Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Με αντεγκλήσεις ψηφίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών στο δήμο Αβδήρων

Με αντεγκλήσεις ψηφίστηκε η μείωση των δημοτικών τελών στο δήμο Αβδήρων

0

Η αντιπολίτευση εξέφρασε αντιρρήσεις για τη διατήρηση τους ύψους των τελών για τις επιχειρήσεις

Συζητήθηκε και το θέμα της αποχώρησης του δήμου από τον ΣΔΑΝΞ. «Όποιος δήμος θέλει μπορεί να αποχωρήσει αλλά δεν μπορεί να πάρει περιουσιακά στοιχεία», είπε ο δήμαρχος

Την Τετάρτη στις 23 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αβδήρων όπου τέθηκαν κρίσιμα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητας των δημοτών.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων κ. Τσιτιρίδης έθεσε  το πρώτο ζήτημα που είχε να κάνει με την αποχώρηση του Δήμου Αβδήρων από τον ΣΔΑΝΞ. Όπως είναι γνωστό, η θέση του Δημάρχου ήταν υπέρ της αποχώρησης, ενώ υπογράμμισε ότι οποιοσδήποτε δήμος μπορεί να αποχωρήσει αλλά δεν μπορεί να πάρει περιουσιακά στοιχεία. Πρότεινε να αναλάβει μόνος του ο Δήμος Αβδήρων την αποκομιδή απορριμμάτων ώστε να μειωθούν τα δημοτικά τέλη από 1η Ιανουαρίου καθώς θα παραχωρηθεί ένα απορριμματοφόρο και στις υποχρεώσεις του Δήμου θα είναι η επιλογή του προσωπικού. Την ελάσσονα αντιπολίτευση αντιπροσώπευε ο κ. Τσολακίδης με τον δημοτικό σύμβουλο κ. Σίσκο οι οποίοι εξέφρασαν την δυσαρέσκεια τους, κατηγορώντας τον Δήμαρχο ότι αναιρεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου με τις ενέργειές του. «Διαπραγματεύεστε μόνοι σας , δεν σέβεστε τις αποφάσεις του Συμβουλίου, αυτό είναι παράνομο και αντιδημοκρατικό» προσέθεσε ο κ. Τσολακίδης. Με τον Δήμαρχο να απαντά ότι «δεν είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αν η αντιπολίτευση δεν παρακολουθεί τις εξελίξεις στην Οικονομική Επιτροπή καθώς δεν υπήρξε αναίρεση καμιάς απόφασης». Η πρόταση της αντιπολίτευσης είναι να διαλυθεί ο Σύνδεσμος και ο κάθε Δήμος να αναλάβει τα περιουσιακά του στοιχεία. Στο ίδιο μήκος κύματος τοποθετήθηκε και ο κ. Κριτσίνης.

Μειώσεις και εκπτώσεις στα δημοτικά τέλη του 2023

Όσον αφορά στα δημοτικά τέλη ο Δήμαρχος κ. Τσιτιρίδης προανήγγειλε τη μείωση κατά 6,2% του συντελεστή των δημοτικών τελών και φωτισμού για κατοικίες και συγκεκριμένα από 1,60 ευρώ το τ.μ. σε 1,50 ευρώ το τ.μ. από 01/01/2023. Ένταση επικράτησε όσον αφορά στην μη μείωση του συντελεστή στις επιχειρήσεις καθώς έμεινε σταθερός στο 2,60 τ.μ. Ο Δήμαρχος ανέφερε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για μεγαλύτερη μείωση. Σύσσωμη η αντιπολίτευση πρότεινε η μείωση να φτάσει σε κατοικίες το 1,25 ευρώ τ.μ. και στις επιχειρήσεις 1,20 το τ.μ. και «αν δεν υπάρχουν έσοδα, μπορείτε να μειώσετε τις μισθοδοσίες από τις δίμηνες προσλήψεις που έχουν λειτουργία εξυπηρέτησης και πελατειακών σχέσεων» δήλωσε έντονα ο κ. Τσολακίδης.

Επιπρόσθετα ψηφίστηκε η μείωση στα δημοτικά τέλη κατά 50% στις πολύτεκνες οικογένειες και στα άτομα με αναπηρία άνω του 67%  Υπήρξε μείωση του ποσοστού από 80% σε 67% καθώς όπως δήλωσε ο κ. Τσιτιρίδης «Με 80% αναπηρία υπάρχουν πολλοί λίγοι στο Δήμο ενώ με 67% μπορούν να επωφεληθούν περισσότεροι συμπολίτες μας».

Παύλος Μαραγκός

pmaragkos@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αντίδραση και από το ΚΙΕΦ για την αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου

Κάνει λόγο και για συγκάλυψη στην υπόθεση του δυστυχήματος των Τεμπών   Ανακοίνωση εξ…