- 1/2 κιλού ζυμαρικά της επιλογής σας έτοιμα βρασμένα (χιλοπιτάκι,φιογκάκια,βίδες,κοχυλάκι ή άλλο)
- 1 μελιτζάνα πλυμένη και καθαρισμένη σε κύβους
- 1 κολοκυθάκι σε κύβους
- 1 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης σε λωρίδες
- 100 γρ. φρέσκα μανιτάρια σε φέτες
- 1/4 κούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
- 1/2 κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 2 κούπες κίτρινα τυριά
- 400 γρ. κρέμα
- αλάτι,πιπέρι
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο να γυαλίσουν. Προσθέτουμε τα λαχανικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε ντομάτα, μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε τη σάλτσα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει. Όταν είναι έτοιμη την ανακατεύουμε με τα ζυμαρικά μας και τα 2/3
από τα τυριά. Αδειάζουμε σε μέτριο βουτυρωμένο pyrex. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει όμορφο χρώμα η επιφάνεια.