Στο κείμενο αναλυτικά αναφέρουν:
«Για μια ακόμα φορά δυστυχώς αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε με έναάρθρο καταγγελία, για να διαμαρτυρηθούμε για τη συνέχιση λειτουργίαςενόςΓυμνασίου της πόλης μας κάτω από τριτοκοσμικές συνθήκες. Μιλάμε βέβαια για το 8οΓυμνάσιο Ξάνθης, πουστεγάζεται στον οικισμό του Δροσερού. Οιτραγικές συνθήκεςλειτουργίας του Σχολείου έγιναν ευρέως γνωστές στην πόλη μας μετά τηνεγκληματική επίθεση που δέχτηκε η τέως διευθύντρια στην αρχή τουσχολικού έτους(14-09-2010). Μετάτην επίθεση αυτή καιτις έντονες προσπάθειες που κατέβαλαν οι καθηγητές του Σχολείου γιαενημέρωσηπαντός υπευθύνου, όλοι οι αρμόδιοι φορείς έδειξαν πραγματικό (;)ενδιαφέρον γιατην επίλυση των ποικίλων προβλημάτων του Σχολείου. Βρέθηκε μάλιστα το οικόπεδο εντός τουοικισμού που θα αποτελούσε την ιδανική λύση για τη μεταστέγαση, δόθηκανοιυποσχέσεις, αλλά … για τους “γνωστούς άγνωστους” λόγους πουχαρακτηρίζουν τηνελληνική διοίκηση, το θέμα της μεταστέγασης παρουσιάζει αδικαιολόγητηστασιμότητα. Εάνόντως υπάρχει η πρόθεσηνα επιλυθεί το θέμα, θα έπρεπε τουλάχιστον να γίνουν οι εργασίεςπροετοιμασίαςτου οικοπέδου, παροχής συνδέσεων με τα απαραίτητα δίκτυα κ.τ.λ.
Το θέμα της μεταστέγασης του 8ου Γυμνασίου κατέστη ξανά επίκαιρομετά την ερώτηση που κατέθεσαν πρόσφατα τρεις βουλευτές του ΚΚΕ (οι κκΆγγελοςΤζέκης, Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου) προς τρειςυπουργούς τηςΚυβέρνησης (Παιδείας, Υποδομών και Εσωτερικών). Με την ερώτηση αυτήν ενεπλάκη το θέμα μεταστέγασης του 8ουΓυμνασίου μετα προβλήματα των 15ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων, τα οποίασυστεγάζονται μετο 8ο Γυμνάσιο. Είναιαλήθεια πως τα δύοΔημοτικά του Δροσερού αντιμετωπίζουν πρόβλημα συνωστισμού. Όσο κι αν κατανοούμε όμωςτα προβλήματα τωνΔημοτικών, πιστεύουμε πως δεν πρέπει να καθυστερήσει η επίλυση τουστεγαστικούτου Γυμνασίου. Αςμην ξεχνάμε πως, όσοκι αν είναι ελλιπείς, τα Δημοτικά διαθέτουν δικές τους εγκαταστάσεις,ενώ το 8οΓυμνάσιο δεν διαθέτει καμία δική του εγκατάσταση και φιλοξενείται στουςχώρουςτων Δημοτικών. Αυτόςείναι και ο λόγοςπου το 8ο Γυμνάσιο υφίσταται το άκρως αντιπαιδαγωγικό απογευματινόωράριο σεαποκλειστική βάση, ενώ τα Δημοτικά, παρ’ όλα τα προβλήματα πουαντιμετωπίζουν,λειτουργούν σε πρωινό ωράριο.
Ελπίζουμε να κατανοούν όλοι την αναγκαιότητα άμεσης μεταστέγασηςτου 8ου Γυμνασίουσε ασφαλή καιαξιοπρεπή χώρο και πιστεύουμε πως δεν πρέπει να συνδέουμε με το θέμα του Γυμνασίου άλλα, καθ’ όλαδίκαια, αιτήματα,καθώς οι “γνωστές άγνωστες” αγκυλώσεις και βραδυπορίες της ελληνικήςπραγματικότητας μπορεί να σκαλώσουν τη διαδικασία είτε σεαντικειμενικέςδυσκολίες, είτε σε προφάσεις, που θα έχουν ως αποτέλεσμα τη διαιώνισητηςυπάρχουσας κατάστασης, πράγμα που θα είναι αρνητική εξέλιξη για όλους. Με τη μεταστέγαση τουΓυμνασίου αντίθετα θαυπάρξει μια κάποια αποσυμφόρηση και για τα Δημοτικά Σχολεία. Ευχόμαστε σύντομα ναέχουμε θετικές εξελίξειςκαι ένα νέο επαρκές Σχολείο για το Δροσερό, το μόνο ικανό μέσο ναθεραπεύσειουσιαστικά τα προβλήματα μιας “πονεμένης” γωνιάς της πόλης μας»
Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Ξάνθης»