Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Επίσημα το Σάββατο 4 Μαρτίου ο γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ

Επίσημα το Σάββατο 4 Μαρτίου ο γραπτός πανελλήνιος διαγωνισμός 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ

0

 

108.229 υποψήφιοι

Θα ανακοινωθούν με νεότερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ τα εξεταστικά κέντρα

 

H Κεντρική Επιτροπή Διαγωνισμού (Κ.Ε.Δ.) της Πρόσκλησης-Προκήρυξης 2Γ/2022 του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 75/τ. Α.Σ.Ε.Π./21.11.2022) ανακοινώνει ότι το Σάββατο 4 Μαρτίου 2023 θα διεξαχθεί ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός που αφορά στην διαδικασία κατάταξης υποψηφίων Πανεπιστημιακής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης σε πίνακα βαθμολογίας ανά κατηγορία και κλάδο/ειδικότητα σύμφωνα με το άρθρο 8 του ν.4765/2021.

Τα εξεταστικά κέντρα, στα οποία θα διαγωνιστούν οι 108.229 υποψήφιοι (τελικός αριθμός υποψηφίων κατόπιν ολοκλήρωσης της διαδικασίας ελέγχου παραβόλων) καθώς και το αναλυτικό πρόγραμμα των εξετάσεων, θα γνωστοποιηθούν με νεότερη Ανακοίνωση του Α.Σ.Ε.Π.

Νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

 

Έρχεται πρόγραμμα «μαμούθ» 700 εκατ. ευρώ από το ΕΣΠΑ για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Το πρόγραμμα στηρίζεται από το υπουργείο Ανάπτυξης.

Το πρόγραμμα αυτό αφορά τη χρηματοδότηση για την ένταξη πράσινων δράσεων στις επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα την αγορά και την εγκατάσταση εξοπλισμού με πράσινη αναφορά.  Σκοπός του προγράμματος είναι να προχωρήσει η υλοποίηση της πράσινης μετάβασης των επιχειρήσεων.

Μέσα στις επόμενες ημέρες εκτιμάται πως θα ξεκινήσει η υποβολή των προτάσεων, ενώ η χρηματοδότηση θα ανέρχεται στο 45% μεσοσταθμικά.

 

ΔΥΠΑ: Ποιοι παίρνουν το «μπόνους» των 300

Δικαιούχοι οι μακροχρόνια άνεργοι

 

Με εισοδηματικά κριτήρια καταβάλλεται το επίδομα- μπόνους των 300 ευρώ από τη ΔΥΠΑ σε μακροχρόνια ανέργους άνω των 5 ετών. Ειδικότερα οι μακροχρόνια άνεργοι μπορούν να λάβουν το επίδομα των 300 ευρώ εφόσον πληρούν τις εισοδηματικές προϋποθέσεις. Ωστόσο σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Εργασίας η καταβολή του μπόνους των 300 ευρώ δεν θα επηρεάσει την καταβολή των επιδομάτων όπως του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος. Οι άνεργοι που έχουν συμπληρώσει (από 18.04.2022 και μετά) συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των πέντε ετών, έχουν καταρτίσει Ψηφιακό Ατομικό Σχέδιο Δράσης, μπορούν να λάβουν εφάπαξ χρηματική παροχή των 300€. Οι δικαιούχοι μπορούν να καταθέτουν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous

Δικαιούχοι είναι οι μακροχρόνια άνεργοι που πληρούν όλες τις εξής προϋποθέσεις:

– Έχουν συμπληρώσει συνεχόμενη εγγεγραμμένη ανεργία άνω των 5 ετών και κατόπιν καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ

– Έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ για άγαμους, 24.000 ευρώ για έγγαμους προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο ή 27.000 ευρώ για μονογονεϊκή οικογένεια προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για κάθε τέκνο.

Η διαδικασία για την καταβολή της παροχής έχει ως εξής:

– Οι δυνητικά δικαιούχοι εισέρχονται στην πλατφόρμα με τους κωδικούς TaxisNet στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/ephapax-khrematike-parokhe-gia-anergous

– Καταχωρούν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού (IBAN) για την καταβολή της παροχής, καθώς και την οικογενειακή τους κατάσταση

– Η ΔΥΠΑ ελέγχει την πλήρωση των προϋποθέσεων αυτεπάγγελτα (διάστημα ανεργίας και Ψηφιακό ΑΣΔ), καθώς και μέσω διασταύρωσης με τα στοιχεία αρμόδιων φορέων (ΑΑΔΕ, ΗΔΙΚΑ)

– Η καταβολή της παροχής γίνεται αυτόματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων.

– Επισημαίνεται ότι μόνο όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι πάνω από 5 έτη και καταρτίσουν Ψηφιακό ΑΣΔ μπορούν να εισέλθουν στην πλατφόρμα και να καταχωρίσουν ΙΒΑΝ.

– Όσοι άνεργοι έχουν ήδη καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) θα πρέπει να το μετατρέψουν σε Ψηφιακό ΑΣΔ. Συγκεκριμένα, θα εισέρχονται με κωδικούς TaxisNet στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες (eservices) της ΔΥΠΑ και θα επιβεβαιώνουν ή επικαιροποιούν τα στοιχεία του ΑΣΔ ώστε να μετατραπεί αυτόματα σε Ψηφιακό ΑΣΔ.

