Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Εκλογές 2023: Αποφασίσατε τι θα ψηφίσετε;

Εκλογές 2023: Αποφασίσατε τι θα ψηφίσετε;

0

Το «Ε» μιλά με εκπροσώπους της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25 -Συμμαχία για τη Ρήξη μοιράζονται τις σκέψεις τους για το διακύβευμα των αυριανών εκλογών

Δίνουν το δικό τους μήνυμα προς τα άτομα που είτε δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν είτε τείνουν προς την αποχή

Παύλος Μαραγκός
pmaragkos@empros.gr

Ύστερα από την προκήρυξη των εκλογών, όλα τα κόμματα δίνουν αφενός τη μάχη να κρατήσουν τους ψηφοφόρους τους ώστε να λάβουν ικανοποιητικά ποσοστά και αφετέρου να πείσουν με τα προγράμματά τους τους πολίτες που στέκονται δύσπιστοι απέναντι στο πολιτικό σύστημα επιλέγοντας ενδεχομένως την αποχή ή βρίσκονται κοντά σε δύο-τρεις επιλογές και μέχρι τη τελευταία στιγμή δεν έχουν αποφασίσει τι θα ψηφίσουν.

Το ποσοστό αυτών των εν δυνάμει ψηφοφόρων είναι ιδιαίτερα ψηλό με την τελευταία δημοσκόπηση της Pulse να το μετράει στο 11,5%. Το γεγονός αυτό καταδείχνει ότι αν αυτό το ποσοστό περάσει τις πόρτες των εκλογικών κέντρων είναι ικανό να αποδειχθεί σανίδα σωτηρίας για οποιοδήποτε κόμμα.

Το «Ε» μίλησε με εκπροσώπους της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη στη Ξάνθη με σκοπό να εισακουστούν οι τελευταίες προτροπές προς τους «αναποφάσιστους» και να έρθει στην επιφάνεια η ρητορική που θα καταστεί θελκτική προς τους εν δυνάμει ψηφοφόρους.

Η ερώτηση που έθεσε το «Ε» προς όλους τους εκπροσώπους ήταν η ίδια και αποτυπώνεται ως εξής: «Είμαστε ένα βήμα πριν τις εκλογές. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν άνθρωποι που αμφιταλαντεύονται ανάμεσα σε δυο-τρία κόμματα ή ωθούμενοι από μία λογική “είναι όλοι ίδιοι” έχουν επιλέξει να απέχουν. Ποιο είναι το μήνυμα σας προς αυτούς τους ανθρώπους και γιατί να επιλέξουν εσάς;»

ΝΔ: «Ό,τι έχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 είτε έχει γίνει είτε πρόκειται να γίνει»
Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης, Αλέξανδρος Νταμπουρατζής απευθυνόμενος στους αναποφάσιστους σημείωσε ότι «ζητάμε την ψήφο του ελληνικού λαού, ζητάμε να συμμετέχουν όλοι στην εκλογική διαδικασία ώστε η χώρα να συνεχίσει με σταθερότητα και αποφασιστικότητα την ανάπτυξή της. Όλες αυτές τις μέρες παρακολουθούμε τις παλινωδίες του ΣΥΡΙΖΑ οι οποίες δείχνουν ότι δεν ξέρει τι του γίνεται. Αντιθέτως, η ΝΔ έχει παρουσιάσει θέσεις και κοστολογημένο πρόγραμμα και η τετραετία που έχει προηγηθεί μας έχει δείξει ότι ό,τι έχει υποσχεθεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης το 2019 είτε έχει γίνει είτε πρόκειται να γίνει. Οι εκλογές αποτελούν μια γιορτή της Δημοκρατίας και η ΝΔ ζητά την ισχυρή εντολή από όλους και από τη νεολαία για να συνεχίσει το έργο της».

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης, Αλέξανδρος Νταμπουρατζής

ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ: «Το σύνθημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ πλέον αγγίζει όλο τον κόσμο»
Μιλώντας στο «Ε» ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ξάνθης υπογράμμισε ότι «σήμερα όσο ποτέ η ανάγκη για Δημοκρατία είναι έντονη. Βλέπουμε ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια η λαίλαπα της ΝΔ είναι αυτή που έχει δημιουργήσει τα περισσότερα προβλήματα. Το σύνθημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΠΑΝΤΟΥ πλέον αγγίζει όλο τον κόσμο. Έχουμε να συγκρίνουμε την τετραετία 2015-2019 και 2019-2023 και συμπεραίνει ο καθένας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τομείς όπως είναι η Υγεία, η Παιδεία, η Δικαιοσύνη είναι κατά κόρον μπροστά. Για να απολαύσουν οι πολίτες την ισορροπία και την σταθερότητα η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι μονόδρομος ο οποίος με την εμπειρία που έχει, αποδεχόμενοι και τα λάθη που έγιναν στο παρελθόν, μπορεί να πάρει τη χώρα και να την επαναφέρει στον ίσιο δρόμο. Το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι σήμερα δεν υπάρχει η λέξη “αναποφάσιστος” αλλά μόνο η φράση “αποφασισμένος να προχωρήσω μπροστά” και για να προχωρήσουμε μπροστά γίνεται μόνο με τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ».

