Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2010 Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Πλατεία Μπελογιάννη “

Βιβλιοπαρουσίαση του βιβλίου “Πλατεία Μπελογιάννη “

0

Το νέο βιβλίο του Γιώργου Αλεξάτου “Πλατεία Μπελογιάννη”παρουσιάζεται την Τετάρτη 16/6/2010, στις 19:30 , στο Εργατικό Κέντρο,στηνΞάνθη. Ερευνητής της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής ιστορίας, καιιδιαίτερατης ιστορίας της εργατικής τάξης και του εργατικού κινήματος, οΑλεξάτοςεισέρχεται αυτή τη φορά στο χώρο της εναλλακτικής ιστορίας. Η “ΠλατείαΜπελογιάννη”, που αφιερώνεται “σ’ αυτούς που δεν νιώθουν ευτυχείς πουχάσαμε” αναμετράται με το ενδεχόμενο μιας διαφορετικής έκβασης τωνπολιτικο – κοινωνικών αντιπαραθέσεων της δεκαετίας του 1940.
Την Τετάρτη16/6/2010 στις 19:30 στο Εργατικό Κέντροθαπραγματοποιηθεί παρουσίαση του νέου ιστορικού μυθιστορήματος τουΓιώργουΑλεξάτου «Πλατεία Μπελογιάννη». 
 Ο Γιώργος Αλεξάτοςκατάγεται απ’ την Κεφαλονιά και γεννήθηκε το 1956 στον ΑστακόΑκαρνανίας. Απ’τα παιδικά του χρόνια ζει στην Αθήνα και κατά καιρούς έχει ζήσει στηΘεσσαλονίκη. Τελείωσε νυχτερινό 7τάξιο Γυμνάσιο, εργαζόμενος ωςοικοδόμος,εντάχθηκε στην Αριστερά και υπήρξε στέλεχος νεολαιίστικων, πολιτικώνκαισυνδικαλιστικών οργανώσεων. Έχει εργαστεί και ως δημοσιογράφος καιεκδότης.Ασχολείται με τη μελέτη της νεότερης και σύγχρονης ελληνικής κοινωνικήςιστορίας.
 
Έργα του ιδίου:
-Εργατική τάξη στην Ελλάδα. Από την πρώτη συγκρότηση στουςταξικούς αγώνες του Μεσοπολέμου. Ρωγμή, 1997.
-Συνοπτική αναφορά στην ιστορία του ελληνικού εργατικούκινήματος. Γειτονιές του κόσμου, 2003.
-Το τραγούδι των ηττημένων. Κοινωνικές αντιθέσεις και λαϊκότραγούδι στη μεταπολεμική Ελλάδα. Γειτονιές του κόσμου, 2006.
-Ιστορικό λεξικό του ελληνικού εργατικού κινήματος. Γειτονιέςτου κόσμου, 2008.
 
Έχει συμμετάσχει επίσης στα «Στέλιος Καζαντζίδης. Αφιέρωμα»(επιμ. Θωμάς Κοροβίνης, 2005) και «Κεφαλονίτες και Ιθακήσιοι στηνΕξέγερση τουΠολυτεχνείου, 1973» (επιμ. Πέτρος Πετράτος, 2009).
Θαακολουθήσει συζήτηση μετά την παρουσίαση

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Για δυνατά «Χτυποκάρδια στο σχολείο»…

Πίσω στα θρανία…για να νιώσετε τα «Χτυποκάρδια στο σχολείο», όταν …πίσω από τις λέξεις κρυ…