Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Με μικροδορυφόρους η Ελλάδα στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών και των πλημμυρών

Με μικροδορυφόρους η Ελλάδα στη μάχη κατά των δασικών πυρκαγιών και των πλημμυρών

0

Δύο διαγωνισμοί για την ανάπτυξη Θερμικών Μικροδορυφόρων και Ραντάρ Μικροδορυφόρων, συνολικού προϋπολογισμού 53 εκατ. ευρώ, προκηρύχθηκαν από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Πρόκειται για δύο σημαντικά έργα, τα οποία, σύμφωνα με την κυβέρνηση, θα αναβαθμίσουν την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών στη χώρα και υλοποιούνται μέσω του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος με χρηματοδότηση από το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Σύμφωνα με το αρμόδιο υπουργείο, οι Θερμικοί Μικροδορυφόροι και οι Μικροδορυφόροι Ραντάρ θα συμβάλλουν καθοριστικά τόσο στην παρακολούθηση, όσο και στην αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών, πλημμυρών και άλλων φυσικών φαινομένων καθώς θα παρέχουν πολλαπλές δορυφορικές λήψεις όλο το 24ωρο.

Μέσω της κατάλληλης χωρικής ανάλυσης και της δυνατότητας συνεχούς παρακολούθησης της ελληνικής επικράτειας θα ενισχύσουν την ικανότητα των αρμόδιων φορέων να σχεδιάζουν και να ανταποκρίνονται αποτελεσματικά σε πολλαπλές και ταυτόχρονες κρίσεις.

Επίσης, θα παρέχουν πολύτιμα δεδομένα για τη λήψη αποφάσεων και τον συντονισμό των επιχειρήσεων προετοιμασίας, διάσωσης και ανάκαμψης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σε ψηφιακή πλατφόρμα καλούνται να καταχωρίσουν οι δήμοι τα έργα πυροπροστασίας

Με κοινή υπουργική απόφαση καθορίζεται η διαδικασία καταγραφής των εκτελεσθέντων έργων πυρ…