Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Ποδόσφαιρο Απότομη… προσγείωση για Skoda Ξάνθη

Απότομη… προσγείωση για Skoda Ξάνθη

0
aek_skoda_01_2013-empros

Παρέμεινε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας με την ήττα (1-0) που γνώρισε από την Α.Ε.Κ.

Στρέφει την προσοχή της στο κύπελλο και τον αγώνα της Πέμπτης στη Βέροια          

Προβάλλοντας ¨ισχνή¨ αντίσταση, κυρίως στο Α’ μέρος της αναμέτρησης, η Ξάνθη ηττήθηκε από την Α.Ε.Κ. με σκορ 1-0 (67’ Πετρόπουλος) στο σαββατιάτικο μεταξύ τους παιχνίδι, επιστρέφοντας έτσι στις ¨χαμηλές πτήσεις¨ και τις απογοητευτικές εμφανίσεις.
Η ξανθιώτικη ομάδα δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο της αναμέτρησης να γίνει απειλητική για την εστία της Α.Ε.Κ., παρά μόνο λίγο πριν τη λήξη με μία άστοχη κεφαλιά του Μαρκόφσκι ο οποίος από τη μικρή περιοχή και ανενόχλητος έστειλε τη μπάλα άουτ.
Από την πλευρά τους οι γηπεδούχοι έκαναν μία εμφάνιση που θύμισε τις.. καλές εποχές της Α.Ε.Κ. και έφτασαν με σχετική ευκολία στη νίκη, ενώ θα μπορούσαν να πετύχουν κι άλλα τέρματα στο Β’ ημίχρονο, σε σημείο όπου η άμυνα της Ξάνθης… ¨έμπαζε¨ και η απόδοση των παικτών της είχε πέσει αισθητά.
Οι συνθέσεις:
ΑΕΚ: Κωνσταντόπουλος, Κορδέρο (90’ Σταματής), Γκερέιρο (85’ Φέτσης), Ρίκκα, Φούντας (83’ Παυλής), Πετρόπουλος, Τσουμάγκας, Βλάχος, Μπουγαΐδης, Μητρόπουλος, Κουτρουμπής.
SKODA ΞΑΝΘΗ: Λοντίγκιν, Μπέρτος, Μπαξεβανίδης, Γούτας, Κομεσίδης, Ντιέ (71’ Μαρκόφσκι), Ντάνι, Βασιλακάκης, Μαρίν (63’ Πρίττας), Πλατέλλας (63’ Σμιθ), Ονουάτσι.  
Τέλος στο ¨μίνι – σερί¨  
Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Skoda Ξάνθη στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της καθώς προηγήθηκαν οι εντός έδρας νίκες επί Πανιωνίου, Ο.Φ.Η. και ενδιάμεσα η ¨λευκή¨ ισοπαλία στο «Κλ. Βικελίδης» επί του Άρη.
Έτσι με την ήττα στο Ο.Α.Κ.Α. σταμάτησε το αήττητο ¨μίνι σερί¨ που είχε δημιουργηθεί, ενώ να σημειώσουμε ότι μετά τον αγώνα κυπέλλου στη Βέροια η Skoda Ξάνθη θα επιστρέψει στην έδρα της όπου την ερχόμενη Κυριακή θα υποδεχτεί την Κέρκυρα σε ένα παιχνίδι ¨τελικό¨, καθώς με ενδεχόμενη νίκη θα ξεφύγει αρκετά από την επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας.  
Προετοιμάζεται για την επιστροφή στις υποχρεώσεις στο κύπελλο  
Στο Κύπελλο Ελλάδος στρέφει την προσοχή της ξανά η Skoda Ξάνθη καθώς την Πέμπτη επιστρέφει στις υποχρεώσεις της στο θεσμό, με την εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Βέροια. Για να κριθεί ο νικητής του ζευγαριού Βέροια – Ξάνθη θα υπάρξουν διπλές αναμετρήσεις, με το πρώτο ματς στην πόλη της Ημαθίας να είναι προγραμματισμένο για την ερχόμενη Πέμπτη (17/01) στις 20.00, ενώ ο επαναληπτικός στα Πηγάδια θα διεξαχθεί στις 30 Ιανουαρίου (στις 17:00).
Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην 4η φάση της διοργάνωσης (στους «16») και οι νικητές που θα προκριθούν στα προημιτελικά θα μπουν εκ νέου στην κληρωτίδα για να αναδειχθούν τα ζευγάρια μέχρι τον τελικό.
Όσον αφορά την προετοιμασία της, η ξανθιώτικη ομάδα πραγματοποίησε απογευματινή προπόνηση χθες, το ίδιο πρόγραμμα ισχύει και για σήμερα ενώ αύριο (Τετάρτη) θα γίνει το καθιερωμένο χαλάρωμα πριν τους αγώνες και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η αποστολή που θα ταξιδέψει για τη Βέροια.
Στη χθεσινή προπόνηση δεν συμμετείχε ο Βασιλακάκης ο οποίος αποχώρησε με μικροτραυματισμό από την αναμέτρηση στο Ο.Α.Κ.Α., ενώ σήμερα θα διαπιστωθεί η ετοιμότητα του ώστε ο Μαρίνος Ουζουνίδης να δει αν θα μπορεί να τους υπολογίζει για τον αγώνα κυπέλλου.
Ο προπονητής της Ξάνθης εξάλλου δοκίμασε αρκετούς από τους ¨αναπληρωματικούς¨ παίκτες στις ασκήσεις τακτικής και δεν αποκλείεται ορισμένοι από αυτούς να πάρουν φανέλα βασικού στον επερχόμενο αγώνα κυπέλλου.
* Διαιτητής στον αγώνα κυπέλλου Βέροια – Skoda Ξάνθη ορίστηκε ο Κουτσιαύτης (ΕΠΣ Άρτας), με βοηθούς τους Μαγιάννη (1ος – ΕΠΣ Άρτας), Καλφόγλου (2ος – ΕΠΣ Θεσπρωτίας), ενώ χρέη 4ου διαιτητή θα εκτελέσει ο Ευάγγελος Κιοτζένης (ΕΠΣ Καβάλας) και παρατηρητή ο Φραγκίσκος Σωμαρακάκης (ΕΠΣ Αθηνών).          

