Ιδού ο Τόπειρος, ιδού και το πήδημα!

0

Μαριάννα Ξανθοπούλου
marianaxan@yahoo.gr
 
 
 
 
Αυτοδιοικητικός«οργασμός» έχει καταλάβει τα κομματικά στελέχη κυρίως από το χώρο τηςΝ.Δ.!«Σφάζονται παλικάρια» για μια θέση στην «καρδιά» του δήμου Τοπείρου!Κυριολεκτικά αυτό τον καιρό στο δήμο Τοπείρου συντελείται μιακοσμογονία μεεπαφές, συναντήσεις, μυστικούς και φανερούς δείπνους και ζυμώσεις μεστόχο τημορφοποίηση ενός σχήματος που θ’ αποτελέσει το αντίπαλο δέος στο νυνδήμαρχο κ.Στέλιο Χατζηευαγγέλου.
 
Ο Μυστικός Δείπνοςπου παρέμεινε…μυστικός!
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ε»: Μυστικός Δείπνος έλαβε χώρατην Τετάρτη το βράδυ στον Τόπειρο με οικοδέσποινα την κα ΜαρίαΚαραλευθέρη.Συνδαιτυμόνες ο κ. Στολίδης, ο κ. Ράπτης, ο κ. Μωραϊτης και ο κ. ΤάσοςΤσάκαλος. Ο δείπνος παραμένει …μυστικός καθώς ούτε η φερόμενη ωςοικοδέσποιναούτε οι συνδαιτυμόνες το επιβεβαιώνουν.
Μετά απ’ αυτό το «Ε» διενήργησε μια …φανερή έρευνακαταγραφής του προεκλογικού σκηνικού στο δήμο Τοπείρου απευθυνόμενοστουςφερόμενους ως «συνδαιτυμόνες» καθώς και στην πρόεδρος της ΝΟΔΕ κα ΣούλαΙακωβίδου και στον βουλευτή της ΝΔ κ. Αλέξανδρο Κοντό.
 
Με άρωμα γυναίκας…
Και το όνομα αυτής Μαρία Καραλευθέρη παλιά γνώριμη στοναυτοδιοικητικό χώρο όταν ήταν υποψήφια στις εκλογές του 2002 και έχασεαπό τονκ. Χατζηευαγγέλου για 13 μόνο ψήφους και παρ’ ολίγον υποψήφια (τελικάεπιλέχθηκε ο κ. Παυλακάκης) στις εκλογές του 2006. Η κα Καραλευθέρη σεπαλιότερες δηλώσεις της στο «Ε» είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο ναξανακατέβει στις εκλογές και τώρα πήρε την απόφασή της. Μιλώντας στο«Ε» ξεκαθάρισεευκρινώς ότι δεν είχε καλεσμένους την Τετάρτη στο σπίτι της κάνονταςλόγο για«παραπληροφόρηση»  όμωςμας έδωσε τηνείδηση ότι την ίδια μέρα επικοινώνησε με τον πρόεδρος της ΤοπικήςΟργάνωσης τηςΝΔ. Τοπείρου κ. Νίκο Κετύπη ζητώντας να πληροφορηθεί για τιςδιαδικασίες πουορίζει το κόμμα για την κατάθεση υποψηφιότητας.
 
Μίχογλου καιΚαραλευθέρη προς στιγμήν θα ζητήσουν στήριξη της Ν.Δ.
Την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στη ΝΟΔΕ Ξάνθηςόμως η κα Ιακωβίδου ερωτηθείσα είπε ότι αυτό είναι καθημερινό συμβάνκαι ότιμέχρι στιγμής δεν της έχει κατατεθεί αίτημα από την κα Καραλευθέρη παράμόνοαπό τον κ. Θωμά Μίχογλου την περασμένη Παρασκευή.
Αυτό θα γίνει τις επόμενες μέρες όπως μας διαβεβαίωσε η καΚαραλευθέρη η οποία πρόσθεσε ότι κατέληξε σ’ αυτή την απόφαση μετά απόμιαέρευνα τύπου δημοσκόπηση που έκανε με την τοπική κοινωνία καιδιαπίστωσε ότιυπάρχει πρόσφορο έδαφος για μια δικής της υποψηφιότητα. Μάλιστα είπεότι δενείναι υπέρ των χρισμάτων αλλά ότι ανήκει σ’ ένα χώρο και βεβαίως θέλειτηστήριξή του. Παράλληλα υπογράμμισε ότι αν τελικά πάρει το «πράσινο φως»προσανατολίζεται σ’ ένα συνδυασμό όχι αυστηρά παραταξιακό αλλάδιευρυμένο ανόμως οι υποψήφιοι πληρούν κάποια κριτήρια. Τέλος διέψευσε οποιαδήποτεφήμη περίσυνάντησής της με τον κ. Σωτήρη Στολίδη και ότι δέχτηκε πρόταση από τονίδιο ναστηρίξει ακόμη και ως επικεφαλής την κίνηση Στολίδη.
 
