να ζητούν και να απαιτούν προνόμια που δεκάδες χρόνια τώρα τα είχαν και τους είχαν βοηθήσει πάρα πολύ.
«Ε»  

 

Το πλιάτσικο  


Πάνω από 4 δις ευρώ έχει χάσει το ελληνικό δημόσιο από τα δεκάδες χιλιάδες προνοιακά επιδόματα, από τους συνταξιούχους-μαϊμού, τους ασφαλισμένους φαντάσματα και τις σπατάλες και το πλιάτσικο στον τομέα των φαρμάκων και ιατρικών μηχανημάτων για τα νοσοκομεία που όμως έμεναν αχρησιμοποίητα.
Γενική λεηλασία του δημοσίου χρήματος. Από επίορκους δημοσίους υπαλλήλους, γιατρούς σε επιτροπές που χρηματίζονταν, από υπαλλήλους του ΙΚΑ που έκλεβαν τα χρήματα του Οργανισμού, κομπίνες ατελείωτες που γέμιζαν ατιμώρητα τις τσέπες των επιτήδειων κομπιναδόρων και μακρυχέρηδων.
Παντού ρεμούλα, χέρια απλωμένα πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Και πάντα βέβαια ατιμωρησία των κλεφτών και επιτήδειων που βρήκαν τον χώρο των ασφαλιστικών ταμείων για να ληστέψουν τα χρήματα των ασφαλισμένων.
Αλήθεια, σε ποια άλλη ευρωπαϊκή και πολιτισμένη χώρα γίνονται αυτά; Πουθενά! Μόνο στο Ελλαδιστάν!…
«Ε»    

 

Θα πληρώσουν  


Οι εκλογές της Κυριακής για το ΠΑΣΟΚ είχαν διπλό καλό. Πέραν από την ανάδειξη ως προέδρου του Ευάγ. Βενιζέλου, έβαλε χρήμα στα ταμεία των οργανώσεων τα οποία είχαν στεγνώσει.
Έτσι, με τα δύο ευρώ που πλήρωναν όσοι ψήφιζαν, στην Ξάνθη μάζεψαν 2.500 ευρώ περίπου. Ποσό ικανοποιητικό για να κλείσουν κάποιες τρύπες και να πληρωθούν κάποιες υποχρεώσεις…
«Ε»  

 

Κάνε ένα άλμα…  


Ας θυμηθούμε σήμερα που είναι η παγκόσμια ημέρα Ποίησης μια φράση του μεγάλου μας ποιητή Οδυσσέα Ελύτη, για την Ελλάδα που υποφέρει.
Η ανάμνηση της απουσίας του γίνεται ακόμη πιο έντονη σε εποχές σαν και αυτή που ζούμε. Με την τραγικότητα των αδιεξόδων που μας κληρονόμησε το χθες, την οδυνηρή διαχείριση του παρόντος και την προσμονή για ένα μέλλον που μοιάζει να έχει φρενάρει.
«Κάνε ένα άλμα πιο γρήγορο από τη φθορά», είχε προτρέψει μέσα από το έργο του. Μια προτροπή επίκαιρη. Μια φράση γεμάτη δύναμη. Γεμάτη πείσμα. Γεμάτη Ελλάδα.

 

Ας ανοίξουν τα στόματα …γιατί θα μείνει ατιμώρητο το οικολογικό έγκλημα στο Κρωμνικό


 Στη σιωπή των κατοίκων του Κρωμνικού και της ευρύτερης περιοχής της Σταυρούπολης προσκρούει η έρευνα του δασαρχείου Σταυρούπολης για τον εντοπισμό του ή των δραστών που αφού σκότωσαν, έγδαραν και δηλητηρίασαν άγρια άλογα και έτσι εξολόθρευσαν και 7 όρνια, τα σπανιότατα είδη των χρυσαετών! Πολλοί τον ή τους ξέρουν αλλά κανείς δεν μιλάει…προφανώς γιατί φοβούνται μην μπλέξουν με ανακρίσεις και δικαστήρια. Όμως έτσι πως θα προχωρήσει η έρευνα; Και δεν μιλούν και μετά διαμαρτύρονται ότι δεν μπορούν να βρουν τους δράστες που κάνουν τέτοιου είδους οικολογικά εγκλήματα. Μήπως πρέπει ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους αυτοί που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα και να συνεργαστούν με το δασαρχείο για να σταματήσουν επιτέλους αυτές οι εγκληματικές πράξεις κατά της φύσης και της σπάνιας πανίδας της περιοχής που δυσφημίζουν όλη την περιοχή;
Μ.Ξ.  

 

 
Εξολόθρευσαν ολόκληρη αποικία σπάνιων πουλιών


 Να σημειώσω ότι όπως πληροφορήθηκα από τον πρόεδρο του Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Νέστου – Βιστονίδας κ. Μάνο Κουτράκη η ζημιά που έγινε στην αποικία των ορνίων είναι μεγαλύτερη από όσο αρχικά είχαν εκτιμήσει. Μόνο δυο άτομα έχουν εντοπιστεί από τους υπαλλήλους του Φορέα και την Ορνιθολογική Εταιρεία,  από την αποικία ορνίων ενώ παλαιότερα υπήρχαν 14 – 15. Έτσι εκτιμούν ότι δηλητηριάστηκαν με τον ίδιο τρόπο και τα υπόλοιπα παλαιότερα και απλά δεν εντοπίστηκε το νεκρό δηλητηριασμένο άλογο από τις αρχές και τον Φορέα. Η μόνη εξέλιξη στην υπόθεση είναι ότι βγήκε το αποτέλεσμα της τοξικολογικής εξέτασης σύμφωνα με το οποίο για τη δηλητηρίαση των πουλιών χρησιμοποιήθηκε τοξικότατο φυτοφάρμακο.
Μ.Ξ.

Ο φόβος φυλάει τα έρμα…


 Πρωί – πρωί έστειλε κλιμάκιο 6 ατόμων ο αντιδήμαρχος της Δημοτικής Αστυνομίας κ. Τσεγγελίδης για να δουν την κατάσταση της Μεσολογγίου μετά το ρεπορτάζ του «Ε». Όντως διαπίστωσαν τις παραβάσεις, σε κάποιους έκοψαν κλήσεις όσοι πρόλαβαν πήραν τα’ αυτοκίνητά τους και μαζί και το λευκό φορτηγάκι χωρίς πινακίδες που το πήρε ο ιδιοκτήτης του από την νησίδα. Ο φόβος φυλάει τα έρμα …αλλά κάποτε θα πρέπει να αναπτύξουμε και αυτή τη ρημάδα την …παιδεία στην οδήγηση και τον σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και …παρκαρίσματος!
Μ.Ξ.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όλα ήσυχα, ήρεμα στη Σμίνθη Ησυχία, ηρεμία και κανονικότητα υπήρξε στο τζαμί της Σμίνθης τ…