Υλικά για δύο άτομα
200 γρ. κολοκύθα βρασμένη ή στον ατμό
1/8 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο
1/8 κουτ. γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σε σκόνη
2 κουτ. γλυκού μέλι
400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
4 κουτ. γλυκού δημητριακά και ξηροί καρποί της αρεσκείας μας
επιπλέον μέλι για το σερβίρισμα
κολοκυθόσποροι και λιναρόσποροι για το γαρνίρισμα
Τοποθετούμε την κολοκύθα καλά στραγγισμένη σε ένα μπολ και την πολτοποιούμε με τα υπόλοιπα υλικά του πουρέ χρησιμοποιώντας μια ράβδο ή το μούλτι. Πρέπει να είναι αρκετά πηχτός ο πουρές. Αν θέλουμε να τον κάνουμε πιο γλυκό, προσθέτουμε περισσότερο μέλι.
Σε ποτήρια ή μπολ σερβίρουμε πρώτα το γιαούρτι, από πάνω βάζουμε μία στρώση πουρέ κολοκύθας, μετά μία στρώση τραγανά δημητριακά με ξηρούς καρπούς της επιλογής μας και ξανά γιαούρτι, πουρέ και δημητριακά. Μπορούμε, αν θέλουμε, να προσθέσουμε επιπλέον μέλι ενδιάμεσα είτε πάνω από τα τελευταία δημητριακά και στο τέλος πασπαλίζουμε με κολοκυθόσπορο και λιναρόσπορο για επιπλέον απόλαυση και υγεία.