Άλλος για Συμπαραστάτης;

0

Ελένη Διαφωνίδου
elenidfn@yahoo.com
 
«Φουντώνει» στην τοπική κοινωνίαη ονοματολογία για το πρόσωπο «εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας» που θααποτελέσει τον πρώτο Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης για τοδήμοτης Ξάνθης, όπως προβλέπει ο νόμος του Καλλικράτη, όσο πλησιάζει ηημερομηνίαπου θα διεξαχθεί η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που με μυστικήψηφοφορίακαι αυξημένη πλειοψηφία θα πληρώσει τη θέση. Σύμφωνα με το νόμο, ΟΣυμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης πρέπει να εκλεγεί μέσα σεδύομήνες από την εγκατάσταση των νέων δημοτικών αρχών, δηλαδή μέχρι και τοτέλοςτου τρέχοντος μηνός. Η ημερομηνία ωστόσο, δεν έχει γίνει γνωστή ακόμη.
 
Ποιοι επιβεβαιώνουν
Μέχρι στιγμής πρώτος επιβεβαίωσεο φιλόλογος- συγγραφέας Θανάσης Μουσόπουλος, με την προϋπόθεση να μηνυποστηριχτεί από καμία παράταξη, ώστε να ανταποκριθεί επακριβώς στορόλο αυτούπου θα αποτελεί τη φωνή της κοινωνίας στο δημοτικό συμβούλιο και μόλιςπροχθέςμε επιστολή του έκανε γνωστή την επιθυμία του και ο ΠαναγιώτηςΠεντζουρίδης, προβάλλονταςτα 22 έτη δημοσιογραφικής του ενασχόλησης και δηλώνει: «Θέτω τον εαυτόμου στηδιάθεση του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης, που έχει ανάγκη από έναν σωστόκαιέμπειρο «δίαυλο επικοινωνίας» με τον Πολίτη».
Επιπλέον, επισημαίνει: «Ελπίζωκαι εύχομαι, το Δημοτικό Συμβούλιο να εκλέξει μεταξύ των ποιο άξιων,τονΑξιότερο, και ο Δημότης να βρει τον Συμπαραστάτη του, έτσι όπως τουαξίζει καιτου αρμόζει. Απεύχομαι, τα κριτήρια του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ.άλλωστε γι΄αυτό γίνεται μυστική η ψηφοφορία), να είναι κομματικά, προσωπικά,κριτήριαπροσωπικού συμφέροντος και συσχετισμών. Τότε, η αποτυχία του θεσμούείναιβέβαιη!».
Επίσης, επιβεβαιωμένο είναι ότιυποψηφιότητα κατέθεσε και ο συνταξιούχος κρεοπώλης Αντώνης Τσαλίκης,όμωςαναμένεται να απορριφθεί καθώς δεν πληροί τον τυπικό όρο της κατοχήςανώτατουτίτλου σπουδών.
Ακόμη, το ενδιαφέρον τους έχουνδείξει ο Γιάννης Λάππας, ο Κώστας Κουρτίδης και ο Στέργιος Μαλάκης,όλοιδικηγόροι.
Καμία γυναικεία παρουσία στηδιεκδίκηση της θέσης του Συμπαραστάτη δεν έχει προκύψει και όπως όλαδείχνουν οΣυμπαραστάτης του Δημότη θα αποτελέσει άλλο ένα ανδροκρατούμενο όργανοτουδήμου Ξάνθης.
 
Ποιοι διαψεύδουν
Ανάμεσα στα ονόματα που έχουν«κυκλοφορήσει» είναι αυτό της π. πρόεδρου του νομαρχιακού συμβουλίου κ.Χρυσούλας Δημούδη, η οποία ωστόσο αρνήθηκε στο «Ε» ότι εκδήλωσεενδιαφέρον, ενώκαι η κ. Ευτέρπη Στάντσιου δεν προτίθεται να καταθέσει υποψηφιότητα.
Επιπλέον, στη διάψευση της δικήςτους υποψηφιότητας προχώρησαν και η π. πρόεδρος της κοινότητας Ν.Κεσσάνης κ.Χρυσούλα Καρακατσάνη και ο κ. Χριστόφορος Παπατσαρούχας.
 
Ποιοι «παίζουν»
Με βάση και την πρόθεση τηςαντιπολίτευσης που είχε διευκρινιστεί στη συνέντευξη Τύπου των «Πολιτώνγια τηνΑλλαγή» με την έναρξη της νέας θητείας, η αξιωματική αντιπολίτευση τουδήμου Ξάνθηςπροτίθεται να καταθέσει δική της πρόταση. Μέχρι στιγμής επικρατέστεροφαίνεταιτο όνομα του μηχανικού Παναγιώτη Μιχαηλίδη, ο οποίος ναι μεν φαίνεταιότισυμφωνεί, αλλά τίποτα δε θεωρείται βέβαιο ή «κλεισμένο» ακόμη.
Επίσης, «ακούστηκε» και το όνομα τηςδικηγόρου Άννας Σπυρίδου, πράγμα που όμως δεν έχει διασταυρωθεί ακόμη.
Ο δήμαρχος δεν έχει ανοίξει ακόμητα χαρτιά του, ωστόσο δε φαίνεται να έχουν συγκεντρωθεί ακόμη όσεςυποψηφιότητες αναμενόταν, γι’ αυτό εικάζεται ότι ο ίδιος βολιδοσκοπείπρόσωπα δικήςτου επιλογής, ώστε να δηλώσουν υποψηφιότητα.
Πάντως, η διαδικασία κατάθεσηςυποψηφιοτήτων που ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου θα είναι ανοιχτή μέχρικαι τηνημέρα της ειδικής συνεδρίασης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2010
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ισχύει για ένα ακόμη μήνα η περαίωση

Ανάσα για τους επαγγελματίες που έχασαν την περαίωση – το φορολογικό κλείσιμο των βιβλίων …