Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Σε εγρήγορση η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ

Σε εγρήγορση η Περιφέρεια ΑΜ-Θ για παύση λειτουργίας των ΧΑΔΑ

0

Την Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010, πραγματοποιήθηκε έκτακτη ΓενικήΣυνέλευση των Μετόχων του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων(Φο.Δι.Σ.Α.) τηςΠεριφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε., στοκεντρικόκτίριο της Περιφέρειας, παρουσία της Γενικής Γραμματέως της ΠεριφέρειαςΑΜ-Θ,κ. Θεοδώρας Κόκλα. 
Το βασικό θέμα που συζητήθηκε εκτεταμένα ήταν η συμμόρφωσητης ΠΑΜ-Θ προς την εγκύκλιο των Υπουργείων Περιβάλλοντος Ενέργειας καιΚλιματικής Αλλαγής και Εσωτερικών Αποκέντρωσης & ΗλεκτρονικήςΔιακυβέρνησης, βάσει της οποίας πρέπει να παύσει η λειτουργία των ΧώρωνΑνεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (Χ.Α.Δ.Α.) στα διοικητικά όριά τηςτοσυντομότερο δυνατόν. Δεδομένου ότι σε κάποιες περιοχές τα έργαΟλοκληρωμένηςΔιαχείρισης των Στερεών Αποβλήτων δεν έχουν ολοκληρωθεί, παρέχεται ηδυνατότητααπό τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, να παραμείνουν ελάχιστοι Χ.Α.Δ.Α.ανοιχτοί μεελεγχόμενη λειτουργία.
Παράλληλα, τα υπουργεία ζητούν την κατάθεση σχεδίου σχετικάμε το πώς θα επιτευχθεί το σταδιακό κλείσιμο των Χ.Α.Δ.Α. Το εν λόγωσχέδιο πουκαταρτίστηκε από κοινού από τις υπηρεσίες της ΠΑΜ-Θ και το προσωπικότουΦο.Δι.Σ.Α. παρουσιάστηκε στους μετόχους του φορέα και αποφασίστηκε νααποσταλείστους ΟΤΑ της ΠΑΜ-Θ προκειμένου να εγκριθεί.
Τονίστηκε ιδιαίτερα πως τα επαπειλούμενα πρόστιμα από τηνΕυρωπαϊκή Ένωση για τη μη συμμόρφωση και την παράταση λειτουργίας τωνΧώρωνΑνεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων είναι δυσβάσταχτα για την οικονομικήκατάσταση τόσο του κράτους όσο και των δήμων, οπότε η κατάρτιση και ησυμφωνίαστο εν λόγω σχέδιο είναι σημαντική για την αποφυγή τους. 
 
-Καθάρισε η Σαμοθράκη
Το έντονο ενδιαφέρον και οι προσωπικές ενέργειες από τηνπλευρά της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, κ. Θεοδώρας Κόκλαοδήγησανσε λύση του προβλήματος αποκομιδής των σκουπιδιών από τη Σαμοθράκη. Ονέοςτράκτορας που έφτασε χθες το πρωί στο νησί έχει μετασκευαστεί, ώστε ναχωράειμε ευκολία στο πλοίο και μετέφερε χωρίς προβλήματα το κοντέινερ με τασκουπίδιαστην Αλεξανδρούπολη.
Η Περιφέρεια ΑΜΘ δρομολογεί τη μετασκευή ενός ακόμη τράκτοραγια τις ανάγκες αποκομιδής των σκουπιδιών της Σαμοθράκης, έτσι το νησίείναι καθ’όλα έτοιμο να υποδεχτεί ομαλά τη θερινή περίοδο.
Συνεδρίασε στις 9 Ιουνίου 2010 υπό την προεδρία της ΓενικήςΓραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, κ. ΘεοδώραςΚόκλα ηΓνωμοδοτική Επιτροπή του Ν.3299/04 στα γραφεία της Περιφέρειας, στηνΚομοτηνή.Συζητήθηκαν 46 θέματα εκ των οποίων τα 42 αφορούσαν ολοκληρώσειςεπενδυτικώνσχεδίων.
Το συνολικό ποσό των επενδυτικών προγραμμάτων που εγκρίθηκανγια ολοκλήρωση ανέρχεται σε 30.292.927,97 ευρώ εκ των οποίων το ποσότηςδημόσιας επιχορήγησης είναι 15.987.408,87 ευρώ.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι ιδέες που γίνονται πραγματικότητα

Τίποτα λιγότερο από ένα θαύμα. Το Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, το μεγαλόπνοο σχέδιο του Συ…