Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΡΙΖΑ: Σταθερή φορολογία για δέκα χρόνια – Τα οικονομικά μέτρα παρουσίασε ο Στ. Κασσελάκης

ΣΥΡΙΖΑ: Σταθερή φορολογία για δέκα χρόνια – Τα οικονομικά μέτρα παρουσίασε ο Στ. Κασσελάκης

0

Σχέδιο για την αντιμετώπιση της ακρίβειας και ένα σταθερό δεκαετές φορολογικό σύστημα, που θα ισχύει για όλους τους πολίτες, παρουσίασε ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκδήλωση με τίτλο «Ελληνικό όνειρο – Ζωή με αξιοπρέπεια»


Επίθεση στην κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης από την Τεχνόπολη δείχνοντας πως το ζήτημα της ακρίβειας θα είναι στην κορυφή της ατζέντας στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε πως «η Ελλάδα έχει εγκλωβιστεί σε ένα υφεσιακό σπιράλ», καθώς δεν υπάρχει ρευστότητα στην αγορά και στα νοικοκυριά. Για τις επιλογές του Μαξίμου έκανε λόγο για πολιτικές πληθωριστικής και κερδοσκοπικής ασφυξίας μιλώντας για συνειδητή κυβερνητική πολιτική. «Η ακρίβεια είναι το νούμερο ένα πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε.

Τα άμεσα μέτρα για τις ανατιμήσεις που ανακοίνωσε και σε σημαντικό βαθμό θυμίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ της περιόδου Τσίπρα, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη θέσπιση ανώτατου περιθωρίου κέρδους 5% στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας και ανώτατο όριο στο περιθώριο κέρδους από τη διύλιση και την εμπορία στον μέσο όρο των κρατών της Ε.Ε. Επιβολή πλαφόν κερδών σε όλο το μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας, αλλά και μηδενισμό του συντελεστή ΦΠΑ στις κατηγορίες βασικών αγαθών για 6+6 μήνες. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το αγροτικό πετρέλαιο και η μείωση του κόστους της κάρτας απεριορίστων διαδρομών από 27 σε 9 ευρώ. Πρότεινε τη δημιουργία «μαύρης λίστας» πέντε ετών για επιχειρήσεις που κερδοσκοπούν. Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ένα σταθερό για 10 χρόνια φορολογικό σύστημα με συγκεκριμένους συντελεστές ανά εισόδημα (π.χ. από 10.000-15.000 ευρώ μείωση από 22% σε 10%). Μίλησε για προοδευτική μειωμένη κλίμακα φορολόγησης για τις επιχειρήσεις, ενώ στο σχέδιο νόμου του ΣΥΡΙΖΑ περιλαμβάνεται η μείωση των εισφορών εργοδότη και εργαζομένου κατά 4,5% εντός της πρώτης τριετίας. Ο κ. Κασσελάκης επισήμανε πως «είναι ντροπή για την Ελλάδα να εμφανίζει πλασματική αύξηση στο ΑΕΠ της, μέσω της ενσωμάτωσης των αγοραπωλησιών κόκκινων δανείων» από ξενόφερτα funds. Πρότεινε 2% αύξηση της φορολογίας για επιχειρήσεις που έχουν κέρδη άνω των 220.000 ευρώ.

Στην έναρξη της ομιλίας του, ο Στέφανος Κασσελάκης για το θέμα των εταιρειών έκανε λόγο για εμμονή που έχει μαζί του ο πρωθυπουργός και οι συνεργάτες του, καθώς όπως είπε στη συνέχεια βλέπουν τις κυλιόμενες μετρήσεις που δείχνουν ξεκάθαρα τον ΣΥΡΙΖΑ δεύτερο κόμμα που κάνει δυναμική αντιπολίτευση, ανεβαίνει και «τα εκατομμύρια του Γκρίνμπεργκ έχουν πάει στράφι». «Κύριε Μητσοτάκη, έχετε επιχειρήσει ποτέ στη ζωή σας; Τι έχετε αρχίσει στη ζωή σας», συμπλήρωσε. Σε άλλη του παρέμβαση χθες είχε αναφέρει: «Ο Μητσοτάκης των πλαστών πόθεν έσχες ασχολείται με νόμιμα αστακοκάραβα, από τα οποία έχω αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023. Αλλά αυτό δεν το “ανακάλυψε” το ρεπορτάζ του Μαξίμου, παρά μόνο την αρχική εγγραφή των αλιευτικών αδειών».

Συνέχεια στην κόντρα δόθηκε από τη Νέα Δημοκρατία. Εκαναν λόγο για παλινωδίες θυμίζοντας πως την 1η Μαρτίου είχε δηλώσει ότι έχει ακόμα μερίσματα από τις εταιρείες χωρίς να είναι στη διοίκηση. «Τι αλήθεια ισχύει για τη συγκεκριμένη εταιρεία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Τι αλήθεια ισχύει για τις υπόλοιπες εταιρείες που διαθέτει στο εξωτερικό; Αφού, όπως λέει, έχει αποχωρήσει από τις 10 Μαρτίου 2023, ποιος έχει δανείσει στα τέλη Δεκεμβρίου 2023 τον ΣΥΡΙΖΑ;», τονίζουν από την Πειραιώς.

ΠΗΓΗ: Kathimerini.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…