Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2009 «Πιάτσα ΤΑΞΙ» έκαναν το δρόμο της Νομαρχίας

«Πιάτσα ΤΑΞΙ» έκαναν το δρόμο της Νομαρχίας

0

«Πιάτσα» ταξί …έκαναν τον δρόμο μπροστά από την Νομαρχία Ξάνθης οι ταξιτζήδες, μέλη του σωματείου  Ιδιοκτητών Επιβατικών Αυτοκινήτων  Ξάνθης το μεσημέρι της Τρίτης 2 Σεπτεμβρίου! Συγκεκριμένα απέκλεισαν το δρόμο με τα ταξί τους και πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την νομαρχία προκειμένου να καταθέσουν αίτηση αναφορά προς τον νομάρχη Ξάνθης ζητώντας του να παρέμβει ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις πιάτσες της Μ. Βόγδου και της οδού Ηρώων ζητώντας επιτακτικά αντικατάστασή τους νέες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ενοποίησης των πλατειών.

Τι ζητούν οι ταξιτζήδες

Να σημειώσουμε ότι τα μέλη του σωματείου είχαν καταθέσει αίτηση αναφορά και στις 20 – 7 – 2009 για το θέμα η αρμόδια επιτροπή καθόρισε:  1)   Οκτώ (8) θέσεις σε διπλή παράλληλη σειρά, επί της ειδικά διαμορφωμένης εσοχής που πρόκειται να κατασκευασθεί στην οδό Μ. Βόγδου, στο ύψος του Ιερού Ναού Της Του Θεού Σοφίας και της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος με φορά προς την κεντρική πλατεία.

2)  Πέντε (5) θέσεις σε μονή σειρά, επί της οδού Ηρώων, επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος και με αρχή (πρώτο αυτοκίνητο) σε απόσταση -10 μέτρων από την άκρη του πεζοδρομίου της στροφής προς το Δημοτικό Πάρκινγκ και σε μήκος 25 μέτρα προς την οδό Τσιμισκή, όπως εκ προφανούς σφάλματος, αναφέρεται στο κείμενο της γνωμοδότησης, ενώ το ορθό θα έπρεπε να είναι προς την δημοτική αγορά – παλαιό ΚΤΕΛ Ξάνθης.

3)  Επτά (7) θέσεις σε μονή σειρά, επί της οδού 28ης Οκτωβρίου, επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος και με αρχή (πρώτο αυτοκίνητο) αμέσως μετά την θέση του οριοθετημένου χώρου. στάθμευσης οχήματος χρηματαποστολής και ΑΜΕΑ και σε μήκος 35 μέτρα προς την οδό Τσιμισκή.

4)  Τέσσερις (4) θέσεις σε μονή σειρά, επί της οδού Θερμοπυλών και επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος πλην οριοθετημένου χώρου στάθμευσης οχήματος χρηματαποστολής και ΑΜΕΑ.

5) Οκτώ (8) θέσεις σε μονή σειρά επί της οδού Β. Σοφίας και επί της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος με φορά κατεύθυνσης προς την Πλατεία Αντίκα και με αρχή (πρώτο αυτοκίνητο) 15 μέτρα από τη στροφή των οδών Β. Σοφίας και της πλακόστρωτης οδού που οδηγεί στην οδό Πινδάρου και σε μήκος 40 μέτρα προς τη γέφυρα του Κόσυνθου.

Τα μέλη του σωματείου σημειώνουν ότι η γνωμοδότηση αυτή τους βρίσκει σύμφωνους όμως ζητούν: « να διευρυνθεί και επεκταθεί η πιάτσα επί της οδού Μ. Βόγδου, εκτός των ως άνω οκτώ (8) θέσεων επί της ειδικά διαμορφωμένης εσοχής που πρόκειται να κατασκευασθεί στην οδό Μ. Βόγδου, στο ύψος του Ιερού Ναού Της Του Θεού Σοφίας και της δεξιάς πλευράς του οδοστρώματος με φορά προς την κεντρική πλατεία, για τις οποίες γνωμοδότησε η αρμόδια επιτροπή: «Προτείνουμε και ζητούμε να δοθεί και επιπλέον συνεχόμενος χώρος πιο κάτω, ήτοι απέναντι από τον ΟΤΕ, μέχρι το ύψος της σημερινής Τράπεζας της Ελλάδος, έστω κι αν αυτός ο χώρος αποτελεί τμήμα του υπό διαμόρφωση νέου – μετά την ενοποίηση των πλατειών – πεζόδρομου, όπως εξάλλου προτείναμε με την αρχική μας αίτηση» σημειώνουν στην αίτηση  – αναφορά τους.

Η ενοποίηση που …διχάζει

Στο πλευρό τους ο πρόεδρος του Εργατικού κέντρου Ξάνθης κ. Σπύρος Παπαχρήστου ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να γίνουν αποδεκτά τα αιτήματά τους για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ταξιτζήδων και του κοινού.

Μαζί τους και ο πρόεδρος τη ΟΕΒΕ Ξάνθης κ. Σωτήρης Τσιακίρογλου, ο οποίος δήλωσε: «Τα ‘χαμε πει…Ότι αυτό το μεγαλόπνοο έργο θα φέρει πολλά προβλήματα αν δεν γίνουν οι αντίστοιχες μελέτες και υποδομές. Ζητήσαμε να είμαστε κοινωνοί και γνώστες του συγκεκριμένου θέματος ώστε να θέσουμε τις απόψεις μαςμ όμως ο δήμος έχει κλείσει τους δίαυλους επικοινωνίας. Δεν έχει σχεδιαστεί τίποτε…Πρέπει οπωσδήποτε να οριστούν θέσεις ουδέτερες μέσα από μια κυκλοφοριακή μελέτη με τη συναίνεση των ταξιτζήδων και των επαγγελματιών».

Να σημειώσουμε ότι κάποιοι καταστηματάρχες εξέφρασαν την αντίδρασή τους για τις πιάτσες που προτείνουν οι ταξιτζήδες μαζεύοντας υπογραφές.

Ο κ. νομάρχης δέχτηκε στο γραφείο του το Δ.Σ. του σωματείου οι οποίοι και του κατέθεσαν τα αιτήματά τους.

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

marianaxan@yahoo.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Θα πούμε το ταξί…ταξάκι

Νέα αύξηση στην τ …