Ο Γιώργος Χατζηθεοδώρου, Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ξάνθης

ΠΑΣΟΚ: «Είμαστε το μοναδικό κόμμα που απευθύνεται στον κόσμο με αξιοπιστία»
Ο Παναγιώτης Δαβιτίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ξάνθης ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «την τελευταία δεκαετία μετά τις απανωτές κρίσεις στην Ελλάδα το ΠΑΣΟΚ είναι ο μοναδικός φορέας που μπορεί να εγγυηθεί μία σταθερότητα για το μέλλον. Το κοινωνικό Κράτος, η Δημόσια Παιδεία και η Δημόσια Υγεία είναι οι τρεις πυλώνες που το ΠΑΣΟΚ στηρίζει το μεγάλο μέρος του προγράμματός του και κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων έχουν φθίνει. Είμαστε το μοναδικό κόμμα που απευθύνεται στον κόσμο με αξιοπιστία καθώς λέμε συγκεκριμένα πράγματα και συγκεκριμένα πράγματα θα υλοποιήσουμε. Δεν λέμε τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο σε αντίθεση με τον κ. Μητσοτάκη ο οποίος απέτυχε να διαχειριστεί τα προβλήματα της κοινωνίας και τον κ. Τσίπρα ο οποίος υπερφόρτωσε τον ελληνικό λαό με φόρους. Θεωρώ ότι και οι δύο είναι ξεπερασμένοι και το ΠΑΣΟΚ θα είναι το μόνο κερδισμένο κόμμα από τις επικείμενες εκλογές».

Ο Παναγιώτης Δαβιτίδης, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης

ΚΚΕ: «Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα του»
Ο Νίκος Φρέγκογλου, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Ξάνθης στην ερώτηση απάντησε τονίζοντας ότι «πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού και της νεολαίας αντιλαμβάνεται ότι η επόμενη κυβέρνηση έχει συγκεκριμένο πρόγραμμα προαποφασισμένο και αντιλαϊκό. Αυτή η αντίληψη του κόσμου πρέπει να μεταφραστεί ως ενίσχυση του ΚΚΕ στις εκλογές της Κυριακής. Γιατί όμως; Γιατί, πρώτον η ενίσχυση του ΚΚΕ θα δυναμώσει το κίνημα και τους αγώνες. Ο κόσμος γνωρίζει πολύ καλά ποιος ήταν, είναι και θα είναι δίπλα του στους εργασιακούς χώρους και στις διεκδικήσεις τους. Στις 22 Μάη ένα όσο γίνεται δυνατότερο κόμμα θα φέρει το χαμόγελο στα χείλη των πολιτών. Το χαμόγελο αυτό είναι στο χέρι της καθεμιάς και του καθενός από μας».

Ο Νίκος Φρέγκογλου, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής ΚΚΕ Ξάνθης

ΜέΡΑ25: «Τα τρία πρώτα κόμματα τρέμουν την ψήφο των νέων ανθρώπων που έχουν καθάριο μυαλό και δικαίωμα να ονειρεύονται»
Η Ελισσάβετ Γιαννίκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη και επικεφαλής της Συντονιστικής Εκλογικής Επιτροπής διευκρινίζει ότι «ένα καθάριο μυαλό, το ένστικτο επιβίωσης αλλά και ένα “δεν πάει άλλο” θα βοηθήσουν τον κόσμο να μας εμπιστευθούν. Γιατί οι άνθρωποι πολιτικοποιούνται βιαίως μόλις πάρουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, μόλις πάρεις τον ΕΝΦΙΑ, μόλις πας στο σούπερ μάρκετ, μόλις αποχαιρετήσεις τα παιδιά σου που ξενιτεύονται. Ένα κόμμα όπως το ΜέΡΑ25 λέει με ευθύτητα την αλήθεια. Το γεγονός αυτό το έχουν αγκαλιάσει οι νέοι καθώς αντιλαμβάνονται ότι το ΜέΡΑ25 αποτελεί τη μοναδική ελπίδα μέσα σε αυτή τη δυστοπία. Το κόμμα μας προτρέπει όλους τους πολίτες να μην τους κάνουν τη χάρη και δεν ψηφίσουν. Τα τρία πρώτα κόμματα τρέμουν την ψήφο των νέων ανθρώπων που έχουν καθάριο μυαλό και δικαίωμα να ονειρεύονται. Ας εμπιστευτούν το ΜέΡΑ25 και με τη σειρά μας εμείς θα εμπιστευτούμε τη νέα γενιά η οποία ξέρει πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Πρέπει να μάθουμε να ονειρευόμαστε ξανά και αφήστε μας να μας καθοδηγεί αυτό το όνειρο. Κλείνοντας θέλω να πω στους ανθρώπους που σκέφτονται την αποχή να πάνε κόντρα στη μαζική παραίτηση και κατάθλιψη γιατί όπως άλλωστε είπε και ο Brecht “όποιος δεν ασχολείται με την πολιτική είναι καταδικασμένος να υφίσταται την πολιτική που του επιβάλλεται”».

Η Ελισσάβετ Γιαννίκη, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη και επικεφαλής της Συντονιστικής Εκλογικής Επιτροπής
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…