Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Έρχονται ευνοϊκές αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Έρχονται ευνοϊκές αλλαγές στα εισοδηματικά κριτήρια των δικαιούχων

0

Στόχος να εγκριθούν ακόμη περίπου 5.000 δάνεια

“Βροχή” πέφτουν οι αιτήσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» που προσφέρει σε νέους έως 39 ετών τη δυνατότητα να αγοράσουν πρώτη κατοικία με χαμηλότοκο -ή ακόμη και άτοκο- δάνειο από τις τράπεζες. Με στόχο να εγκριθούν ακόμη περίπου 5.000 δάνεια διπλασιάζεται κατά 375 εκατ. ευρώ ο προϋπολογισμός του προγράμματος «Σπίτι μου» που υλοποιεί η ΔΥΠΑ, ενώ τίθενται σε εφαρμογή δύο αλλαγές για το σύνολο όλων όσοι έχουν υποβάλει αίτηση ένταξης, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών.

Αναλυτικότερα προβλέπεται:

-Για την ηλικία του ακινήτου αρχικά αναφερόταν ότι θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 15 έτη, αλλά με τη νέα προτεινόμενη ρύθμιση διευκρινίζεται ότι τα 15 έτη υπολογίζονται από τον χρόνο έκδοσης της άδειας και όχι από τον χρόνο αποπεράτωσης της κατασκευής. Έτσι, τα ακίνητα που θα αποκτηθούν με το «Σπίτι μου» θα μπορεί να είναι νεότερα από 15 χρόνια. Το ακίνητο που αποκτάται βρίσκεται εντός οικιστικής περιοχής.

-Αναφορικά με την κάλυψη του εισοδηματικού κριτηρίου δεν θα απαιτείται πλέον να έχει δηλωθεί εισόδημα 10.000 ευρώ, αλλά θα μπορεί να προσμετράται και το τεκμαρτό εισόδημα στον υπολογισμό.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Εξοικονομώ για επιχειρήσεις: Αλλάζουν οι προθεσμίες και οι προϋποθέσεις

Ανοιχτό μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού το πρόγραμμα Αλλαγές στις προϋποθέσεις ένταξη…