Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ο σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο Λεπενιώτης’’ τίμησε τη μνήμη του Ζήση Κατσαρίκα

Ο σύλλογος Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο Λεπενιώτης’’ τίμησε τη μνήμη του Ζήση Κατσαρίκα

0

Ένα χρόνο μετά τον θάνατό του πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την προσωπικότητα και την προσφορά του στην πόλη και τη σαρακατσάνικη ταυτότητά του

 Την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022 πραγματοποιήθηκε από το σύλλογο Σαρακατσάνων Ξάνθης ‘’Ο Λεπενιώτης’’ στο Επιμελητήριο Ξάνθης μία ιδιαίτερη εκδήλωση μνήμης και τιμής στον αείμνηστο Ζήση Κατσαρίκα, ένα χρόνο από τον θάνατό του.

Την εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό ο πρόεδρος του συλλόγου, κ. Γεώργιος Μπίκος. Επίσης, τον σύλλογο τίμησαν με την παρουσία τους απευθύνοντας χαιρετισμό, ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθωρίου κ  Παντελεήμων, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κων/νος Κουρτίδης, ο Δήμαρχος Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελης, ο Δήμαρχος Αβδήρων κ.Γεώργιος Τσιτιρίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηριου Ξάνθης  Στέλιος Μωραΐτης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσάνων Ν. Θεσσαλονίκης “Η ΕΝΩΣΗ ” κ.Ανδρέας Μουλαρας και ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος.

Κεντρικοί ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο κ. Γεώργιος Κολοβός διαχειριστής Ηλεκτρονικής Έκδοσης “Πορτραίτα Σαρακατσαναίων “, ο κ. Βασίλειος Μόραλης Καθηγητής Φ.Α – Ερευνητής , ο κ. Σταύρος Μπόνιας Ιατρός-Παραδοσιακός ερμηνευτής και ο κ. Ιωάννης Πιστολας πρώην Πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσανων Ν. Έβρου.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Καθηγητής Δ.Π.Θ- Παραδοσιακός ερμηνευτής και αδελφικός φίλος του Ζήση Κατσαρίκα κ. Βασίλης Σερμπέζης.  Ο σύλλογος  της Ξάνθης επέδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένεια του Ζήση Κατσαρίκα .

Επίσης, ο σύλλογος ευχαρίστησε για την παρουσία τους τον πρώην Αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ.Κων/νο Ζαγναφέρη, τον Πρόεδρο του συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Έβρου κ. Αλέξη Αποστολίδη, τον Πρόεδρο του Μορφωτικού Συλλόγου των εν Θράκη Διαβιούντων Σαρακατσαναίων κ.Γεώργιο Νάκο, την κ. Γεωργία Ανδρέου,τον κ. Νίκο Κιατίπη καθώς επίσης και όλους όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Καμπάνια δωρεάν προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων σε χωριά του δήμου Αβδήρων

Εντός Μαΐου εξετάσεις σε Ν. Κεσσάνη, Πόρτο Λάγος, Κουτσό, Γενισέα και Μαγικό   Στο πλ…