Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ «Τηγανιά» με φασόλια, μανιτάρια και ντομάτα

«Τηγανιά» με φασόλια, μανιτάρια και ντομάτα

0

-250 γρ.φασόλια ξερά: (άσπρα ή χάντρες)

-2 κομμένα καρότα σε κυβάκια

-1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο

-1 κλωνάρι, ψιλοκομμένο σέλερι

-1 φλιτζάνι λευκό κρασί

-1 κιλό, άγρια και καλλιεργημένα μανιτάρια (ανάμεικτα)

-2 φρέσκα κρεμμυδάκια

-1 κουταλάκι του γλυκού, φρέσκια ρίγανη

-2 φρέσκιες, ψιλοκομμένες ντομάτες ή 250 γρ. ντοματάκι κονσέρβας

-αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Βάζετε τα φασόλια από το βράδυ να μουσκέψουν σε χλιαρό νερό. Τα βράζετε για 1 ώρα μαζί με τα ψιλοκομμένα καρότα, τα στραγγίζετε και τα βάζετε σε μεγάλο μπολ. Ζεσταίνετε σε μεγάλο τηγάνι τα 2/3 από το λάδι και σοτάρετε το σέλερι, τα κρεμμυδάκια και τα μανιτάρια. Σβήνετε με το κρασί και πασπαλίζετε με αλατοπίπερο.

Όταν τα υγρά εξατμιστούν, προσθέτετε τα βρασμένα φασόλια, το υπόλοιπο λάδι και τη φρέσκια ντομάτα ή το ντοματάκι και ανακατεύετε για 8’-10’ σε χαμηλή φωτιά. Σερβίρετε αφού πασπαλίσετε με τη φρέσκια ρίγανη.

  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φογάτσα, το πασχαλινό τσουρέκι της Κέρκυρας

-20 γρ. φρέσκια μαγιά, θρυμματισμένη (ή 10 γρ. ξηρή) -200 ml φρέσκο γάλα πλήρες, χλιαρό -5…