Αρχική ΓΝΩΜΕΣ Θα τα πούμε ξανά το καλοκαίρι

Θα τα πούμε ξανά το καλοκαίρι

0
angelina-jolie

Ήρθε, είδε, υποσχέθηκε και απήλθε. Έχουμε κι άλλες δουλειές να κάνουμε, δεν θα ασχολούμαστε συνέχεια με σας, για σας παρακαλώ. Δηλαδή εσείς τι περιμένατε, να ρθεί και να εγκατασταθεί μονίμως στη Μυτιλήνη; Ε, δεν θα’ μαστε καλά!

Ο λόγος για την διάσημη ηθοποιό Ατζελίνα Τζολί την ευαίσθητη. Ευαίσθητη, στο δέρμα, στη μύτη και στη φτώχεια. Τίποτα απ όλα αυτά δεν θέλει να βλέπει, την κουράζουν και την στενοχωρούν. Άλλωστε σαν πρέσβειρα καλής θέλησης έχει κάθε δικαίωμα να ελαχιστοποιεί την παραμονή της σε χώρους όζοντες και αποπνικτικούς. Έμεινε η κοπέλα στη Λέσβο δύο ώρες και αναχώρησε αμέσως για το Λονδίνο προκειμένου να δώσει αναφορά για το τι συμβαίνει σ αυτούς τους μακρινούς και υπανάπτυκτους λαούς.

Ένα κι ένα κάνει δυό, ποτέ τρία. Όμως οι κάτοικοι της Μυτιλήνης δεν πρέπει να έμειναν καθόλου δυσαρεστημένοι, το καλοκαίρι θα έρθει πάλι για διακοπές με όλη την οικογένεια, αρκεί να έχουν φύγει αυτοί οι φτωχοί από την Συρία, δεν μπορεί να βλέπει καθόλου φτωχούς. Η ίδια είναι Πρέσβειρα καλής θέλησης και όχι καλής πράξης, το τάξιμο δεν χαλάει σπίτια, το δόσιμο τα χαλάει. Γι αυτό φύλα τα ρούχα σου για να μπορείς να πάρεις και του διπλανού σου.

Αν προσέξετε, όλες οι Πρέσβειρες καλής θέλησης είναι πάμπλουτες, η Ύπατη Αρμοστεία χρήζει τέτοιες Πρέσβειρες μόνον Κυρίες με εισόδημα άνω των 300 εκατομμυρίων Δολαρίων ετησίως. Ύπατη Αρμοστεία είναι αυτή, δεν είναι κανένας μπαγλαμάς. Στις μέρες μας οι μεγάλοι ηθοποιοί είναι συνήθως του συρμού, και το αναφέρω αυτό γιατί αν βάλεις στην Επίδαυρο τον σύζυγο Μπράντ Πίτ στο ρόλο του Κρέοντα και την Τζολί στον ρόλο της Αντιγόνης, θα γελάσει ο πάσα πικραμένος και από τα γέλια θα του φύγει η μασέλα και μπορεί να τραυματίσει τον μπροστινό του. Άσε, ελπίζω να μην δούμε τέτοια προσβολή στον ιερό χώρο της Επιδαύρου.

Ας επανέλθουμε όμως στην Μυτιλήνη και την Λέσβο κατά τα γεωγραφικά πρότυπα του κ. Πρωθυπουργού. Χάιδεψε η Ατζελίνα μας καναδυό κεφαλάκια από ανυποψίαστα προσφυγόπουλα και κατευθύνθηκε αμέσως στο ιδιωτικό τζετ, αφού πρώτα ξέπλυνε τα χέρια της με ένα κιλό Betadin. Έτσι, τόσο απλά παίρνει ο ύπνος τους λαούς για να μην αντιστέκονται μπροστά στις κρεατομηχανές των αμόρφωτων και κτηνωδώς συμπεριφερομένων σκηνοθετών και παραγωγών ταινιών πολέμου, βιασμών, δολοφονιών, εκβιασμών, δολοπλοκιών και ακρωτηριασμών. Τι νομίζετε, θέλει κάτι περισσότερο ο λαός από ένα χάδι σε κεφάλι προσφυγόπουλου ή το σημείο του σταυρού από τον Πάπα μπροστά στον αφιονισμένο λαό της Βραζιλίας; Όχι, κάνετε λάθος, ένα νεύμα του πολιτικού ή θρησκευτικού ηγέτη και οι ορμές καταλαγιάζουν, οι απαιτήσεις ξεχνιούνται και οι ανάγκες εξαφανίζονται. Δεν χρειάζεται να χαλάς και πολλά για τον λαό, τον κακομαθαίνεις.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί σ αυτόν τον πλανήτη με τόσες Πρέσβειρες, πρεσβείες, Πρεσβευτές, συνδικαλιστές, επιτροπές και άλλους καλοπροαίρετους παρατρεχάμενους δεν μπορεί να μειωθεί η δυστυχία του κόσμου. Όλες οι Πρέσβειρες είναι καλής θέλησης, καμία δεν είναι κακής. Έστω να δω μία ημίκαλη ρε παιδί μου, τίποτα, όλες καλές και γελαστές, αρκεί να υπάρχουν πρόσφυγες, άρρωστοι, φτωχοί και κατατρεγμένοι. Την καλοσύνη την δείχνεις ευκολότερα στον αδύναμο, ο δυνατός δεν την έχει ανάγκη. Γι αυτό, πρέσβειρες όλου του κόσμου ενωθείτε εναντίον του πλούτου, ποτέ να μην τον αποκτήσουν οι φτωχοί.

Αντζελίνα, σε περιμένουμε ξανά το καλοκαίρι για φρέσκο λιθρίνι και πλίτσι-πλίτσι στη θαλασσίτσα. Μη τυχόν και δεν έρθεις, θα στεναχωρηθούν πολύ οι Αφγανοί.

Φοίβος Ιωσήφ

  • Φτάσαμε πιά κοντά στον Θεό

    Φοίβος Ιωσήφ Ήταν τόσο κοντά ο Θεός και δεν το ξέραμε, τώρα το μάθαμε. Αυξήσαμε τις γνώσει…
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
  • Ο πασίγνωστος El Arabi

    Η μαθητιώσα νεολαία και η φίλαθλη τοιαύτη ξέρει καλά να ξεχωρίζει τις αξίες από τις απαξίε…
  • Ατιμούλια Έλληνες

    Εθνικά σύνορα είναι εκείνα που δείχνουν τα γεωγραφικά σημεία στα οποία φθάνουν τα συμφέρον…
  • Ανθρωπωδία

    Είναι η ᾠδὴ τῶν τράγων = χορικό άσμα των λατρευτῶν του Διονύσου που φορούσαν δέρματα τράγω…
Περισσότερα άρθρα από Φοίβος Ιωσήφ
Περισσότερα άρθρα από ΓΝΩΜΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Προτομές και προτιμήσεις

Ο προβληματισμός μου ξεκίνησε για πλάκα. Σε μια βόλτα με τον οκτώ μηνών γιο μου στο χώρο τ…