Αρχική Αρχείο Παλαιότερων Άρθρων Αρχείο Αρθρογραφίας 2006 Η νεανική αρμάδα του Βασίλη Τσολακίδη

Η νεανική αρμάδα του Βασίλη Τσολακίδη

0

Σε κάθε του ομιλία ο Δήμαρχος Βιστονίδας Βασίλης Τσολακίδης δίνει έμφαση στην ανανέωση του συνδυασμού του, μια ανανέωση που φτάνει το 80% δίνοντας την ευκαιρία σε πολλά νέα παιδιά, που έχουν όραμα για τον τόπο τους, να ασχοληθούν με την τοπική αυτοδιοίκηση και να προσφέρουν ουσιαστικά στον Δήμο Βιστονίδας.

Ας ρίξουμε μια πιο κοντινή ματιά σε μερικούς από τους νέους υποψήφιους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους με τον Συνδυασμό «Νέα Πορεία» του Β.Τσολακίδη.

Στην έδρα του Δήμου Βιστονίδας τη Γενισέα βρήκαμε την Δάφνη Αλεξούδη-Ρούφου, τον Ευριπίδη Παπαδόπουλο, τον Γιώργο Σουπιάδη, τον Νίκο Τσιναρίδη, την Νεκταρία-Κυριακή Χαλκίδου και την Αθηνά Αμανατίδου.

Ερ.:Τι ήταν αυτό που σας ώθησε να ασχοληθείτε με την τοπική αυτοδιοίκηση, την στιγμή που οι πολιτικοί θεσμοί περνούν κρίση;

Απάντηση

Γ.Σουπιάδης:Πιστεύω πως όλοι και ιδιαίτερα η νέα γενιά, θα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της για το αύριο. Πρέπει και οφείλει να δραστηριοποιηθεί από τώρα, για να μπορέσει να διαμορφώσει ένα μέλλον, όπως αυτή το οραματίζεται. Γιατί και όραμα έχει και η κοινωνία της γνώσης, που σήμερα κτίζεται, αύριο θα της ανήκει.

Η δυνατότητα για παρέμβαση μας δίνεται μέσα από την τοπική αυτοδιοίκηση. Πιστεύω σ’ αυτή, γιατί βρίσκεται πιο κοντά στον πολίτη, στον άνθρωπο. Μπορείς πιο εύκολα να έρθεις σ’ επαφή  μαζί της, γιατί τα πρόσωπα που εκλέγονται είναι φίλοι, γείτονες, συγχωριανοί, συνδημότες. Μπορείς να τους συναντάς καθημερινά και να συζητάς μαζί τους τις σκέψεις σου, για τα διάφορα προβλήματα της περιοχής.

Ν.Τσιναρίδης:Ακριβώς αυτή η λανθασμένη αντίληψη των νέων της εποχής μας είναι αυτό που με ώθησε να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση. Έχουμε και όραμα και άποψη και αντίληψη των προβλημάτων και των απαιτήσεων της κοινωνίας, αλλά πάνω απ’ όλα είμαι σίγουρος ότι έχουμε τη δύναμη, την όρεξη, τις ικανότητες να βοηθήσουμε στην επίλυση των προβλημάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουμε. Άλλωστε είμαστε κι εμείς, όπως όλοι, ενεργοί πολίτες και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να μένουμε απαθείς στις εξελίξεις και στις ανάγκες της κοινωνίας μας. με τον ενθουσιασμό που μας διακατέχει, τις γνώσεις που έχουμε και με την πείρα που θα αποκτήσουμε δίπλα στους παλαιότερους πιστεύω ότι θα έχουμε καταλυτικό ρόλο στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Ερ:Γιατί θεωρείτε ότι θα προσφέρετε κάτι διαφορετικό από τους άλλους υποψηφίους;

Απάντηση

Δ. Αλεξούδη: Κάθε ένας από τους υποψηφίους έχει κάτι διαφορετικό να προσφέρει γιατί πολύ απλά είναι διαφορετικός άνθρωπος. Για μένα προσωπικά η ενασχόλησή μου με την τοπική αυτοδιοίκηση δεν είναι σκαλοπάτι για κάτι άλλο, αλλά αυτοσκοπός. Η συνεισφορά αυτή καθ’ αυτή με ενδιαφέρει. Ως άνθρωπος είμαι μαχητική, επίμονη, οργανωτική και διατηρώ άμεση επαφή με τον κόσμο, επομένως πιστεύω ότι θα είμαι καλός «αγωγός μεταξύ των πολιτών, αντιπροσωπεύοντάς τους δυναμικά και επάξια και της ηγεσίας της τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε οι ανάγκες και τα αιτήματά τους να μεταφέρονται άμεσα και με την συνδρομή μου να υλοποιούνται

Ν.Χαλκίδου: Τίποτα δεν μπορεί να γίνει με την συμβολή και την προσφορά ενός μόνο ατόμου. Ουσιαστικά αποτελέσματα έχουμε όταν παρουσιάζεται συλλογική προσπάθεια και σύνθεση απόψεων. Ο καθένας από την πλευρά του πρέπει και οφείλει να χρησιμοποιεί τα συγκριτικά του πλεονεκτήματα προς όφελος του συνόλου.

Ερ.:Όντως είσαστε τα πρόσωπα που σηματοδοτούν την ανανέωση στον συνδυασμό. Με ποιόν τρόπο μπορούν να «παντρευτούν» οι νέες ιδέες σας με την εμπειρία και τη γνώση των παλαιότερων;

Ε.Παπαδόπουλος:Δεν πιστεύω ότι υπάρχει ιδιαίτερη συνταγή προκειμένου να «δέσουν» οι ιδέες και ο ενθουσιασμός μας με την εμπειρία των παλιότερων. Πιστεύω ότι οι σωστές αντιλήψεις και οι ιδέες που έχουν αντίκτυπο σε όλες τις ηλικίες οδηγούν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Α.Αμανατίδου:Οι εποχές αλλάζουν και τα νέα δεδομένα απαιτούν την συμμετοχή νέων ατόμων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την πολιτική γενικότερα. Όμως τίποτα δε μπορεί να γίνει δίχως τα θεμέλια, το υπόβαθρο στο οποίο θα στηριχτεί η ορμητικότητα και ο ενθουσιασμός μας. Οι όποιες αντιθέσεις, λοιπόν, θεωρώ ότι θα οδηγήσουν στο καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, στην αρμονική συνύπαρξη εμπειρίας, γνώσης και σεβασμού, ανοιχτών μυαλών.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Αρχείο Αρθρογραφίας 2006
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οι γυναίκες της μειονότητας κοντά στην Καραχασάν

Συνεχίζει τις περιοδείες και τις επαφές με τους κατοίκους του νομού η υποψήφια υπερνομάρχη…