– Όσοι άνεργοι δεν έχουν ήδη καταρτίσει ΑΣΔ θα πρέπει να κλείσουν ραντεβού με εργασιακό σύμβουλο στο Κέντρο Προώθησης Απασχόλησης (ΚΠΑ2) της περιοχής τους είτε μέσω τηλεδιάσκεψης (MyDYPAlive) είτε δια ζώσης.

Για να κλείσουν ραντεβού δια ζώσης, οι άνεργοι θα πρέπει είτε να στείλουν μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείο (email) στο ΚΠΑ2 είτε να τηλεφωνήσουν στο ενιαίο τηλεφωνικό κέντρο 1555 του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Κατάρτιση Ψηφιακού Ατομικού Σχεδίου Δράσης

Προκειμένου να ελέγξετε εάν έχετε καταρτίσει Ατομικό Σχέδιο Δράσης μεταβείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://eservices.oaed.gr/pls/apex/f?p=1001:1: χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του Taxisnet.

ΑΣΕΠ – Νέοι πίνακες αναπληρωτών: Ήρθε η ώρα των αιτήσεων!

 

Ανοίγουν ξανά, μετά από τρία χρόνια, οι πίνακες αναπληρωτών γενικής παιδείας που θα κληθούν να στελεχώσουν τα σχολεία την επόμενη χρονιά – Πού και πότε θα γίνουν οι αιτήσεις

Με αγωνία αναμένουν χιλιάδες νέοι εκπαιδευτικοί αλλά και αναπληρωτές, που έχουν μείνει στον «πάγο» την τελευταία τριετία, το άνοιγμα των πινάκων γενικής παιδείας, βάσει των οποίων θα καθοριστούν οι αναπληρωτές στα σχολεία όλης της χωράς την επόμενη σχολική χρονιά. Το καλό νέο είναι ότι το ΑΣΕΠ και το υπουργείο Παιδείας σχεδιάζουν πολύ σύντομα να βάλουν «τέλος» στην αγωνία αυτή και να «ανοίξουν» ξανά τους πίνακες κατάταξης εκπαιδευτικών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, το ΑΣΕΠ σχεδιάζει να στείλει τις δύο προκηρύξεις των εκπαιδευτικών προς δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου. Έχουμε γράψει και σε παλαιότερα άρθρα πως οι προκηρύξεις των εκπαιδευτικών θα έχουν αριθμό 1ΓΕ/2023 και 2ΓΕ/2023 και θα αφορούν δασκάλους και καθηγητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Tο χρονοδιάγραμμα του ΑΣΕΠ, οι δύο σχετικές προκηρύξεις αναμένεται να πάρουν ΦΕΚ το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια, περίπου στα τέλη του ίδιου μήνα, θα τρέξουν οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών στο ΑΣΕΠ.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του proson.gr, οι αιτήσεις των εκπαιδευτικών αναμένεται να «τρέξουν» από τα τέλη Φεβρουαρίου έως τα μέσα Μαρτίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στόχος του ΑΣΕΠ, είναι να εκδώσει τους προσωρινούς πίνακες κατάταξης των εκπαιδευτικών στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ώστε να προλάβει στη συνέχεια το υπουργείο Παιδείας να τοποθετήσει στα σχολεία τους αναπληρωτές. Πηγές του ΑΣΕΠ τονίζουν ότι ο στόχος αυτός είναι εφικτός, ωστόσο οι επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ίσως χρειαστεί να μεταθέσουν την έκδοση των πινάκων για λίγο αργότερα.

Αυτό θα συμβεί διότι, βάσει νόμου, απαγορεύεται κατά τη διαδικασία των εκλογών η δημοσίευση αποτελεσμάτων για προσλήψεις στο δημόσιο. Το καλό νέο ωστόσο είναι ότι, η νομοθεσία επιτρέπει στην Αρχή όλο αυτό το «παγωμένο» διάστημα να επεξεργάζεται δεδομένα, ώστε να έχει έτοιμους τους πίνακες και να τους δημοσιεύσει μόλις σχηματιστεί η νέα κυβέρνηση.

 

Διοικητική θέση στο Εκπαιδευτικό Κέντρο Πρωταγόρας στην Ξάνθη

 

Το Εκπαιδευτικό Κέντρο Πρωταγόρας αναζητεί προσωπικό για την παρακάτω θέση:

 

-Διοικητική Υποστήριξη Εκπαιδευτικών προγραμμάτων

 

Απαραίτητα προσόντα:

-Απόφοιτος /η Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

-Άριστη Γνώση Υπολογιστών

Αποστολή βιογραφικών σε μορφή pdf στο: info@kekprotagoras.gr

Στο θέμα του e-mail να αναγραφεί ο κωδικός TR10.

 

Επιμέλεια: Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Ζητείται ελπίς» για τη Δημοτική Αγορά Ξάνθης

Οι επαγγελματίες αποτυπώνουν μία εικόνα εγκατάλειψης που αποθαρρύνει τους νέους επαγγελματ…