Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2011 3 μήνες αναμονή για μια επέμβαση καταρράκτη…

3 μήνες αναμονή για μια επέμβαση καταρράκτη…

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
Ολοένα και συρρικνώνεται η δημόσια υγεία προς όφελος της ιδιωτικήςκαθώς ολοένα και μεγαλώνει ο αριθμός των πολιτών που στρέφονται στουςιδιωτικούς γιατρούς πληρώνοντας αδρά την επίσκεψη. Οι λόγοι δενβρίσκονταιφυσικά στην οικονομική ευμάρεια των πολιτών που θέλουν να ξοδέψουν ή τοότι δενεμπιστεύονται τους νοσοκομειακούς γιατρούς αλλά στα οξυμένα προβλήματατουΕθνικού Συστήματος Υγείας που καθηλώνει τους ασθενείς να περιμένουν 3μήνες γιαμια εγχείρηση καταρράκτη!
 
3 μήνες λίστα αναμονής στην Οφθαλμολογική κλινική τουνοσοκομείουΞάνθης  
Συνταξιούχος του ΟΓΑ με 400 ευρώ σύνταξη και πρόβλημα καταρράκτηαλλά και έντονο πόνο από άλλη αιτία στο μάτι απευθύνθηκε στηνοφθαλμολογική τουνοσοκομείου Ξάνθης. Τον έβαλαν στη λίστα αναμονής για εγχείρηση μετάαπό τρειςμήνες. Είδε και απόειδε κατέφυγε στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείουόπουπληρώνεται η επίσκεψη για να εξεταστεί και να του δοθεί κάποια θεραπείαώστε ναμην επιδεινωθεί η κατάστασή του. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα πουβιώνουνκαθημερινά οι συμπολίτες μας και που κάνουν να φαίνεται ψευδεπίγραφο το«ΔωρεάνΔημόσια Υγεία»!
 
Μπαμπαλίδης: «Ήταν χειρότερα …βελτιώσαμε την κατάσταση»
Ο διοικητής του νοσοκομείου κ. Θανάσης Μπαμπαλίδης αποδέχτηκε τοπρόβλημα στην Οφθαλμολογική το οποίο και απέδωσε στην έλλειψη γιατρών:«Το πρόβλημαμε τις λίστες είναι καθολικό και συμβαίνει σ’ όλα τα νοσοκομεία τηςχώρας. ΣτηνΟφθαλμολογική έχουμε 2 γιατρούς και είναι φυσικό επακόλουθο η λίστα τωντριώνμηνών. Όταν παραλάβαμε τη διοίκηση η λίστα έφτανε τον ένα χρόνο.Βελτιώσαμε τηνκατάσταση», σημείωσε ο κ. Μπαμπαλίδης, αρνήθηκε όμως ενδεχόμενομεταφοράς καισυγχώνευση της Οφθαλμολογικής με την Οφθαλμολογική του ΝοσοκομείουΚαβάλας,θέμα για το οποίο υπήρξε μια φημολογία παλαιότερα. 
 
Λεπτίδου: «Πρόβλημα έχουν και η ΩΡΛ και η Χειρουργική…»
Για χρόνιο πρόβλημα στην Οφθαλμολογική που όμως επεκτείνεται και σ’άλλες κλινικές του νοσοκομείου Ξάνθης, όπως η ΩΡΛ και η Χειρουργική, κάνει λόγο η πρόεδρος των Νοσοκομειακών γιατρών καΛεπτίδου Θεοδώρα: «ΗΟφθαλμολογική λειτουργούσε με 1 οφθαλμίατρο και πριν 2 μήνες έγινεπρόσληψηενός επικουρικού. Είναι φυσικό να υπάρχει λίστα αναμονής 3 μήνες.Ιδιαίτερατώρα που ο κόσμος λόγω οικονομικής κρίσης στρέφεται στο νοσοκομείο πουόμως δενμπορεί να καλύψει την αυξημένη ζήτηση. Οι γιατροί είναι λιγότεροι απ’όσοιαπαιτούνται και γίνεται μια μεγάλη προσπάθεια. Το ίδιο συμβαίνει καιστην ΩΡΛτην οποία μάλιστα ήθελαν να συγχωνεύσουν με την Οφθαλμολογική. Γενικάτο ΕΣΥαπαξιώνεται, συρρικνώνεται και ο κόσμος ταλαιπωρείται. Οι γιατροίκάνουν ότιμπορούν ο κόσμος όμως στρέφεται στους ιδιωτικούς γιατί δεν μπορεί νακαλυφθείέγκαιρα από τους νοσοκομειακούς λόγω της έλλειψης. Είναι γνωστό ότιέχουνπαγώσει οι προσλήψεις και προσπαθούμε να τα καταφέρουμε εκ τωνενόντων…».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2011
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Δημιουργικά και οικονομικά Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα καταφτάνουν και όσο κι αν είναι η ψυχολογία πεσμένηκαι τα οικονομικά στενά…