Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Την Αθήνα επισκέφθηκαν το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης και το Ε.Ε.ΕΚ – Γενισέας Ξάνθης

Την Αθήνα επισκέφθηκαν το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης και το Ε.Ε.ΕΚ – Γενισέας Ξάνθης

0

Στο πλαίσιο εκπαιδευτικής-ψυχαγωγικής εκδρομής

Εκπαιδευτική- ψυχαγωγική εκδρομή στην Αθήνα πραγματοποίησε στις 18, 19 και 20 Ιανουαρίου 2023 το Παράρτημα Ατόμων με Αναπηρία Ξάνθης του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, σε συνδιοργάνωση με το Ε.Ε.ΕΚ – Γενισέας Ξάνθης.

Στις 19 Ιανουαρίου οι εκπαιδευόμενοι και οι συνοδοί τους επισκέφθηκαν την Βουλή των Ελλήνων, όπου ενημερώθηκαν για τη λειτουργία του Ελληνικού Κοινοβουλίου και ξεναγήθηκαν στην έκθεση της αίθουσας «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Στην συνέχεια, έγινε καλωσόρισμα και προσφωνήθηκαν από τον Αντιπρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, στην αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, όπου παρακολούθησαν για λίγα λεπτά τη συνεδρίαση.

Στη διάρκεια της ημέρας, έκαναν μια διαδρομή ιστορικής περιήγησης στο Κέντρο της Αθήνας  (Πολεμικό Μουσείο, Στύλοι Ολυμπίου Διός, Παναθηναϊκό Στάδιο, Ζάππειο Μέγαρο) με το τουριστικό τρενάκι.

Επίσης, ξεναγήθηκαν στην Πλάκα, το Μοναστηράκι και την Εκκλησία της Παναγίας Καπνικαρέας.

Την επόμενη μέρα επισκέφθηκαν τις Θερμοπύλες και το Άγαλμα του Λεωνίδα. Στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών παρακολούθησαν την ταινία εικονικής πραγματικότητας, διάρκειας 15 λεπτών για την ιστορική Μάχη.

Τους εκπαιδευόμενους του Παραρτήματος συνόδευε ο Υπεύθυνός του και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας, κ. Κλεομένης Ψωμακέλης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…