Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το λείψανο της Αγίας Μαρίνας θα φιλοξενήσει ο Ιερός Ναός Αγίου Θεοφάνη

Το λείψανο της Αγίας Μαρίνας θα φιλοξενήσει ο Ιερός Ναός Αγίου Θεοφάνη

0

Από την Μονή  Ξενοφώντος του Αγίου Όρους


Από τις 17 έως και τις 21 Απριλίου ο Ιερός Ναός του Αγίου Θεοφάνη Ξάνθης θα φιλοξενήσει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίνας, που φυλάσσεται στη Μονή Αγίου Ξενοφώντος του Αγίου Όρους.

Η υποδοχή του Λειψάνου θα γίνει την Τετάρτη 17 Απριλίου στις 19:00 στον Προαύλιο χώρο του Ναού από τον Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, όπου και θα τελεσθεί η Ακολουθία του Μεγάλου Κανόνα.

Θα ακολουθήσει σειρά λατρευτικών εκδηλώσεων έως και την Κυριακή που θα αναχωρήσει το Ιερό Λείψανο της Αγίας Μαρίνας. Συγκεκριμένα:

Την Πέμπτη 18 Απριλίου και ώρα 07:00 θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ενώ το απόγευμα στις 6 μ.μ. θα γίνει η Παράκληση της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια στις 19:00 το Μέγα Απόδειπνο.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου και ώρα 07:00 θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων ενώ το απόγευμα και ώρα 6μ.μ. θα γίνει Ευχέλαιο και θ’ ακολουθήσει στις 19:00 η Ακολουθία του Ακάθιστου Ύμνου.

Το Σάββατο 20 Απριλίου και ώρα 07:00 θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου και το απόγευμα στις 18:00. η Παράκληση της Αγίας Μαρίνας και στη συνέχεια στις 19:00 θα ακολουθήσει Εσπερινός.

Τέλος την Κυριακή και ώρα 07:00 ο Μητροπολίτης Ξάνθης θα ιερουργήσει στον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου μετά το πέρας της οποίας θα αναχωρήσει το Ιερό Λείψανο.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ποια καταστήματα λειτουργούν σήμερα

Κλειστά θα παραμείνουν τα σούπερ μάρκετ   Φέτος, όπως είναι γνωστίς, αργία θεωρείται …