Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Σε δύο παρατάξεις χωρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην νέα εποχή Κασσελάκη

Σε δύο παρατάξεις χωρίστηκε ο ΣΥΡΙΖΑ στην νέα εποχή Κασσελάκη

0

Άρχισαν οι παραιτήσεις στελεχών και διευθυντών των κομματικών ΜΜΕ

«Δυο κόμματα σε ένα» συγκατοικούν αυτή τη στιγμή στην Κουμουνδούρου με τον Στέφανο Κασσελάκη να πραγματοποιεί τις πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις και επαφές προκειμένου να στελεχώσει τα όργανα της κοινοβουλευτικής ομάδας, ενώ οι λογαριασμοί μεταξύ των δύο πλευρών αναμένεται να ξεκαθαρίσουν στην Πολιτική Γραμματεία.

Η Έφη Αχτσιόγλου δήλωσε στον κ.Κασσελάκη πως δεν επιθυμεί να αναλάβει κάποιον τομέα ευθύνης. Μετά την προχθεσινή τους συνάντηση, είπε στους δημοσιογράφους: «Μου είπε αν θέλω οποιαδήποτε θέση που θα με ενδιέφερε. Του είπα ότι στην παρούσα φάση της ζωής μου δεν έχω την δυνατότητα να αναλάβω οποιαδήποτε θέση διότι μετά από πρώτη γραμμή αντιπολίτευσης για δύο χρόνια και διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις δεν έχω αυτή τη στιγμή την ενέργεια. Είναι αμιγώς προσωπική απόφαση».

Αρκετά από τα στελέχη που την είχαν υποστηρίξει στις εκλογές και ειδικότερα στον δεύτερο γύρο έχουν ανοίξει έναν «πόλεμο» δηλώσεων κατά του νέου αρχηγού. Τα «σύννεφα» που έχουν μαζευτεί πάνω από την Κουμουνδούρου πυκνώνουν καθημερινά. Νίκος Φίλης, Πάνος Σκουρλέτης και Νίκος Βούτσης βάλουν κατά του αρχηγού και της νέας ηγεσίας με βαρύτατους χαρακτηρισμούς. Νίκος Παππάς, Παύλος Πολάκης και Ευάγγελος Αποστολάκης από την άλλη πλευρά είναι οι άνθρωποι του νέου προέδρου, οι οποίοι δέχονται τα περισσότερα βέλη από τους συντρόφους τους και απαντούν με εξίσου αιχμηρό τρόπο.

Στη βάση του κόμματος, στις Οργανώσεις Μελών, υπάρχει αναταραχή ενώ άρχισαν και οι παραιτήσεις, με πιο ηχηρή αυτή του υποψήφιου βουλευτή Θεσσαλονίκης καθηγητή της Σορβόννης κ.Γεροτζιάφα, καθώς και του πρώην πρύτανη Ευριπίδη Στεφάνου με αιχμές για «πολακικούς τραμπουκισμούς». Το επόμενο διάστημα θα φανεί αν θα υπάρξει κάποιο κύμα αποχωρήσεων που μπορεί να διαμορφώσει μια νέα κατάσταση στο κόμμα.

Η σύγκρουση των δύο πλευρών μεταφέρθηκε και στα ΜΜΕ του κόμματος, όπου έχουμε ραγδαίες εξελίξεις στην κορυφή της διοικητικής πυραμίδας. Τις παραιτήσεις τους στη διάθεση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανο Κασσελάκη, έθεσαν ο Λευτέρης Αρβανίτης, γενικός διευθυντής στα ΜΜΕ του κόμματος και ο διευθυντής της εφημερίδας Αυγή Σπύρος Ραπανάκης, ο οποίος κατήγγελλε ότι «η Αυγή και το Κόκκινο δέχτηκε  συκοφάντηση και τρομοκράτηση, πολιτική δολοφονία χαρακτήρων, από στελέχη που στηρίζουν τη νέα ηγεσία».

Ενδεικτικό της πόλωσης που επικρατεί στο κόμμα είναι το γεγονός ότι η ιστοσελίδα της Αυγής εχθές ήταν εκτός λειτουργίας, και μάλλον όχι λόγω τεχνικού προβλήματος, αλλά διοικητικού!

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μήνυμα για συμμετοχή στις ευρωεκλογές με στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τετραμελές κλιμάκιο υποψηφίων στην Ξάνθη

Σε εκδήλωση μίλησαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Κώστας Αρβανίτης, Αναστασία Σαπουνά, Γρηγόρ…