Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

Φασόλια μαυρομάτικα με μανιτάρια

0

-500γρ. φασόλια μαυρομάτικα

-400γρ. μανιτάρια λευκά κομμένα σε φέτες

-2 ντομάτες ώριμες κομμένες σε ζάρια

-6 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες

-1 καρότο τριμμένο

-1 φλιτζ. άνηθος ψιλοκομμένος

-1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

-1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

-1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

-1 φλιτζ. ελαιόλαδο

-1 λεμόνι (ο χυμός του)

-1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά

-1 πρέζα πιπέρι καγιέν

-¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

-αλάτι, πιπέρι

Βάζουμε τα φασόλια να βράσουν για 5 λεπτά σε κρύο νερό. Σουρώνουμε και βάζουμε σε καθαρό νερό να βράσουν για άλλα 15 λεπτά. Παράλληλα, σε τηγανάκι ετοιμάζουμε την σύβραση. Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και μόλις γυαλίσουν προσθέτουμε τα μανιτάρια και το καρότο. Μόλις μαραθούν ελαφρά τα μανιτάρια προσθέτουμε το χυμό λεμονιού, τις ντομάτες (φρέσκες και λιαστές), τον άνηθο και τον μαϊντανό. Προσθέτουμε και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 2-3 λεπτά να σιγοβράσουν.

Βάζουμε τα φασόλια σε πυρέξ και προσθέτουμε τη σύβραση. Καρυκεύουμε με μπαχαρικά και αλάτι και προσθέτουμε αν χρειάζεται, τόσο ζωμό λαχανικών ή νερό όσο να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φασόλια. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια (τα μαυρομάτικα θέλουμε λίγο να κρατάνε). Σερβίρουμε ζεστό ή χλιαρό το φαγητό.

  • revithokeftedes-giaourti

    Ρεβιθοκεφτέδες με σως γιαούρτι

    250 γρ. ρεβίθια αποφλοιωμένα 1 μέτριο κρεμμύδι 3 σκελίδες σκόρδο αλάτι μαύρο πιπέρι 1-1,5 …
  • Παστίτσιο μανιταριών

    -500 γρ. μακαρόνια χονδρά για παστίτσιο -1 κιλό μανιτάρια (μπορείτε να επιλέξετε λεντινούλ…
  • Μπριάμ με ζυμαρικά

    -2 κολοκυθάκια -1 μελιτζάνα -1 κρεμμύδι -200 γραμμάρια ντοματίνια -2 σκελίδες σκόρδο -Αλάτ…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κατσικάκι γεμιστό στο φούρνο

-1 ολόκληρο κατσικάκι γάλακτος, βάρους έως 9-10 κιλών (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το «σπάσ…