Φορτσάρουν μέχρι το τέλος

0

Τελευταίες 10 ημέρες πριν τις εκλογές και η κινητοποίηση κομμάτων και υποψηφίων έχει χτυπήσει κόκκινο. Εγκαίνια, συγκεντρώσεις, ομιλίες, επισκέψεις, συναντήσεις κι όποιος αντέξει μέχρι το τέλος!

Οι πολιτικές συζητήσεις ‘δίνουν και παίρνουν’, ενώ οπαδοί και αναποφάσιστοι αναμένουν τις μεγάλες συγκεντρώσεις κομμάτων και υποψηφίων προκειμένου να κρίνουν την παρουσία τους.

Οι δέκα τελευταίες μέρες των εκλογών περιλαμβάνουν ασφυκτικά γεμάτο πρόγραμμα για τους υποψηφίους αλλά και τους διοργανωτές της εκάστοτε εκλογικής παράταξης. Ήδη, πραγματοποιήθηκαν εχθές τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Παναγή Τσαλδάρη 65 και της κ. Γεωργίας Ανδρέου, υποψήφιας με τη Νέα Δημοκρατία, στη Μ. Βόγδου 18.

Έπονται τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου του ΠΑΣΟΚ στην Βασ. Κωνσταντίνου, σήμερα (Παρασκευή) στις 20.30 με την παρουσία του επικεφαλής των Ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόσωπο του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σταύρου Λαμπρινίδη και θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της Νέας Δημοκρατίας στην οδό Ηρώων, την Κυριακή στις 20.30, όπου θα μιλήσει ο κ. Ευρυπίδης Στυλιανίδης, υπουργός Μεταφορών και υποψήφιος βουλευτής στο Νομό Ροδόπης. Οι δύο αυτές εκδηλώσεις αναμφίβολα θα αποτυπώσουν τον παλμό των επικείμενων εκλογών και γι’ αυτό αμφότεροι προετοιμάζονται πυρετωδώς.

Την επόμενη και τελευταία εβδομάδα τη σκυτάλη παίρνουν οι υποψήφιοι που προσπαθούν να οριστικοποιήσουν την ακριβή μέρα και ώρα των κεντρικών τους ομιλιών, με βάση και τις συναντήσεις που έχουν ήδη προγραμματίσει.

Μέχρι στιγμής, η κεντρική ομιλία του Σωκράτη Ξυνίδη έχει καθοριστεί για την Τετάρτη (30/9), στις 20.00 στο MotelNatasa’, ενώ Αλέκος Κοντός και Παναγιώτης Σγουρίδης θα πραγματοποιήσουν τις κεντρικές τους εκδηλώσεις την Παρασκευή 2 Οκτωβρίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο και το ‘Ελισσώ’ αντίστοιχα. Ωστόσο η ώρα δεν οριστικοποιήθηκε ακόμη. Επίσης, η κεντρική προεκλογική ομιλία του Τριαντάφυλλου Παπαδόπουλου θα γίνει στο Δημοτικό Αμφιθέατρο, την Πέμπτη πιθανότατα στις 19.30. Ο Σταμάτης Σταματιάδης θα εγκαινιάσει το εκλογικό του κέντρο μάλλον τη Δευτέρα.

Τέλος, το ΚΚΕ δεν προτίθεται να πραγματοποιήσει άλλη εκδήλωση πέρα από αυτή που διοργανώθηκε στις 12 Σεπτεμβρίου, ενώ το ΛΑΟΣ Ξάνθης στρέφει την προσοχή του στην κεντρική ομιλία του Γιώργου Καρατζαφέρη τη Δευτέρα στην Κομοτηνή.

 

Ελένη Διαφωνίδου

elenidfn@yahoo.com

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2009
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι αριστούχοι του 3ου Λυκείου Ξάνθης

Τάξη: Γ’ – Γ’ Γενικού …