Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Κυβέρνηση μηδενικής αξιοπιστίας»

«Κυβέρνηση μηδενικής αξιοπιστίας»

0

Στην αντεπίθεση περνά το ΠΑΣΟΚ μετά τη μεθόδευση στο θέμα της επιστολικής ψήφου – «Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί τη Ν.Δ., η οποία μία λέει το ένα και μία το άλλο;», αναρωτήθηκε ο γραμματέας Ανδρέας Σπυρόπουλος


Το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο κατέληξε ένα πινγκ πονγκ μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης με μπαλάκι τις ευθύνες για το ναυάγιο στο οποίο οδηγήθηκε η αρχικά συναινετική διαδικασία.

Για το ΠΑΣΟΚ, η στάση του Μαξίμου και της υπουργού Εσωτερικών ήταν η επιβεβαίωση του πολιτικού τυχοδιωκτισμού και της αλαζονείας που διακατέχει το κυβερνών κόμμα και προσωπικά τον πρωθυπουργό. Η φράση του Νίκου Ανδρουλάκη «σας προσφέρουμε συναίνεση και εσείς μας απαντήσατε με περιφρόνηση» έδωσε το στίγμα για την καταψήφιση και αποτέλεσε τη βάση της επιχειρηματολογίας της Χαριλάου Τρικούπη απέναντι στις «γαλάζιες» βολές περί ακατανόητης άρνησης.

Η περιορισμένη στο ελάχιστο εμπιστοσύνη του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση Μητσοτάκη σχεδόν εκμηδενίζεται, ακόμη και για ζητήματα όπου η συνεννόηση είχε φαινομενικά διασφαλιστεί. Κι ενώ ο σκοπός της κυβερνητικής πλευράς ήταν να «εκθέσει» τα αντιπολιτευόμενα κόμματα στα μάτια των απόδημων Ελλήνων, από τη Χαριλάου Τρικούπη πέρασαν στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας τη Ν.Δ. ως πολιτικά αναξιόπιστη δύναμη που δεν διστάζει να προβεί σε αντιθεσμικές μεθοδεύσεις με μοναδικό κριτήριο τα μικροκομματικά οφέλη.

«Ποιος μπορεί να εμπιστευτεί αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση η οποία μία λέει το ένα και μία το άλλο;», σχολίασε με νόημα ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Σπυρόπουλος (Mega), κατηγορώντας τη Ν.Δ. για μικροπολιτική. Περισσότερο αιχμηρός ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου Θανάσης Γλαβίνας, ο οποίος χαρακτήρισε «βοναπαρτισμό» (ΣΚΑΪ) τη συμπεριφορά της Νίκης Κεραμέως, κάνοντας λόγο για έλλειψη σεβασμού προς την αντιπολίτευση μέσω της «απαράδεκτης και παράνομης τροπολογίας» που κατέθεσε αιφνιδιαστικά. Για κυβερνητική μπλόφα μίλησε ο Παύλος Χρηστίδης.

Σήμερα Παρασκευή

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, μαζί και με άλλα θέματα θα τεθούν στο τραπέζι της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ που τελικά θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί. Αρμόδιες κομματικές πηγές τόνιζαν στην ότι η γραμμή για θετική στάση επί της αρχής και υπερψήφιση παραμένει ίδια και οι όποιες ενστάσεις ή διαφωνίες μερίδας βουλευτών θα συζητηθούν ενδελεχώς και με νηφαλιότητα.

«Στην Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, θα συζητήσουμε ως πράττει μια πολιτική οικογένεια τις όποιες ανησυχίες, αγωνίες, επιφυλάξεις, προσπαθώντας να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε το ΠΑΣΟΚ συντεταγμένα να κάνει αυτό που οφείλει στη μεταρρυθμιστική του ιστορία», διαμήνυσε ο κ. Γλαβίνας, ενώ καρφί για τη Ν.Δ. επιφύλασσε ο κ. Σπυρόπουλος σημειώνοντας το παράδοξο ότι «συζητάμε ένα θέμα για το οποίο έχουν γίνει εντατικά φροντιστήρια στους βουλευτές της Ν.Δ., αλλά οι βουλευτές της αντιπολίτευσης είναι στο σκοτάδι».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…