Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Με λαμπρότητα τιμήθηκε το διήμερο ο Πολιούχος της Ξάνθης

Με λαμπρότητα τιμήθηκε το διήμερο ο Πολιούχος της Ξάνθης

0

Ιερές ακολουθίες πραγματοποιήθηκαν την Δευτέρα 28 Αυγούστου και την Τρίτη 29 Αυγούστου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Τιμίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου

Εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας και του Δήμου έδωσαν το παρών

Στις 29 Αυγούστου η Εκκλησία μας πανηγυρίζει την μνήμη της Αποτομής της Κεφαλής του Τιμίου Ενδόξου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου και η πόλη της Ξάνθης τιμά τον Προστάτη και Πολιούχο Άγιο της. Ο ναός γιορτάζει 2 φορές τον χρόνο, στις 24 Ιουνίου, ημέρα της γέννησης, και στις 29 Αυγούστου, ημέρα Αποτομής της κεφαλής του Τιμίου Προδρόμου.

Ειδικότερα, την Δευτέρα 28 Αυγούστου στις 19:00 πραγματοποιήθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός κι έπειτα στις 20:30 ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας, Αρτοκλασία και Εκφώνηση του Πανηγυρικού Λόγου της Εορτής στην κεντρική πλατεία. Έπειτα, την Τρίτη 29 Αυγούστου έλαβε χώρα  Όρθρος και πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία από τις 07:00 έως τις 10:30.

Αξιοσημείωτο είναι πως τις ανωτέρω Ιερές Ακολουθίες τίμησαν με την παρουσία τους οι Μητροπολίτες: Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, Μάνης, κ. Χρυσόστομος, Φθιώτιδος, κ. Συμεών, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου ,κ. Πρόδρομος και ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου, κ. Παντελεήμων.

Πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες και όλοι από κοινού τίμησαν κατά το δέον την μνήμη του Αγίου με ευλάβεια και ταπεινοφροσύνη. Επίσης, το παρών έδωσαν εκπρόσωποι της Εκκλησίας, του Στρατού, της Αστυνομίας, της Περιφέρειας και του Δήμου.

Χρύσα Κιατίπη
chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σοβαρό πρόβλημα για τα ΚΔΑΠΑμεΑ η καθυστέρηση πληρωμής των δομών

Από το Σεπτέμβριο του 2023 διενεργούνται πληρωμές μόνο κατά ένα ποσοστό   Σε ανοιχτή …