Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αθλητικά Νέα Επτά Ξανθιώτες παλαιστές στους τελικούς

Επτά Ξανθιώτες παλαιστές στους τελικούς

0
triantafilidis-empros

Στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παμπαίδων – Παίδων – Εφήβων

Θα το «παλέψει» για την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Γιάννης Τριανταφυλλίδης    

     
Συνέχεια στις εντυπωσιακές εμφανίσεις και προκρίσεις στα τελικά των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων έδωσαν το περασμένο Σάββατο οι παλαιστές του ξανθιώτικου συλλόγου ελληνορωμαϊκής πάλης «Ολυμπιακή Φλόγα».
Τέσσερις παλαιστές της «Ολυμπιακής Φλόγας» συμμετείχαν στους προκριματικούς αγώνες της Γ’ φάσης από τους οποίους οι δύο πήραν την πρόκριση για την τελική φάση, ενώ μαζί με τους πέντε αθλητές που είχαν προκριθεί από τις προηγούμενες προκριματικές φάσεις, συνολικά επτά Ξανθιώτες παλαιστές θα συμμετέχουν στους τελικούς των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων.  
Τρεις συμμετοχές – μία πρόκριση στους Παίδες  
Αναλυτικά, στους αγώνες της Γ’ προκριματικής φάσης παίδων που έγιναν στη Λάρισα συμμετείχαν τρεις αθλητές της «Ολυμπιακής Φλόγας». Οι Σάββας Ποζατζίδης (76κ.), Κωνσταντίνος Ασημούλης (+100κ.), και Ευγένι Μιχαηλίδης (63κ.) με τους δύο πρώτους αντίστοιχα να τερματίζουν 1ος (Ποζατζίδης) και 3ος (Ασημούλης) στις κατηγορίες τους, ενώ ο Μιχαηλίδης παρά την ικανοποιητική προσπάθεια έμεινε εκτός τετράδας στην κατηγορία του.
Η 1η θέση που κατέκτησε ο Ποζατζίδης του χάρισε την πρόκριση στην τελική φάση, ενώ ο Ασημούλης αν και τερμάτισε 3ος αποκλείστηκε από τη συνέχεια της διοργάνωσης, καθώς την πρόκριση για τα τελικά έπαιρναν οι δύο πρώτοι ανά κατηγορία.
Έτσι ο Ποζατζίδης (76κ.) μαζί με τους Άρμεν Μπαμπαχανιάν (50κ.) και Γεώργιο Κουσίδη (54κ.) που είχαν προκριθεί από τον 1ο προκριματικό, θα συμμετέχουν στην τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί το Σάββατο 7 Απριλίου στον Εύρωπο Κιλκίς.  
Δύο έφηβοι στα τελικά  
Στην κατηγορία εφήβων και στον Γ’ προκριματικό συμμετείχε ένας παλαιστής της «Ολυμπιακής Φλόγας», ο Ιωάννης Παντιλίδης, ο οποίος τερμάτισε στη 2η θέση στα 84κ. και πήρε την πρόκριση για τα τελικά, όπου θα συμμετέχει μαζί με άλλον ένα Ξανθιώτη παλαιστή, τον Σούρεν Μπαμπαχανιάν (60κ.), ο οποίος είχε προκριθεί από την Α’ φάση. Η τελική φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Παίδων θα διεξαχθεί το Σάββατο 21 Απριλίου στις Σέρρες.  
Στα τελικά και δύο «μικροί»  
Εκτός των παραπάνω, αγώνες έχουν και οι ¨μικροί¨, καθώς οι Άρμεν Μπαμπαχανιάν (53κ.) και Κωνσταντίνος Τζίμος (47κ.) θα πάρουν μέρος στα τελικά του πανελλήνιου πρωταθλήματος παμπαίδων που θα διεξαχθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου στη Σπάρτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Άρμεν Μπαμπαχανιάν ανήκει στην κατηγορία των παμπαίδων, όμως λόγω των δυνατοτήτων του και του εκπληκτικού συνδυασμού τεχνικής – δύναμης που διαθέτει, παίρνει μέρος και στους αγώνες της μεγαλύτερης ηλικιακά κατηγορίας, των παίδων.  
Θα το «παλέψει» για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες ο Τριανταφυλλίδης  
Μπροστά σε μία τεράστια πρόκληση βρίσκεται ο Ξανθιώτης παλαιστής Ιωάννης Τριανταφυλλίδης ο οποίος θα έχει δύο ευκαιρίες για να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα γίνουν στο Λονδίνο το ερχόμενο καλοκαίρι.
Ο Τριανταφυλλίδης (κατηγορία 74κ.) θα πάρει μέρος σε δύο προ-ολυμπιακά τουρνουά, στην Κίνα (27-29/04) και τη Φινλανδία (05-06/05), όπου εάν καταφέρει και τερματίσει μέσα στην πρώτη 3άδα, θα προκριθεί στην Εθνική Ομάδα Ελλάδος και θα πάρει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες!
Η προετοιμασία του Τριανταφυλλίδη πάντως γίνεται κάτω από αρκετές δυσκολίες, κυρίως οικονομικές, καθώς η Ομοσπονδία Πάλης Ελλάδος δεν μπορεί να διαθέσει τα απαραίτητα χρήματα για τις μετακινήσεις και τη συμμετοχή του Ξανθιώτη αθλητή κι έτσι οι ιθύνοντες της «Ολυμπιακής Φλόγας» Ξάνθης αναζητούν προσφορές και χορηγούς για να καταφέρει ο αθλητής να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του χωρίς προβλήματα.  

   
Δημήτρης Καλτέκης
dkaltekis@empros.gr    

     

Συμμετοχές παλαιστών «Ολυμπιακής Φλόγας» στους τελικούς Κατηγορία
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παμπαίδων 31/03/2012
Κωνσταντίνος Τζίμος 47 κιλά
Άρμεν Μπαμπαχανιάν 53 κιλά
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων 21/04/2012
Άρμεν Μπαμπαχανιάν 50 κιλά
Γεώργιος Κουσίδης 54 κιλά
Σάββας Ποζατζίδης 76 κιλά
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Εφήβων 07/04/2012
Σούρεν Μπαμπαχανιάν 60 κιλά
Ιωάννης Παντιλίδης 84 κιλά

   

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αθλητικά Νέα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Τάι Τσι & Τσι γκονγκ την Κυριακή

Στις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Αγριάνη Την Κυριακή 28 Απριλίου και ώρα 11.00 το Κέντρο…