-500 γρ γίγαντες
-2 ντομάτες ξεφλουδισμένες και πολτοποιημένες
-1 κσ κέτσαπ
-1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
-1 πράσο ψιλοκομμένο
-2 σκελίδες σκόρδο
-1 μεγάλο καρότο κομμένο σε κύβους
-Λίγο σέλινο ψιλοκομμένο
-Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
-2 φύλλα δάφνης
-1 κουτάκι μπύρα
-1 κουταλιά σούπας μαύρη ζάχαρη (ακατέργαστη)
-1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
-Αλάτι
-Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Μουλιάζουμε τους γίγαντες αποβραδίς στο νερό, πετάμε το νερό και τους βράζουμε στην χύτρα για 20 λεπτά. Μόλις έχουν μαλακώσει αρκετά, τους σουρώνουμε τους βάζουμε στο ταψί μας και τους ρίχνουμε από πάνω την μπύρα και τους αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
Στην συνέχεια παίρνουμε ένα τηγάνι, ρίχνουμε την μισή ποσότητα λαδιού, βάζουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το πράσο,το σκόρδο και το καρότο σε κύβους και το σοτάρουμε να μαραθούν. Ύστερα ρίχνουμε την ντομάτα, την κέτσαπ και βράζουμε για 10 λεπτά.
Μετά από 10 λεπτά, ρίχνουμε το σέλινο, το μαϊντανό, τη δάφνη, αλατοπιπερώνουμε και τα βράζουμε για άλλα 5 λεπτά. Αδειάζουμε το υλικό μας πάνω από τους γίγαντες, ρίχνουμε και το υπόλοιπο λάδι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά, έως ότου ροδίσουν και μείνουν με το λαδάκι τους