- -½ κιλό κιλό παντζάρια βρασμένα
- -2 κ. σούπας ελαιόλαδο
- -400 γρ. κριθαράκι
- -2 κ. σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- -1,4 lit. ζωμό λαχανικών
- -1 – 2 κ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
- -100 γρ. φέτα
Ψιλοκόβετε τα βρασμένα παντζάρια και πολτοποιείτε να μισά από αυτά, ενώ κρατάτε τα υπόλοιπα κομματάκια. Σε ένα φαρδύ τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4 – 5 λεπτά. Προσθέστε το κριθαράκι και σοτάρετε για 1-2 λεπτά, στη συνέχεια τα λιωμένα παντζάρια και δυο τρεις κουτάλες από τον ζωμό λαχανικών. Κατεβάστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, προσθέτοντας σταδιακά τον υπόλοιπο ζωμό, αφού περιμένετε να σωθούν τα υγρά κάθε φορά. Πρέπει να συμπληρωθούν 15 λεπτά βρασμού για να είναι έτοιμο.
Αλατοπιπερώνετε, ενσωματώνεται και τα κομματάκια παντζαριού και σερβίρετε αφού πασπαλίσετε άνηθο και θρυμματισμένη φέτα