-1 γαλλική σαλάτα, χοντροκομμένη
-1 μάτσο γλιστρίδα, χοντροκομμένη
-2 σικορέ, χοντροκομμένα
-2 φλιτζάνια σταφύλια της αρεσκείας μας, κομμένα στη μέση
-3 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
-20 γρ. ωμά φιστίκια Αιγίνης (ψίχα), χοντροκομμένα
-80 γρ. νιώτικο (ή άλλο) κεφαλοτύρι ή γραβιέρα, σε λεπτές φέτες με το πίλερ
-30 γρ. λεπτές φέτες λούζα ή προσούτο (σε παντοπωλεία και ντελικατέσεν)
-αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το ντρέσινγκ
-1/2 φλιτζάνι σταφύλια χτυπημένα στον πολυκόφτη για λίγα δευτερόλεπτα μέχρι να ψιλοκοπούν
-2 κουτ. σούπας δυόσμος, ψιλοκομμένος
-1 κουτ. σούπας μουστάρδα πικάντικη
-30 ml χυμός λεμονιού
-60 ml ελαιόλαδο
-1 μικρή πιπερίτσα τσίλι ή 1/4 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
Ανακατεύουμε τις πρασινάδες, το σικορέ, τα σταφύλια, το κρεμμυδάκι και αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και περιχύνουμε τη σαλάτα. Ρίχνουμε από πάνω τα φιστίκια, το τυρί και το αλλαντικό και σερβίρουμε με σουσαμένια κριτσίνια.