Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο Αιδεσιμότατος Ντον Λίμα

Την Ξάνθη επισκέφτηκε ο Αιδεσιμότατος Ντον Λίμα

0
nton lima dhmarxeio

Ορθόδοξη και Καθολική Εκκλησία ένα βήμα πιο κοντά

Ντον Λίμα: Μακάρι ο δεσμός Καθολικής και Ορθόδοξης Εκκλησίας να δυναμώνει συνεχώς

Στην πόλη μας βρέθηκε χθες το πρωί ο Καθηγητής Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Διεθνών Βραβείων Τζουζέπε Σάκα και Γραμματέας Καρδιναλίου, Αιδεσιμότατος Ντον Μπρούνο Λίμα. Στην σύντομη επίσκεψή του συνάντησε τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Ξάνθης Αρχιμ. Σωφρόνιο και τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, προκειμένου να δυναμώσει τον δεσμό ανάμεσα στις δύο εκκλησίες στον κοινό δρόμο της χριστιανικής πίστης.

Σωφρόνιος: Το Ελληνικό Ισλάμ θέλει να αποσυνδεθεί από συγκεκριμένες πρακτικές του μουσουλμανισμού

Ο Αιδεσιμότατος ξεκίνησε την περιπλάνηση του στην πόλη μας από την Μητρόπολη, όπου τον συνάντησε ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμ. Σωφρόνιος, καθώς ο Μητροπολίτης Ξάνθης βρίσκεται στην Αθήνα. Στην μεταξύ τους συζήτηση ο Πρωτοσύγκελος έκανε φανερή την διάθεση της περιοχής να συνδεθεί με το καθολικό στοιχείο προκειμένου να συνυπάρξουν οι δύο εκκλησίες. Μάλιστα, ενημέρωσε τον Ντον Λίμα ότι οι τρείς Μουφτήδες της Ξάνθης τοποθετήθηκαν εναντίων των Τσιχαντσιστών, γεγονός που αποδεικνύει την τάση και την επιθυμία του ελληνικού Ισλάμ να αποσυνδεθεί από συγκεκριμένες πρακτικές του μουσουλμανισμού και να τοποθετηθεί διαφορετικά και ανεξάρτητα σε ένδειξη υποστήριξης των ανθρωπίνων αξιών. Μάλιστα, ο εκπρόσωπος της εκκλησίας μας αποχαιρέτισε τον Αιδεσιμότατο με την ευχή οι επικεφαλής των δύο εκκλησιών να έρθουν κοντά και κάποια στιγμή στο μέλλον να δοθεί η άδεια να συλλειτουργήσουν οι εκπρόσωποι τους.

Ντον Μπρούνο Λίμα: «Ελπίζω ο δεσμός μας να γίνεται όλο και πιο βαθύς στον κοινό δρόμο της χριστιανικής πίστης»

Στην συνέχεια ο Αιδεσιμότατος κατευθύνθηκε προς το Δημαρχείο της πόλης, όπου και συνάντησε τον Δήμαρχο κ. Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο. Μετά την σύντομη συζήτηση που είχαν ο Ντον Λίμα δήλωσε «είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος που βρίσκομαι για πρώτη φορά στην Ξάνθη, καθώς εδώ και μερικά χρόνια είχα την τιμή να ανακηρυχτώ επίτιμος δημότης Ξάνθης. Η Ξάνθη είναι μια πάρα πολύ όμορφη πόλη, η οποία εκφράζει όλη την θέρμη του ελληνικού πολιτισμού. Κάτι που έγινε φανερό και από την υποδοχή που δέχτηκα τόσο από την πλευρά του Αρχιμανδρίτη, όσο και από τον Δήμαρχο. Μακάρι, αυτός ο δεσμός να γίνεται όλο και πιο κοντά στον κοινό δρόμο της χριστιανικής πίστης που συμμεριζόμαστε».

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος από αυτήν την επίσκεψη ήταν και ο Δήμαρχος, ο οποίος με την σειρά τους δήλωσε ότι εξεπλάγην ευχάριστα από αυτήν την επίσκεψη καθώς ο Ντον Λίμα πέρα από επίτιμος δημότης, είναι και Πρόεδρος των Διεθνών Βραβείων Τζουζέπε Σάκα, ενός θεσμού που προωθεί τον πολιτισμό και τον κοινωνικό εθελοντισμό. «Επιθυμούμε ως δήμος να προωθήσουμε όχι μόνο τον πολιτισμό αλλά και τον κοινωνικό εθελοντισμό. Η επίσκεψη βέβαια είναι εθιμοτυπική, αλλά πέρα από αυτό συζητήσαμε και άλλα ζητήματα που μας απασχολούν στον δήμο και τη σχέση που έχουν τα διεθνή βραβεία, αλλά και η περιοχή» ανέφερε ο Δήμαρχος και αποκάλυψε ότι ο Αιδεσιμότατος τον κάλεσε στην Ρώμη στις 8 Νοεμβρίου, όπου θα διεξαχθει η εκδήλωση για τα Διεθνή Βραβεία.

Τέλος, σε δηλώσεις προχώρησε και η εκπρόσωπος των βραβείων, κα Βίκυ Μπαφατάκη η οποία σημείωσε «έχουμε πάρα πολλά μέλη που πραγματικά προωθούμε τον επιστημονικό-πολιτιστικό κυρίως εθελοντισμό και του χρόνου έχουμε σκοπό να κάνουμε μια παγκόσμια εκδήλωση στην ευρύτερη περιοχή. Δεν μπορούμε να ξέρουμε ακριβώς ημερομηνίες, αλλά έχουμε ένα πάρα πολύ ωραίο κόνσεπτ στο μυαλό μας. Μέχρι στιγμής έχουμε πάρει τις δεσμεύσεις των δύο αρχών ότι θα μας στηρίξουν για να αναδείξουμε όλο αυτό τον πολιτισμό της περιοχής, ο οποίος νομίζω ότι μέσω αυτής της εκδήλωσης θα κάνει το γύρω του κόσμου».

Γεωργία Ταραξοπούλου

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στο καφέ Ερμής θα παρουσιαστούν ποιήματα του Κώστα Ταβουλτσίδη

Σήμερα στις 19:30 – Μουσική θα παίξουν ο Αντώνης Μουσαδές και ο Γιάννης Βουλτσίδης Η…