Για την κρέμα γιαουρτιού
-200 γρ. γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
-400 γρ. κρέμα γάλακτος
-350 γρ. λευκή σοκολάτα, ψιλοκομμένη
-10 γρ. γλυκόζη
-8 γρ. φύλλα ζελατίνης
Για τη βάση φουντουκιού
-100 γρ. φουντούκια, τριμμένα στον πολυκόφτη μέχρι να γίνουν σαν σκόνη
-90 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
-100 γρ. ζάχαρη καστανή
-150 γρ. βούτυρο αγελάδος, κομμένο σε μικρούς κύβους (σε θερμοκρασία δωματίου)
Κρέμα γιαουρτιού: Mουλιάζουμε τη ζελατίνη σε μπολ με κρύο νερό, για περίπου 10 λεπτά. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 100 γρ. από την κρέμα γάλακτος μαζί με τη γλυκόζη σε μέτρια φωτιά, για 2 – 3 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να αναμειχθούν. Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε με τα χέρια τη ζελατίνη, την προσθέτουμε στο ζεστό μείγμα και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να διαλυθεί. Ρίχνουμε τη σοκολάτα συνεχίζοντας το ανακάτεμα ώσπου να λιώσει.
Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο υπόλοιπο μείγμα. Χτυπάμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος στο μίξερ για περίπου 3 – 4 λεπτά, μέχρι να γίνει σαντιγί.
Την αδειάζουμε στο υπόλοιπο μείγμα και ανακατεύουμε μέχρι να αναμειχθούν και να αφρατέψει το μείγμα. Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 βράδυ.
Βάση φουντουκιού: Χτυπάμε στο μίξερ τη μισή ποσότητα βουτύρου, το φουντούκι, το αλεύρι και τη ζάχαρη μέχρι να σχηματιστεί μια σφιχτή ζύμη. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 150° C και καλύπτουμε με λαδόκολλα ένα μικρό ταψί. Βάζουμε στη λαδόκολλα τη ζύμη, την ανοίγουμε πιέζοντας με την παλάμη μας σε «φύλλο» πάχους 2 – 3 χλστ. και ψήνουμε για περίπου 15 λεπτά. Το βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει, το σπάμε με τα χέρια μας σε ακανόνιστα κομμάτια και το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ.
Σε ένα μπρίκι λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε σταδιακά το βούτυρο στον κάδο του μίξερ με τη ζύμη φουντουκιού, χτυπώντας με το φτερό, μέχρι να απορροφηθεί και να σχηματιστεί ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος (σαν τη βάση του τσίζκεϊκ). Αδειάζουμε σε μια ταρτιέρα και το στρώνουμε πιέζοντάς το με την παλάμη μας ώστε να καλύψει τον πυθμένα. Από πάνω ρίχνουμε την κρέμα γιαουρτιού και τη στρώνουμε ομοιόμορφα με μια σπάτουλα. Αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα πριν από το σερβίρισμα, για να σφίξει. Στολίζουμε με φουντούκια και φλοίδες λευκής σοκολάτας.