Στο «μέτωπο» Στολίδη
Πολύ λακωνικός ο κ. Στολίδης υπογράμμισε απλώς ότι: «Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο…», χωρίς ναεπιβεβαιώσει ούτε τη συνάντηση, ούτε την πρόταση προς στην καΚαραλευθέρη.Άφησε όμως την αίσθηση ότι σ’ αυτή τη φάση: «τα πολλά λόγια κάνουνζημιά» καιότι «θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα».
Πιο «ανοιχτός» ο κ. Ράπτης ο οποίος χαρακτήρισε τοπροεκλογικό σκηνικό στον Τόπειρο με τη λέξη «κομφούζιο» εξαιτίας τωνπολλώνμνηστήρων που εκδηλώνουν ενδιαφέρον. Πρόσθεσε όμως ότι αυτό είναιενδεικτικόότι ο κόσμος είναι κουρασμένος και απογοητευμένος από την παρούσαδημοτική αρχήκαι επιζητά την αλλαγή στο δήμο. Ξεκαθάρισε ότι τάσσεται μόνο στοπλευρό τουΣωτήρη Στολίδη ακόμη και στην περίπτωση που πάρει χρίσμα (ή όπως αλλιώςτοονομάσουν) ο κ. Μίχογλου ή και η κα Καραλευθέρη. Επισημαίνει δε ότιυπάρχει μιαμερίδα Νεοδημοκρατών στον Τόπειρο που επιμένουν να ψηφίσουν με αυστηρώςκομματικά κριτήρια ακόμη κι αν έτσι πάρουν ένα 10%. Ενώ θεωρεί ότι ηκίνησηΣτολίδη έχει προοπτική στη δεύτερη Κυριακή να πάρει το δήμο.
 
Στόμα ερμητικάκλειστό…
…είχε ο κ. Μωραϊτης στο «Ε»: «Ουδέν σχόλιον» ήταν η μόνηαπάντηση στις αλλεπάλληλες κρούσεις μας που αφορούσαν πιθανή δική τουυποψηφιότητα.  Εκτίμησεόμως ως πολύθετικό το γεγονός ότι υπάρχει τόσο μεγάλο ενδιαφέρον : «Όσο ποιο πολλοίτόσοπιο καλά…για ν’ ανατρέψουμε ένα δήμαρχο που δεν έκανε τίποτε…». Καιμόνο αυτόκαταδεικνύει και το ενδιαφέρον του ιδίου για το δήμο Τοπείρου!
 
Τι κάνει η ΝΟΔΕ
Η κα Ιακωβίδου μιλώντας στο «Ε» ανέφερε ότι η διαδικασίακατάθεσης υποψηφιότητας περιλαμβάνει αίτημα με βιογραφικό τουενδιαφερομένουστη γενική γραμματεία Αυτοδιοίκησης που είναι υπεύθυνος ο κ.Μιχαλολιάκος καικοινοποίηση στον υπεύθυνο της περιφέρειας κ. Κουτλουμάνη και στη ΝΟΔΕΞάνθης.Επεσήμανε ότι η ΝΟΔΕ δεν αναμειγνύεται άμεσα και ότι η τύχη της κάθευποψηφιότητας κρίνεται από…ψηλότερα όργανα. Επίσης υπογράμμισε ότι ηφιλοσοφίατης ΝΔ είχε αλλάξει και ότι απαραίτητο κριτήριο για να είναι κάποιοςυποψήφιοςείναι να γίνεται αποδεκτός από την κοινωνία: «Το βέβαιο είναι ότιυπάρχειέντονο ενδιαφέρον από πολλούς. Ακούγονται πολλά αλλά όλα είναιεικασίες. Η ΝΟΔΕενημερώνεται για όλα  καιθα πάρει τιςαποφάσεις της».
 
Η Ιακωβίδου …ρίχνειτο γάντι στο Στολίδη        
Το «Ε» έθεσε ένα ερώτημα στην κα Ιακωβίδου που αφορά τηνκίνηση Στολίδη. Αν δηλαδή η ΝΔ στηρίξει μια τέτοια κίνηση με επικεφαλήςένατέως βουλευτή του ΠΑΣΟΚ με δεδομένο ότι στο συνδυασμό του συμμετέχουνπολλάκομματικά στελέχη της Ν.Δ.: «Θα ήταν πολιτικό ατόπημα αυτό απ’ τηνπλευρά μας.Αν θέλει στήριξη από μας ο κ. Στολίδης ας έλθει εκείνος σε μας…», ήτανηαπάντησή της.
 
Κοντός: Θα στηρίξωτον «εκλεκτό» της Ν.Δ. 
Ξεκάθαρα τα λόγια του κ. Κοντού: «Θα στηρίξω αυτόν που θαπάρει το χρίσμα και τη στήριξη της Ν.Δ.». Τελεία και παύλα!
 
Αντιπερισπασμός απότον Χατζηευαγγέλου
Δεν είναι καινοφανές για τον κ. Χατζηευαγγέλου η διείσδυσήτου στο χώρο της Ν.Δ. καθώς στο συνδυασμό του είχαν προσχωρήσει πολλάκομματικάστελέχη της Ν.Δ. όπως Φεταχίδης, Μακρίδης και Ντίνας, Μαλάκης ήτανυποψήφιοι.Συνεχίζοντας την ίδια τακτική «έκλεισε» για το ψηφοδέλτιο του τον κ.Τσιλιγγίρηκομματικό στέλεχος της Ν.Δ. 
Στο δια ταύτα:Στον Τόπειρο μ’ όλες αυτές τις διευρύνσεις …χάνει η μάννα το παιδί καιτο παιδίτη μάνα». Αρκεί να βγει κερδισμένη η τοπική αυτοδιοίκηση!

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Έβαλε νερό στο κρασί της η διοίκηση

Αίσιο τέλος είχαν 8 μηνών κινητοποιήσεις με 50 στάσεις εργασίας και 24ωρες απεργίες του σω…