Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Μόνο 26 άνεργοι από την Ξάνθη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ!

Μόνο 26 άνεργοι από την Ξάνθη εντάχθηκαν στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ!

0
OAED 2

Άνοιξε κι έκλεισε σε χρόνο «αστραπή» το σύστημα κι όσοι πρόλαβαν υπέβαλλαν αιτήσεις για το πρόγραμμα πρόσληψης 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66

 

Καταγγέλλουν τη διαδικασία οι λογιστές της Ξάνθης. Θα ζητήσουν ακύρωση. Ζωηρό ενδιαφέρον από τον κόσμο αλλά και απογοήτευση…

Με την …όρεξη έμειναν οι χιλιάδες άνεργοι του νομού μας που προσπάθησαν τηρώντας την διαδικασία να βρουν μια θέση εργασίας μέσω του προγράμματος επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66. Μόνο 26 από τον νομό μας κατάφεραν να ενταχθούν στο πρόγραμμα ενώ επιχειρήθηκαν πάνω από 500 αιτήσεις. Ανάλογη είναι και η κατάσταση και στους άλλους νομούς της Θράκη όπου εκτιμάται σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ότι μόνο 80 άτομα είναι τα «τυχερά». Σε μια περιοχή με μέσο όρο ανεργίας στο 30% το ποσοστό αυτό είναι …σταγόνα στον ωκεανό!

Μόνο 26 άνεργοι από την Ξάνθη μπήκαν στο πρόγραμμα επιδότησης των επιχειρήσεων

Όσοι πρόλαβαν στο πρόγραμμα μπήκαν αφού για πρώτη φορά τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας. Έτσι παρά την προσπάθεια των Λογιστών και Φοροτεχνικών που ήταν σε ετοιμότητα να υποβάλλουν τις αιτήσεις των πελατών τους ή καθώς και των επιχειρήσεων ή και κάθε άλλου που περίμενε μπροστά από το PC του ελάχιστοι το κατάφεραν αφού το πρόγραμμα έπεσε σε ελάχιστες ώρες και μόλις καλύφθηκαν πανελλαδικά οι 5.000 θέσεις: «Εμείς ενημερώσαμε το πελατολόγιο μας είχαμε προετοιμαστεί όπως προέβλεπε η διαδικασία που εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με ειδικούς κωδικούς από τον ΟΑΕΔ, ήμασταν σε ετοιμότητα όμως το πρόγραμμα λόγω της υπερφόρτωσης μετά από λίγες ώρες έκλεισε. Εκφράζουμε τη διαμαρτυρία μας και επισημαίνουμε μερικές πολύ σημαντικές ατέλειες στην όλη διαδικασία. Όπως για παράδειγμα στην προβληματική τεχνική διαδικασία που ακολούθησε ο ΟΑΕΔ και στον ελλιπή σχεδιασμό που δεν έγινε μια γεωγραφική κατανομή με βάση τα ποσοστά της ανεργίας. Θα ζητήσουμε δε ως Ομοσπονδία την ακύρωση της διαδικασίας», επισημαίνει ο πρόεδρος των Λογιστών – Φοροτεχνικών Ξάνθη κ. Φίλιππος Παραστατίδης. Να σημειώνουμε ότι όχι μόνο δεν προβλέφθηκε μια γεωγραφική κατανομή που θα καθιστούσε δικαιότερη τη διαδικασία αλλά δεν άφησαν λίγες μέρες ανοιχτό το σύστημα ώστε να έχουν μια εικόνα καταγραφής της ανεργίας! Τις θέσεις τους αυτές τις εκφράζουν στο ακόλουθο κείμενο οι Λογιστές ενώ σημειώνεται ότι όσο έντονο ήταν ενδιαφέρον για τους άνεργους της Ξάνθης άλλο τόσο έντονη ήταν και η απογοήτευσή τους ενώ δεν έλειψαν οι διαμαρτυρίες και οι προστριβές.

Διαμαρτυρία – καταγγελία των Λογιστών της Ξάνθης

«Η Ένωση Φοροτεχνικών Λογιστών Ελευθέρων Επαγγελματιών Ξάνθης σας ενημερώνει ότι η διαδικασία για την υποβολή των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 5.000 ανέργων ηλικίας 25-66», ξεκίνησε την 08η/10/2014 στις 12:00μ.μ. και παρέμεινε ανοιχτή για μικρό χρονικό διάστημα (λίγες ώρες), με το πρόγραμμα εφαρμογής να μην ανταποκρίνεται. Η είσοδος στην εφαρμογή, λόγω υπερφόρτωσης του δικτύου της υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ., κατέστη σχεδόν αδύνατη για το μεγαλύτερο ποσοστό των χρηστών με αποτέλεσμα τη μη δυνατότητα συμμετοχής των περισσότερων ενδιαφερομένων στο πρόγραμμα. Καταγγέλλουμε την πρακτική αυτή της διοίκησης του Ο.Α.Ε.Δ., εξαιτίας της οποίας και παρά τις πολύωρες προσπάθειες των λογιστών-φοροτεχνικών, δεν κατέστη δυνατή η υποβολή των αιτήσεων. Σας γνωρίζουμε, τέλος, ότι η αδυναμία αυτή της υποβολής των αιτήσεων, οφείλεται αποκλειστικά και μόνο σε υπαιτιότητα της εφαρμογής της υπηρεσίας του Ο.Α.Ε.Δ., και σε καμία περίπτωση σε υπαιτιότητα των λογιστών-φοροτεχνικών, οι οποίοι και κατέβαλλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υποβολή τους».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ξεκινά σήμερα η καταβολή των συντάξεων Μαΐου

Ποια επιδόματα θα καταβληθούν μέχρι τις 26 Απριλίου Σήμερα Τετάρτη, 24 Απριλίου το απόγευμ…