Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Πετάει για Ρίο η καριόκα Ξάνθης

Πετάει για Ρίο η καριόκα Ξάνθης

0
karioka giness

Γράμμα από το Ρίο. Θετικός ο δήμαρχος. Έκλεισε το ραντεβού στην Αρχαία Ολυμπία – Σε καλό δρόμο η καθιέρωση της καριόκας ως Ολυμπιακό Γλυκό!

Ικανοποίηση από Μωραΐτη – Απέδωσε εύσημα σ’ όσους πίστεψαν στην προσπάθεια

Κι άλλα καλά νέα φέρνει για την πόλη μας ο άνεμος της δημοσιότητας που έλαβε η παρασκευή της γιγάντιας καριόκας που πρόκειται να κατακτήσει μια θέση στο βιβλίο Γκίνες αλλά και η παράλληλη προσπάθεια που προηγήθηκε από το Επιμελητήριο Ξάνθης για να πάρει διεθνή πιστοποίηση και ευχής έργον να καθιερωθεί ως Ολυμπιακό γλυκό στους Ολυμπιακούς του Ρίο ντε Τζανέιρο μια ιδέα του Ζαχαροπλάστη Στέλιου Αρσενίου που συνοδεύτηκε από την ευρηματική ατάκα: Από την πόλη της καριόκας στην χώρα των καριόκας».

Γράμμα από τον Ρίο – Έκλεισε συνάντηση στην Αρχαία Ολυμπία – Σε καλό δρόμο η καθιέρωση της καριόκας ως Ολυμπιακό Γλυκό!

Τα καλά νέα αυτή την φορά έρχονται από τον Ρίο ντε Τζανέιρο. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Ε» αφορούν στην αποδοχή του αιτήματος που απέστειλε πριν ένα μήνα και πλέον το Επιμελητήριο Ξάνθης προς τον δήμαρχο της πόλης του Ρίο και προς το διοικητικό συμβούλιο για μια συνάντηση κατά την διάρκεια της επίσκεψης του κλιμακίου που θα συνοδεύσει ο δήμαρχος, για την τελετή της Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Απριλίου στην Αρχαία Ολυμπία. Να σημειώσουμε ότι όπως είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης κ. Στέλιος Μωραΐτης κατά τη διάρκεια διοικητικού συμβούλιου του ΕΒΕ στην επιστολή του τον ενημέρωνε και για την καριόκα, το βιβλίο Γκίνες και για όλη την πρωτοβουλία ενώ εύσχημα του ανέφερε για την πόλης μας και για το Ξανθιώτικο Καρναβάλι, ως συνδετικό κρίκο με το Ρίο.

Ικανοποίηση από Μωραϊτη – Απέδωσε εύσημα σ’ όσους πίστεψαν στην προσπάθεια

Έτσι, όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε η απήχηση ήταν θετική για την συνάντηση με τους εμπνευστές της προσπάθειας για την καριόκα ενώ υπάρχει ένα θετικό κλίμα για ένα Μνημόνιο Συνεργασίας των δύο πόλεων. Επίσης ένα θέμα που θα συζητηθεί στη συνάντηση είναι η καθιέρωση της καριόκας ως ολυμπιακού γλυκού πράγμα που θα σημαίνει την αποστολή τόνων καριόκας στους Ολυμπιακούς του Ρίο! Ο κ. Μωραΐτης επιβεβαίωσε την είδηση και εξέφρασε την χαρά και την ικανοποίησή του για την ευόδωση της προσπάθειας: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι γιατί τώρα είμαστε πιο κοντά στο στόχο μας. Θα έχουμε συνάντηση με τον δήμαρχο του Ρίο και ευελπιστούμε πως θα έχουμε επιτυχία. Θα είναι μια επιτυχία για την πόλη μας και τους επαγγελματίες της. Μια επιτυχία που θα την προβάλλει διεθνώς και θα δώσει οικονομική ανάσα στην τοπική οικονομία. Θέλω να συγχαρώ όσους εμπνεύστηκαν, πίστεψαν και συστρατεύτηκαν σ’ αυτή την προσπάθεια!»

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου
mxanthopoulou@empros.gr
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γιάννης Μάγγος: «Απαιτούμε δικαίωση για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του γιου μας»

Ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου μιλά στο «Ε» για τον χαμό του, την ατιμωρησία των υπεύθυνων κα…