Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Αλμυρό Cheese cake πατάτας

Αλμυρό Cheese cake πατάτας

0

2 κιλά πατάτες

4 αυγά

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες

500 γρ. ανθότυρο

200 γρ. γραβιέρα

300 γρ. σαλάμι αέρος

4-5 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι και ρίγανη

4 φλιτζάνια ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί

100 γρ. βούτυρο λιωμένο

αλάτι, πιπέρι

Τα υλικά είναι για μία στρογγυλή φόρμα με διάμετρο 22 εκ. Ξεπλύνετε τις πατάτες και βράστε τες με την φλούδα τους για 1 ώρα. Καθαρίστε τες και πολτοποιήστε τες. Βάλτε τες σε ένα μπολ και προσθέστε τα αυγά, το ανθότυρο, την μισή ποσότητα γραβιέρας, το σαλάμι ψιλοκομμένο, τα φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατέψτε το μείγμα.

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τα ψίχουλα του ψωμιού με το βούτυρο και τον πολτό σκόρδου.

Καλύψτε το εσωτερικό μίας στρογγυλής φόρμας με αντικολλητικό χαρτί και απλώστε τα ψίχουλα. Ρίξτε επάνω το μείγμα με τις πατάτες, στρώστε το με την σπάτουλα και πασπαλίστε με την υπόλοιπη ποσότητα της γραβιέρας.

Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ο C για 30 λεπτά.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μεθυσμένα καλαμαράκια

1½ κιλό  καλαμαράκια, καθαρισμένα και  πλυμένα 1 ½ φλιτζάνι  ρύζι τύπου Αμερικής 1 κρεμμύδ…