Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Χοντρά μακαρόνια με κοτόπουλο και σπανάκι

Χοντρά μακαρόνια με κοτόπουλο και σπανάκι

0

-350 γρ. μακαρόνια χοντρά

-1 κ.σ. αλάτι

-1 κύβο ζωμό κοτόπουλου

-2 κ.σ. ελαιόλαδο

-2 κ.σ. βούτυρο

-1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

-500 γρ. κοτόπουλο μπούτια, χωρίς δέρμα και κόκαλο

-125 ml λευκό κρασί

-400 γρ. ντοματάκι κονσέρβα

-200 γρ. σπανάκι (τα φύλλα)

-2 κ.σ. φρέσκα φυλλαράκια δυόσμο

-150 γρ. χαλούμι τριμμένο ή 100 γρ. φέτα θρυμματισμένη

-Αλάτι και πιπέρι

 

Σπάζουμε στα τρία και βράζουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό για 10 λεπτά. Κρατάτε 1 φλιτζάνι περίπου από το νερό τους και τα στραγγίζετε. Τα ξεπλένετε με κρύο νερό.

Κόβετε το κοτόπουλο σε μπουκιές ή λωρίδες και το αλατοπιπερώνετε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι, σοτάρετε το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο και το βούτυρο, σε μέτρια-δυνατή φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα. Προσθέτετε τα σκόρδα και το κοτόπουλο. Σοτάρετε σε δυνατή φωτιά μέχρι το κοτόπουλο να είναι μόλις ψημένο.

Περιχύνετε με το κρασί και αφήνετε να κοχλάσει για 1 λεπτό περίπου. Προσθέτετε στη συνέχεια τις συσκευασμένες ντομάτες. Αφήνετε να πάρουν όλα μαζί μια βράση και σιγοβράζετε για 5 λεπτά.

Προσθέτετε τα μακαρόνια στο τηγάνι μαζί με τον δυόσμο και ανακατεύετε. Μόλις πάρουν βράση, προσθέτετε το σπανάκι, το χαλούμι ή τη φέτα και ¼ περίπου φλιτζάνι από το νερό που φυλάξατε. Μαγειρεύετε λίγα λεπτά μέχρι τα μακαρόνια να ψηθούν και η σος να δέσει.

Σερβίρετε αμέσως, πασπαλίζοντας με επιπλέον χαλούμι ή φέτα και φρέσκο δυόσμο.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Οσομπούκο με κρεμμυδάκια στο φούρνο

-4 φέτες κότσι μοσχαρίσιο (οσομπούκο) 1½ κιλό περίπου -500γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο -3 σ…