Υλικά το κέικ:
-2 καρότα [180 γρ.] ωμά και τριμμένα
-2 αυγά [μεγάλα]
-½ κούπα βούτυρο λιωμένο
-4 κουταλιές της σούπας γάλα πλήρες
-½ κούπα καστανή ζάχαρη
-1 ½ κούπα αλεύρι
-1 κουταλιά της σούπας γεμάτη baking powder
Υλικά για την γκανάς σοκολάτας:
-300 γρ. κουβερτούρα με 60% κακάο
-300 γρ. κρέμα γάλακτος
-2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
Υλικά για την γέμιση σοκολάτας:
-1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
-1 κουταλιά της σούπας βούτυρο ανάλατο
-2 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180°C και αλείφετε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση με βούτυρο και αλεύρι. Έπειτα ρίχνετε στο μπλέντερ τα καρότα, το βούτυρο, την ζάχαρη, το γάλα, τα αυγά και χτυπάτε για 3 λεπτά.
Εν συνεχεία προσθέτετε το αλεύρι και το baking powder και χτυπάτε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα.
Τέλος, απλώνετε το μείγμα στην φόρμα σας και ψήνετε για 35 λεπτά. Έχετε προσοχή στο κέικ σας γιατί ο χρόνος ψησίματος ενδέχεται να διαφέρει ανάλογα την δύναμη κάθε φούρνου.
Συνεχίζετε με την γκανάς σοκολάτας: Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος αλλά δεν την αφήνετε να βράσει. Θρυμματίζετε στο μπλέντερ την κουβερτούρα σας και προσθέτετε την καυτή κρέμα γάλακτος. Αναδεύετε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Επιπλέον, βάζετε και το βούτυρο κι ανακατεύετε λίγο ακόμα ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Συνεχίζετε με την γέμιση σοκολάτας. σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ανακατεύετε όλα τα υλικά μέχρι το μείγμα να μένει στη μύτη της κουτάλας. [Όχι για παραπάνω από 10 λεπτά.]
Αφήνετε το κέικ σας να κρυώσει για περίπου 15 λεπτά, το κόβετε στη μέση σαν παντεσπάνι, απλώνετε τη γέμιση σοκολάτας, από πάνω το δεύτερο κομμάτι από πάνω την γκανάς. Το αφήνετε για 2-3 ώρες να παγώσει και σερβίρετε.
Στολίζετε προαιρετικά με τριμμένο αμύγδαλο ή τρούφα σοκολάτας.