SUPER LEAGUE


17η αγωνιστική – τα αποτελέσματα
A.E.K. – Skoda Ξάνθη 1-0
Πανθρακικός – Πλατανιάς 1-1
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός 1-0
ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-0
Ο.Φ.Η. – Άρης 2-0
Πανιώνιος – Βέροια 1-1
Π.Α.Ο.Κ. – Ατρόμητος Αθ. 0-0
Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης (χθες)  
Η Βαθμολογία:
1. Ολυμπιακός 42
2. Π.Α.Ο.Κ. 35
3. Ατρόμητος Αθ. 29
4. Αστέρας Τρίπολης 28*
5. Λεβαδειακός 27
6. ΠΑΣ Γιάννινα 23
7. Πανιώνιος 22
8. Πανθρακικός 21
9. Παναθηναϊκός 21
10. Ο.Φ.Η. 20
11. Skoda Ξάνθη 18
12. Πλατανιάς 18
13. Άρης 16
14. Βέροια 16
15. A.E.K. 15
16. Κέρκυρα 12*
* Δεν υπολογίζεται το αποτέλεσμα του χθεσινοβραδινού αγώνα Κέρκυρα – Αστέρας Τρίπολης.  
Επόμενη (18η) αγωνιστική
Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2013
17.15: Ο.Φ.Η. – Πανιώνιος (Novasports 3)
17.15: Παναθηναϊκός – Πανθρακικός (Novasports 2)
19.30: Αστέρας Τρίπολης – Π.Α.Ο.Κ. (Novasports 1)
Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013
15.00: Ατρόμητος Αθ. – Πλατανιάς (Novasports 1)
17.15: Skoda Ξάνθη – Κέρκυρα (Novasports 3)
17.15: Ολυμπιακός – ΠΑΣ Γιάννινα (Novasports 1)
19.30: Άρης – Α.Ε.Κ. (Novasports 1)
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2013
19.30: Βέροια – Λεβαδειακός (Novasports 2)

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Ποδόσφαιρο
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Κύπελλο Ελλάδος: Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός

Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να φιλοξενήσει κόσμο το γήπεδο του Βόλου, σύμφωνα με τον π…