Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Μακαρονόπιτα με φέτα και λιαστές ντομάτες

Μακαρονόπιτα με φέτα και λιαστές ντομάτες

0

-500 γρ. χοντρό μακαρόνι

-6-8 κ.σ. εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

-500 γρ. φέτα, σε τρίμματα

-10-15 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

-10 πράσινες ελιές, χωρίς κουκούτσι και ψιλοκομμένες

-Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

-1 κ.σ. αποξηραμένη ρίγανη ή φρέσκο βασιλικό

-8 μεγάλα αυγά

-2 φλιτζ. γάλα

Βράζουμε τα μακαρόνια σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente. Τα σουρώνουμε, τα βάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μέσα 3-4 κουταλιές λάδι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς. Χτυπάμε ελαφρά 4 αυγά. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια τη φέτα, τις λιαστές ντομάτες, τις ελιές, αλάτι, πιπέρι, τα μυρωδικά και τα αυγά και ανακατεύουμε με τα μακαρόνια. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο, στρογγυλό ταψί το οποίο έχουμε λαδώσει ελαφρά. Ρίχνουμε το γάλα στο ταψί, χτυπάμε τα υπόλοιπα 4 αυγά που μας έχουν μείνει και τα ρίχνουμε από πάνω.

Βάζουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Μόλις ροδίσει στην επιφάνεια και τα μακαρόνια πήξουν, η μακαρονόπιτα είναι έτοιμη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πικάντικο χοιρινό μαγειρεμένο σε μαύρη μπίρα

-Ένα κομμάτι χοιρινό λαιμό γύρο στα 3 κιλά -500 ml μαύρη μπύρα -3 μέτριες γλυκοπατάτες χον…