Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Οι Loxandra Ensemble στη Ξάνθη στις 6 Απριλίου

Οι Loxandra Ensemble στη Ξάνθη στις 6 Απριλίου

0

Μία βραδιά αφιερωμένη στη world music

Η οκταμελής ορχήστρα «Λωξάντρα» (Loxandra Ensemble), ταξιδεύει βόρεια και θα εμφανιστεί με ανανεωμένη διάθεση και υλικό, την Πέμπτη 6 Απριλίου στην Ξάνθη, στο Nostos live bar με ώρα έναρξης στις 9:30μ.μ. (οι πόρτες ανοίγουν στις 9.00μ.μ.)

Οι Λωξάντρα αποτελούνται, αλφαβητικά, από τους:

Αγγούσης Νίκος (κλαρίνο, τραγούδι)

Αποστολίδης Φοίβος (κρουστά),

Αχιτζάνοβα Πεταλά Ανδριάνα (τραγούδι),

Κουλεντιανός Θανάσης (κανονάκι, φωνητικά)

Μακρής Διονύσης (ηλεκτρικό μπάσο)

Μπακλατζής Μάκης (βιολί, τραγούδι)

Παναγούλιας Δημήτρης (κρουστά)

Ταπάκης Κυριάκος (ούτι)

H ορχήστρα Λωξάντρα (Loxandra Ensemble) είναι μια μουσική κολεκτίβα που ιδρύθηκε και δημιουργεί στον χώρο της world music από το 1997 μέχρι και σήμερα. Μουσικές της αφετηρίες και αναζητήσεις είναι η αστική μουσική παράδοση των Ρωμιών της Κωνσταντινούπολης και της Σμύρνης, (Meyhane-Καφέ Αμάν), η τσιγγάνικη μουσική παράδοση, η δημοτική μουσική της Ελλάδας, η κλασική Οθωμανική και νεότερη αστική και λαϊκή μουσική της Τουρκίας, οι ήχοι του αραβικού κόσμου, η σεφαραδίτικη μουσική και τα μουσικά ιδιώματα των Βαλκανίων.

Από το τέλος του 2016 οι «Λωξάντρα» είναι σε δημιουργικό μετασχηματισμό, χωρίς περιορισμό στο ρεπερτόριο, με πρωτότυπες συνθέσεις των μελών του σχήματος και διάθεση ανοίγματος σε νέα ρεύματα. Καρπός της δουλειάς τους, ο τελευταίος τους δίσκος με τίτλο «Loxandra in transition», που κυκλοφόρισε στις 20 του Απρίλη 2018 από την «Dalit music» και έφτασε τον Μάη της ίδιας χρονιάς στο Νούμερο 3 στο World music charts Europe.

Την Τετάρτη 5 Απριλίου, οι «Λωξάντρα» θα παρουσιάσουν φρέσκο υλικό από τον τελευταίο τους δίσκο “Loxandra in transition”, αλλά και από παλαιότερες δισκογραφικές τους δουλειές.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ρεσιτάλ κλασικού τραγουδιού από τη σοπράνο Μάρα Κουτσαϊμάνη στο «Χατζιδάκειο»

Την Κυριακή 19 Μαΐου. Συνοδεύει η Ευαγγελία Γκουγκούλη και συμμετέχουν οι σπουδάστριες κλα…