Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Cheesecake κολοκύθας

Cheesecake κολοκύθας

0

Για τη βάση:

-150 γρ. μπισκότα τύπου digestive, θρυμματισμένα + extra, για το σερβίρισμα

-80 γρ. βούτυρο, λιωμένο

-2 κ.γ. ζάχαρη, κρυσταλλική

Για τη γέμιση:

-350 γρ.  ψητή σάρκα κολοκύθας, περασμένη από το μύλο λαχανικών

-200 ml κρέμα γάλακτος, πλήρης

-220 γρ. τυρί κρέμα

-120 γρ. ζάχαρη άχνη

-1 κ.γ. κανέλα, σε σκόνη

-1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

-¼ κ.γ. αλάτι

-¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο

Για τη βάση: Αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τα μπισκότα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με βρεγμένη άμμο.

Έπειτα, παίρνουμε ένα στρογγυλό ταψί διαμέτρου 20εκ., τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάτο και άλλα 2 φύλλα πλάτους 7εκ. δημιουργώντας ένα σχήμα σταυρού, έτσι ώστε να προεξέχουν (τα φύλλα αυτά θα μας βοηθήσουν στο ξεφορμάρισμα του γλυκού).

Κατόπιν, αδειάζουμε το μείγμα με το μπισκότο στο ταψί και πιέζουμε με ένα κουτάλι ή ένα πιάτο, ώστε να δημιουργήσουμε μία βάση. Μόλις είναι έτοιμη, τη μεταφέρουμε στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε το τυρί κρέμα, την κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μοσχοκάρυδο, τη ζάχαρη άχνη, τον πουρέ κολοκύθας, το αλάτι και τα χτυπάμε με το σύρμα σε μέτρια ταχύτητα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Μόλις είναι έτοιμο το παραπάνω μείγμα, το αδειάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και το αφήνουμε στην άκρη.

Ύστερα, ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος και την χτυπάμε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να γίνει σαντιγί. Μόλις είναι έτοιμη, μεταφέρουμε προσεκτικά τη σαντιγί στο μπολ με τον πουρέ κολοκύθας και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σύνθεση: Αδειάζουμε το παραπάνω μείγμα πάνω από τη βάση με το μπισκότο και μεταφέρουμε το cheesecake στην κατάψυξη για 3 ώρες.

Γαρνίρουμε το γλυκό με θρυμματισμένα μπισκότα, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πρέπει να έχουμε σουρώσει καλά τον πουρέ κολοκύθας για να μην βγάλει υγρασία.

 

  • Μπισκότα με μέλι και ταχίνι

    -200γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150γρ μέλι -150γρ ταχίνι -1 βανίλια -1/3 κουτ γλυκού α…
  • Τάρτα μήλου με κρέμα βανίλιας

    Για τη βάση: -125 gr βούτυρο αγελάδας  σε θερμοκρασία δωματίου + 1 κουταλάκι -1 μέτριο αυγ…
  • Σταφυλόπιτα

    -200 γρ αλεύρι -150 γρ τυρί κότατζ -50 γρ ζάχαρη -1 αυγό -6 κ.σ. μεγάλο. φυτικό λάδι -2 κο…
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρολό κιμά γεμιστό με μανιτάρια, σε σάλτσα μανιταριών

-900 γρ. ανάμικτο μοσχαρίσιο και χοιρινό κιμά -225 γρ. μανιτάρια φρέσκα, ψιλοκομμένα -225 …